Zoeken
  1. 13-06-2013 Workshop: Mogen uw werknemers alles op social media?

13-06-2013 Workshop: Mogen uw werknemers alles op social media?

Het gebruik van social media is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de dagelijkse praktijk. Veel mensen zijn actief op Facebook, communiceren via Twitter of hebben een zakelijke LinkedIn pagina. Ook werkgevers ontkomen niet aan het gebruik (door werknemers) van social media (op de werkplek).Het uitgangspunt is dat contact via social media in beginsel privé is. Echter, er zijn uitspraken waarin de rechter heeft geoordeeld dat de werknemer het met zijn ex-werkgever overeengekomen relatiebe...
Artikel | 17 mei 2013 | Jokelien Brouwer-Harbach
Het gebruik van social media is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de dagelijkse praktijk. Veel mensen zijn actief op Facebook, communiceren via Twitter of hebben een zakelijke LinkedIn pagina. Ook werkgevers ontkomen niet aan het gebruik (door werknemers) van social media (op de werkplek).

Het uitgangspunt is dat contact via social media in beginsel privé is. Echter, er zijn uitspraken waarin de rechter heeft geoordeeld dat de werknemer het met zijn ex-werkgever overeengekomen relatiebeding overtrad via LinkedIn, Twitter of Facebook. Ook zijn er werknemers door hun werkgever ontslagen wegens uitlatingen op Facebook. Met name voor het gebruik van social media door werknemers gedurende de arbeidsovereenkomst, kan het voor werkgevers verstandig zijn een social media beleid op te stellen. Waar moet een werkgever op letten bij het instellen van een social media beleid? En mag een werkgever het gebruik van social media door werknemers monitoren?

Maar niet alleen werknemers maken gebruik van social media. Ook werkgevers passen social media toe, bijvoorbeeld in de sollicitatiefase. Een ‘internet search’ ten aanzien van sollicitanten wordt steeds normaler gevonden. Werkgevers googlen sollicitanten en trekken sollicitanten na via sociale media zoals Facebook, Hyves en LinkedIn. Mag dit en zo ja, zijn er grenzen?

Workshop donderdag 13 juni 2013
In de workshop ’Social media op de werkvloer’ die wij zullen verzorgen op donderdagmiddag 13 juni 2013 zullen onder meer bovenstaande onderwerpen aan de orde komen. De workshop is tevens de afsluiting van onze social media campagne.

De workshop zal worden verzorgd door Jokelien Brouwer-Harbach en Danny Vesters, beiden werkzaam op de sectie Arbeidsrecht.

De workshop wordt gegeven op onze vestiging aan de Velperweg 1 in Arnhem. Deelname aan de workshop is kosteloos en de ontvangst van de workshop is 14.30 uur. Na de workshop zal rond 16.30 uur een afsluitende borrel plaatsvinden. U kunt zich voor de workshop aanmelden via het aanmeldformulier.