Zoeken
  1. 14 september 2017 Lezing Zorg & Recht: Actualiteiten en knelpunten medezeggenschap

14 september 2017 Lezing Zorg & Recht: Actualiteiten en knelpunten medezeggenschap

Deze cursus borduurt (licht) voort op een algemene cursus (2016) waarin vooral aandacht is besteed aan de bredere politieke ontwikkelingen en het wettelijke begrippenkader waarbinnen medezeggenschap in de zorg vorm dient te krijgen (Wmcz en WOR). Afgezien van de relevante actualiteiten – met name het consultatievoorstel tot wijziging van de Wmcz -, ligt in deze cursus het zwaartepunt op actuele casusposities en concrete knelpunten waar zorgaanbieders op medezeggenschapsgebied mee te maken heb...
Artikel | 03 augustus 2017 | Louis Houwen
Deze cursus borduurt (licht) voort op een algemene cursus (2016) waarin vooral aandacht is besteed aan de bredere politieke ontwikkelingen en het wettelijke begrippenkader waarbinnen medezeggenschap in de zorg vorm dient te krijgen (Wmcz en WOR). Afgezien van de relevante actualiteiten – met name het consultatievoorstel tot wijziging van de Wmcz -, ligt in deze cursus het zwaartepunt op actuele casusposities en concrete knelpunten waar zorgaanbieders op medezeggenschapsgebied mee te maken hebben: variërend van de vraag welke cliëntenraad bij samenwerkingsconstructies eigenlijk precies moet adviseren, hoe en wanneer medezeggenschapsorganen bij complexe en gefaseerde besluiten moeten worden betrokken, tot en met de meest gemaakte fouten bij een verharding van de onderlinge verhoudingen. De cursus wordt gegeven door Louis Houwen en Tom van Malssen.

Wanneer & waar
Donderdag 14 september 2017
Concertgebouw De Vereeniging
Keizer Karelplein 2d 6511 NC Nijmegen

Programma
14.00 uur Ontvangst
14.15 uur Start bijeenkomst
15.15 uur Pauze
15.45 uur Vervolg bijeenkomst
17.00 Borrel

Geen kosten
Deelname aan deze lezing is kosteloos. De Lezingenreeks Zorg & Recht maakt deel uit van het programma van de Dirkzwager Academy.

Opleidingspunten
Als u daarvoor in aanmerking komt kunt u door deelname aan de lezing opleidingspunten van de Nederlandse Orde van Advocaten behalen.

Aanmelden
U kunt zich voor de lezing aanmelden door een e-mail te sturen aan Annemarie Wiersma (marketing@dirkzwager.nl), o.v.v. Zorg & Recht 14 september. Ongeveer twee weken vóór de lezing ontvangt u van ons een schriftelijke bevestiging en een routebeschrijving.