1. Home
  2. Kennis

Onze kennis Sterker door kennis

Dirkzwager deelt actief kennis met iedereen die juridische of fiscale informatie nodig heeft. Waarom? Om het niveau van onze dienstverlening te verhogen en ons netwerk te vergroten. Kennis delen is kracht. Het geeft de cliënt inzicht en maakt samenwerking en advisering doelgerichter. Kennis delen vormt de basis van alles wat we doen.
5 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combineren met:
  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combineren met:
  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 31

Het enquêteverzoek: wanneer wijst de Ondernemingskamer het toe?

De Ondernemingskamer wijst een enquêteverzoek toe, wanneer er gegronde redenen zijn om aan een juist beleid of juiste gang van zaken binnen de rechtspersoon te twijfelen. Wanneer is sprake van dergelijke gegronde redenen?

Overname, fusie en splitsing: hoe zit het ook alweer?

Overnames, fusies en splitsingen kunnen op verschillende wijzen worden vormgegeven. Dit artikel bevat een overzicht van enkele juridische structuren om ondernemingen samen te voegen of juist te ontvlechten.

De overnamepraktijk: de verschillende fasen van een aandelentransactie (I)

In de praktijk zien wij twee soorten overnametransacties: aandelentransacties en activa passiva transacties. De aandelentransactie komt verreweg het meeste voor. Door de overdracht van aandelen gaat de onderneming (met alle activa en passiva) automatisch over. Hoe ziet een dergelijke transactie eruit? De eerste twee fasen van een aandelentransactie zullen wij in dit artikel bespreken.

Algemene voorwaarden deponeren: Waarom en hoe?

Veel bedrijven gebruiken algemene voorwaarden. Dat is niet zo verwonderlijk. Algemene voorwaarden worden gebruikt voor een veelvoud aan overeenkomsten en zijn dus praktisch in gebruik. Bovendien kan een bedrijf door zijn algemene voorwaarden van toepassing te verklaren, zijn rechtspositie flink versterken. Vaak zelfs zonder dat daarvoor onderhandeling met de leverancier of afnemer nodig is.

Update Centraal Aandeelhoudersregister – Wetgevingstraject ligt stil

Op 19 januari 2017 werd een initiatiefwetsvoorstel inzake de instelling van een centraal aandeelhoudersregister ingediend (“Wet centraal aandeelhoudersregister”). Een dag later informeerden wij u daarover via onze blogs. Nu volgt een update van de stand van zaken en informeren wij u over wat u de komende tijd kunt verwachten.

Claudia van der Most en Karin Harmsen begeleidden geslaagde overname Coldenhove Papier

W.A. Sanders Coldenhove Holding B.V. is overgenomen door Neenah Paper Inc. Het in Eerbeek gevestigde bedrijf heeft zich de afgelopen ruim 350 jaar ontwikkeld tot leverancier van kwalitatief hoogwaardig papier voor speciale toepassingen. Coldenhove Papier wordt overgenomen door het Amerikaanse Neenah Paper Inc. voor een koopprijs van enkele tientallen miljoenen euro’s. Het overnametraject is begeleid door Claudia van der Most en Karin Harmsen van het Fusies & Overnames team van Dirkzwager....

De invoering van het UBO-register is uitgesteld

De invoering in Nederland van het zogenaamde “UBO-register” is uitgesteld. Het ministerie van Financiën liet op 23 juni 2017 weten dat het wetsvoorstel pas in de tweede helft van 2017 wordt verwacht.Het UBO-register vloeit voort uit de Europese vierde anti-witwasrichtlijn.  Deze richtlijn diende op 26 juni 2017 te zijn geïmplementeerd in de lidstaten. Deze deadline zal Nederland dus niet halen. Eerder dit jaar, op 31 maart 2017, werd al wel een concept wetsvoorstel ingediend ter consultatie.H...

DE KOMST VAN (OOK) EEN CENTRAAL AANDEELHOUDERSREGISTER

InleidingOp 19 januari 2017 is door de kamerleden Groot en Gesthuizen een initiatiefwetsvoorstel inzake de instelling van een centraal aandeelhoudersregister ingediend (“Wet centraal aandeelhoudersregister”). Het wetsvoorstel kunt u hier inzien.Aanleiding wetsvoorstelDe kamerleden zijn van mening dat de huidige registratie van aandeelhouders van besloten en niet-beursgenoteerde naamloze vennootschappen ernstig tekortschiet. Waar bij het Kadaster kan worden achterhaald wie de eigenaar is van e...

Opschorting en verrekening: beperken of verruimen?

OpschortingIn dit artikel is behandeld wat het rechtsmiddel ‘opschorting’ inhoudt en hoe opschorting u kan baten. Ook werd in het vorige artikel ingegaan op de voor opschorting geldende vereisten. Kort samengevat kunt u een verplichting opschorten indien: (i) u een opeisbare vordering heeft op de wederpartij, (ii) er voldoende samenhang bestaat tussen die vordering op de wederpartij en hetgeen u zelf moet verrichten, (iii) er sprake is van een redelijke verhouding tussen uw belangen bij opsch...

1 2 3