Zoeken
  1. Antwoord van Wiebes op Kamervragen Omzigt

Antwoord van Wiebes op Kamervragen Omzigt

Op maandag 26 september jl. heeft staatssecretaris Wiebes opnieuw antwoord gegeven op Kamervragen. Dit keer op de Kamervragen van het lid Omzigt (CDA)  over “de onzekerheid over de uitvoering van de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties”. De antwoorden bevatten weinig nieuws. Wiebes geeft aan bekend te zijn met het heersende gevoel van onzekerheid en bezorgdheid op dit moment. Als reactie daarop benadrukt Wiebes dat de Belastingdienst hard aan het werk is om via diverse vormen van comm...
Auteur artikelRenate Peijs-Schoester (uit dienst)
Gepubliceerd28 september 2016
Laatst gewijzigd28 september 2016
Leestijd 
Op maandag 26 september jl. heeft staatssecretaris Wiebes opnieuw antwoord gegeven op Kamervragen. Dit keer op de Kamervragen van het lid Omzigt (CDA)  over “de onzekerheid over de uitvoering van de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties”

De antwoorden bevatten weinig nieuws. Wiebes geeft aan bekend te zijn met het heersende gevoel van onzekerheid en bezorgdheid op dit moment. Als reactie daarop benadrukt Wiebes dat de Belastingdienst hard aan het werk is om via diverse vormen van communicatie en voorlichting bezorgde ondernemers gerust te stellen. Wiebes benadrukt opnieuw dat echte ondernemers (met of zonder eigen B.V.) zich nergens zorgen over te maken.  Wiebes blijft betogen dat de overgrote meerderheid van de zzp’ers als zelfstandige kan blijven werken, zij het alleen niet altijd op precies dezelfde manier.  De vraag is uiteraard op welke manier dan wel en of dat voor partijen praktisch uitvoerbaar is.

Wordt vervolgd…