Zoeken
  1. Zorg & Recht: Vertegenwoordiging

LezingZorg & Recht: Vertegenwoordiging

Op dinsdag 29 oktober 2019 vindt een Dirkzwager-lezing plaats in de reeks Zorg & Recht met als onderwerp Vertegenwoordiging.

Veel zorginstellingen hebben dagelijks te maken met verschillende (wettelijke) vertegenwoordigers die betrokken moeten worden bij beslissingen op het gebied waarop de cliënt wilsonbekwaam is. Denk hierbij aan een curator, een mentor, een bewindvoerder, een schriftelijk gemachtigde, een partner of een zus. Maar wat als een cliënt (nog) wilsbekwaam is én een vertegenwoordiger heeft? Of als familieleden het niet eens zijn over de persoon die de vertegenwoordiger zou moeten zijn? En wat kan een zorginstelling doen als de (wettelijk) vertegenwoordiger de belangen van de cliënt niet (goed) behartigt? Luuk Arends, Marloes Hulshof en Lidewij Bergsma bespreken tijdens deze bijeenkomst al deze onderwerpen. Zij zullen ook ingaan op de toekomstige wetgeving zoals de Wet Zorg en Dwang en de Wet Verplichte GGZ.

Programma

Vanaf 14.00 uur bent u van harte welkom. De bijeenkomst start om 14.15 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Na afloop is er tijdens een borrel gelegenheid om uw persoonlijke vragen te stellen aan de docenten en aan de (overige) advocaten van de sectie Gezondheidszorg van Dirkzwager.

Kosten

De kosten voor de Zorg & Rechtlezingen bedragen € 300,- (ex BTW) per bijeenkomst. Heeft u deze uitnodiging als relatie van Dirkzwager per e-mail van ons ontvangen? In dat geval is deelname aan de Zorg & Rechtlezingen voor u als relatie van Dirkzwager kosteloos. Mochten er collega’s uit uw organisatie zijn die geen persoonlijke uitnodiging van ons hebben ontvangen en die belangstelling hebben voor deze bijeenkomst dan verzoeken wij hen om via marketing@dirkzwager.nl contact met ons op te nemen alvorens tot aanmelding over te gaan. 

Opleidingspunten

De lezingenreeks maakt deel uit van het programma van de Dirkzwager Academy. Als u daarvoor in aanmerking komt kunt u met de lezingenreeks Zorg & Recht opleidingspunten van de Nederlandse Orde van Advocaten behalen.

Locatie

Stadsschouwburg - Theatercafé
Keizer Karelplein 32h
6511 NH Nijmegen

Aanmelden

Klik op onderstaande button om u aan te melden.

Dinsdag29oktober
2019
Nijmegen - Stadsschouwburg - Theatercafé 14:15 - 17:00 uur
Voor wie
Deze lezing is interessant voor alle zorgaanbieders.
Opleidingspunten

Na geregistreerde deelname ontvangt u een Bewijs van Deelname dat u bij uw beroepsorganisatie kunt indienen voor opleidingspunten.