De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
14:15 - 17:00uur
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Zorg & Recht: Vertegenwoordiging
Lezing

Zorg & Recht: Vertegenwoordiging

Op dinsdag 29 oktober 2019 vindt een Dirkzwager-lezing plaats in de reeks Zorg & Recht met als onderwerp Vertegenwoordiging.

Veel zorginstellingen hebben dagelijks te maken met verschillende (wettelijke) vertegenwoordigers die betrokken moeten worden bij beslissingen op het gebied waarop de cliënt wilsonbekwaam is. Denk hierbij aan een curator, een mentor, een bewindvoerder, een schriftelijk gemachtigde, een partner of een zus. Maar wat als een cliënt (nog) wilsbekwaam is én een vertegenwoordiger heeft? Of als familieleden het niet eens zijn over de persoon die de vertegenwoordiger zou moeten zijn? En wat kan een zorginstelling doen als de (wettelijk) vertegenwoordiger de belangen van de cliënt niet (goed) behartigt? Luuk Arends en Marloes Hulshof bespreken tijdens deze bijeenkomst al deze onderwerpen. Zij zullen ook ingaan op de toekomstige wetgeving zoals de Wet Zorg en Dwang en de Wet Verplichte GGZ en de wijzigingen van de Wgbo die alle op 1 januari 2020 in werking treden.

TicketsVoor dit event
Gratis
14:15 - 17:00uur
Deze lezing is interessant voor alle zorgaanbieders.

Programma

Vanaf 14.00 uur bent u van harte welkom. De bijeenkomst start om 14.15 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Na afloop is er tijdens een borrel gelegenheid om uw persoonlijke vragen te stellen aan de docenten en aan de (overige) advocaten van de sectie Gezondheidszorg van Dirkzwager.

Kosten

De kosten voor de Zorg & Rechtlezingen bedragen € 300,- (ex BTW) per bijeenkomst. Heeft u deze uitnodiging als relatie van Dirkzwager per e-mail van ons ontvangen? In dat geval is deelname aan de Zorg & Rechtlezingen voor u als relatie van Dirkzwager kosteloos. Mochten er collega’s uit uw organisatie zijn die geen persoonlijke uitnodiging van ons hebben ontvangen en die belangstelling hebben voor deze bijeenkomst dan verzoeken wij hen om via marketing@dirkzwager.nl contact met ons op te nemen alvorens tot aanmelding over te gaan. 

Opleidingspunten

De lezingenreeks maakt deel uit van het programma van de Dirkzwager Academy. Als u daarvoor in aanmerking komt kunt u met de lezingenreeks Zorg & Recht opleidingspunten van de Nederlandse Orde van Advocaten behalen.

Locatie

Stadsschouwburg - Theatercafé
Keizer Karelplein 32h
6511 NH Nijmegen

Sprekers

Luuk Arends

Advocaat - Partner

Luuk is advocaat en partner op de sectie Gezondheidsrecht. Redactielid van GGZ & recht en voorzitter van de geschilleninstantie van De Zorgprofessional. Gespecialiseerd in Ggz-zorg, ouderenzorg, verstandelijk gehandicaptenzorg, jeugdhulp, eerstelijnszorg en privacyvraagstukken. Verder is hij goed bekend met nieuwe wetgeving in de gezondheidszorg, zoals Wkkgz, Wmo 2015, Wlz, Jeugdwet, Wvggz en Wzd.

Marloes Hulshof

Advocaat

Marloes Hulshof is sinds juli 2016 werkzaam als advocaat gezondheidsrecht op de sectie Gezondheidszorg van Dirkzwager. Marloes heeft een gecombineerde proces- en adviespraktijk op het gebied van het (klassieke) gezondheidsrecht. Zij heeft zich in het bijzonder gespecialiseerd in het patiëntenrecht, het medisch aansprakelijkheidsrecht, het medisch tuchtrecht, de kwaliteitswetgeving in de zorg en het privacyrecht. Haar cliënten zijn zowel individuele beroepsbeoefenaren als de grotere zorginstellingen en (medische) aansprakelijkheidsverzekeraars. Daarnaast adviseert Marloes zorgaanbieders, (semi)publieke instellingen en gemeenten met grote regelmaat over vraagstukken in het sociaal domein (de Wmo 2015 en de Jeugdwet). Vooral het privacyrecht in het sociaal domein is een onderwerp waar Marloes zich de laatste tijd veelvuldig mee bezig houdt.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events