Zoeken
  1. 14 februari a.s. Lezing Zorg & Recht: Privacy en nieuwe Europese regelgeving

14 februari a.s. Lezing Zorg & Recht: Privacy en nieuwe Europese regelgeving

Op 1 juli 2017 treedt de Wet aanvullende bepalingen verwerking persoonsgegevens in de zorg in werking. Deze wet stelt onder meer regels over de elektronische uitwisseling van patiënteninformatie en het recht van patiënten op elektronische inzage in dossiers. Bovendien zal de Europese Verordening op 25 mei 2018 van kracht worden. Deze verordening komt in de plaats van de Wet bescherming persoonsgegevens, wat betekent dat de regels voor verwerking van persoonsgegevens in de toekomst grotendeels...
Artikel | 07 februari 2017 | Luuk Arends
Op 1 juli 2017 treedt de Wet aanvullende bepalingen verwerking persoonsgegevens in de zorg in werking. Deze wet stelt onder meer regels over de elektronische uitwisseling van patiënteninformatie en het recht van patiënten op elektronische inzage in dossiers. Bovendien zal de Europese Verordening op 25 mei 2018 van kracht worden. Deze verordening komt in de plaats van de Wet bescherming persoonsgegevens, wat betekent dat de regels voor verwerking van persoonsgegevens in de toekomst grotendeels door het Europese recht bepaald zullen worden. Welke gevolgen hebben deze nieuwe regelingen voor de zorg? Waar moeten zorginstellingen op voorbereid zijn? Deze vragen zullen Lieske de Jongh en Luuk Arends tijdens deze interactieve bijeenkomst beantwoorden. Daarnaast is er alle ruimte om uw eigen vragen over de privacy-ontwikkelingen aan de inleiders te stellen.

Wanneer & waar
Dinsdag 14 februari 2017
Concertgebouw De Vereeniging
Keizer Karelplein 2d 6511 NC Nijmegen

Programma
14.00 uur Ontvangst
14.15 uur Start bijeenkomst
15.15 uur Pauze
15.45 uur Vervolg bijeenkomst
17.00 Borrel

Geen kosten
Deelname aan deze lezing is kosteloos. De Lezingenreeks Zorg & Recht maakt deel uit van het programma van de Dirkzwager Academy.

Opleidingspunten
Als u daarvoor in aanmerking komt kunt u door deelname aan de lezing opleidingspunten van de Nederlandse Orde van Advocaten behalen.

Aanmelden
U kunt zich voor de lezing aanmelden door een e-mail te sturen aan Annemarie Wiersma (marketing@dirkzwager.nl), o.v.v. lezing 14 februari. Na inschrijving ontvangt u van ons een schriftelijke bevestiging en een routebeschrijving.