1. Home
  2. Internationaal

Grensoverschrijdend kennis delen Regionaal, nationaal én internationaal

Dirkzwager werkt voor regionale, nationale én internationale cliënten.

Multinationals vertrouwen ons veelvuldig hun juridische en/of fiscale zaken toe. Denk aan ondernemingen met een Nederlandse holdingvennootschap, buitenlandse werkmaatschappijen of businessunits in Nederland. Uit eigen regio, maar ook ver daarbuiten.

German Desk

Duitsland is de grootste handelspartner van Nederland. Dirkzwager vindt het belangrijk om cliënten die in het buurland actief zijn een allround begeleiding te bieden. Zo helpen wij voorkomen, dat u voor verrassingen komt te staan.

De German Desk is een voor de regio unieke samenwerking tussen Nederlandse en Duitse juristen, waaronder notarissen, advocaten en Duitse Rechtsanwältinnen. Dat stelt ons in staat om in beide landen naar beide rechtssystemen te procederen en te adviseren. De German Desk begeleidt zowel Nederlandse als Duitse ondernemers die in het buurland zaken doen. Er bestaan nog steeds grote verschillen tussen de Duitse en Nederlandse cultuur en tussen beide rechtsstelsels. Wij maken voor u de vertaalslag en helpen de verschillen te overbruggen.

TELFA en USLAW

Voor grensoverschrijdende adviezen zijn we aangesloten bij TELFA (Trans European Law Firms Alliance). TELFA verenigt ruim 25 hooggekwalificeerde kantoren en 700 juristen. Dankzij het Amerikaanse netwerk USLAW hebben we directe lijnen met collega’s in de VS. Daarbuiten werken we wereldwijd samen met kantoren in onder meer de BRICS-landen.

            

De TELFA-kantoren zijn ‘onze vestigingen’ in het buitenland. De onderlinge relaties binnen TELFA zijn hecht. De meeste juristen van de aangesloten kantoren kennen elkaar persoonlijk. Dat maakt de lijnen extra kort. Hierdoor kunnen we ook internationaal snel schakelen. Download hier een pdf met alle informatie over TELFA, inclusief alle kantoren.

Chambers Europe 

We zijn er trots op dat zowel onze sectie Aansprakelijkheid, Schade en Verzekering als twee van onze advocaat-partners, Harry Kruitwagen en Daan Baas, zijn gerankt in de editie 2020 van Chambers Europe.

Meer weten over wat we internationaal nog meer doen en wie onze specialisten zijn? Klik hier.