1. Home
  2. Kennis

Onze kennis Sterker door kennis

Dirkzwager deelt actief kennis met iedereen die juridische of fiscale informatie nodig heeft. Waarom? Om het niveau van onze dienstverlening te verhogen en ons netwerk te vergroten. Kennis delen is kracht. Het geeft de cliënt inzicht en maakt samenwerking en advisering doelgerichter. Kennis delen vormt de basis van alles wat we doen.
2 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 4

Woningcorporatie krijgt gelijk in renteswap zaak

Een woningcorporatie had een aantal renteswaps afgesloten met de bank. Bij de Rechtbank Midden-Nederland werd vervolgens de vraag gesteld of de bank afstand had gedaan van haar recht om zekerheid te verlangen van de woningcorporatie. Vanwege de negatieve waarde van de swaps, had de bank op een later moment namelijk een pandrecht gevestigd op de banktegoeden van de corporatie ter waarde van bijna EUR 10.000.000. Op 11 april 2018 heeft de rechter uitspraak gedaan.

Hoe financier ik een Startup?

Bij startende investeerders en ondernemers in wiens onderneming een durfinvesteerder wenst te investeren, onderschatten/ontbreekt nogal eens het volledige begrip van alle verschillende aspecten die bij een durfinvestering komen kijken. De insteek van dit artikel is daarom duidelijkheid te scheppen omtrent het investeringsproces in een Startup en de rol die een advocatenkantoor kan vervullen ten aanzien van de complete transactie.

Verschillende (juridische) aspecten van cryptovaluta – Deel II

Dit artikel bespreekt enkele civielrechtelijke aspecten van cryptovaluta. Is cryptovaluta geld? Hoe zit het vermogensrechtelijk? Wat is de impact van de Wft? Dit artikel is oorspronkelijk geschreven door Sierd Spithoven.

Het Europese Hof van justitie oordeelt over oneerlijke handelspraktijken die plaatsvonden na het sluiten van consumentenovereenkomsten

De Nederlandse wet, welke een Europeesrechtelijk oorsprong heeft, bepaalt dat een handelaar oneerlijk handelt jegens een consument indien hij een handelspraktijk verricht die in strijd is met de vereiste vakkundigheid en zorgvuldigheid. Volgens de wet valt iedere handeling, omissie, gedraging, voorstelling van zaken of commerciële communicatie van een handelaar die rechtstreeks verband houdt met de verkoopbevordering van een product aan consumenten, onder het begrip “handelspraktijk”. Het beg...