1. Home
  2. Kennis

Onze kennis Sterker door kennis

Dirkzwager deelt actief kennis met iedereen die juridische of fiscale informatie nodig heeft. Waarom? Om het niveau van onze dienstverlening te verhogen en ons netwerk te vergroten. Kennis delen is kracht. Het geeft de cliënt inzicht en maakt samenwerking en advisering doelgerichter. Kennis delen vormt de basis van alles wat we doen.

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 20

Verwachtingswaarde & juridische bijstand in onteigeningsvonnis

De rechtbank Rotterdam wijkt af van het deskundigenadvies over de verwachtingswaarde in een onteigeningsvonnis van 3 maart 2021. Ook opvallend: de rechtbank wijst maar een gedeelte van de gevorderde vergoeding voor juridische bijstand toe.

Het (on)zelfstandige oordeel van de onteigeningsrechter over de noodzaak tot onteigening

Na een onteigeningsbesluit van de Kroon op 16 september 2019, vordert ProRail bij de onteigeningsrechter de vervroegde onteigening van een aantal perceelgedeelten. In de uitspraak van de rechtbank Gelderland van 10 juni 2020 maakt de rechter duidelijk binnen welk kader hij moet oordelen over het besluit van de Kroon, en geeft antwoord op de vraag of de Kroon in redelijkheid tot het onteigeningsbesluit kon komen.

Onteigening PAS Deurnsche Peel

In het KB over de PAS-maatregelen voor de Deurnese Peel oordeelt de Kroon dat de onverbindend verklaring van de PAS niet afdoet aan het publieke belang van onteigening ter uitvoering van een inpassingsplan voor PAS-herstelmaatregelen.

Gedoogplicht BP: de redelijkerwijs noodzakelijke belemmering

In de beschikking van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden gaat het hof uitgebreid in op het beoordelingskader van een verzoek om vernietiging van een gedoogplichtbeschikking en de relevantie van minder bezwaarlijke alternatieven.

Corona: onteigening in buitengewone omstandigheden?

Het coronavirus heeft grote gevolgen voor burgers, bedrijven en overheden wereldwijd. In Nederland zijn handzeep en mondkapjes vrijwel nauwelijks meer verkrijgbaar. Kan de overheid door middel van onteigening maatregelen nemen?

Onteigening Ooijen-Wanssum: over verweven vennootschappen en voorwaardelijke afspraken

In dit KB komt de problematiek van de niet aangeschreven huurder aan de orde. Bij verweven vennootschappen wordt de omissie van het niet toezenden van een kennisgeving gepasseerd. De Kroon bevestigt verder dat de noodzaak tot onteigening blijft bestaan totdat gronden in eigendom zijn overgedragen. Verzoeker hoeft tot slot geen genoegen te nemen met betredingstoestemming.

Koninklijk Besluit onteigening doortrekking A15 gepubliceerd!

Het KB ViA15 van 3 juli 2019 maakt duidelijk dat zorgvuldig moet worden omgegaan met (het aanbod aan) de pachter. Ook komen de gevolgde procedure, een wijzigingsbesluit ter loskoppeling van het project van de PAS, en de verplichtingen op grond van de AVG aan de orde.

Planschade Hilvarenbeek: hoe zit het ook al weer met voorzienbaarheid?

Planschade is ook voorzienbaar bij ‘vage’ termen ‘zoekgebied’ en ‘transformatie afweegbaar' In de uitspraak Hilvarenbeek van 17 april 2019 legt de Afdeling bestuursrechtspraak nog eens uit hoe het criterium voorzienbaarheid moet worden toegepast bij de beoordeling van verzoeken om een temoetkoming in planschade.

1 2