Zoeken
  1. Apple vs. Samsung, Europese strijd losgebarsten

Apple vs. Samsung, Europese strijd losgebarsten

Europa is in de ban van rechtszaken over 'importverboden' betreffende de populaire Samsung Galaxy producten. Medium Webwereld bericht dat Apple zowel in Duitsland en de Verenigde Staten als in Nederland hierover procedures aanhangig heeft gemaakt. In de kern ligt de vraag voor of deze producten van Samsung teveel lijken op die van Apple en of en zo ja hoe Apple de producten van Samsung kan weren.Onder meer het Gemeenschapsmodellenrecht van Apple op de vormgeving van haar producten en een aant...
Artikel | 24 augustus 2011 | Joost Becker
Europa is in de ban van rechtszaken over 'importverboden' betreffende de populaire Samsung Galaxy producten. Medium Webwereld bericht dat Apple zowel in Duitsland en de Verenigde Staten als in Nederland hierover procedures aanhangig heeft gemaakt. In de kern ligt de vraag voor of deze producten van Samsung teveel lijken op die van Apple en of en zo ja hoe Apple de producten van Samsung kan weren.

Onder meer het Gemeenschapsmodellenrecht van Apple op de vormgeving van haar producten en een aantal octrooien worden ingeroepen door Apple. Samsung zou met de vormgeving van haar producten te dicht aankruipen tegen die van de Apple producten. Eerder verbood een Duitse rechter al gedurende korte tijd Samsung Galaxy tabs.

Webwereld bericht intussen ook dat Apple afbeeldingen van bewijs in haar processtukken heeft aangepast (zie de afbeelding bij het bericht), kennelijk met als doel de producten nog meer op elkaar te laten lijken. Hoe de rechter hier mee omgaat, zal ook interessant zijn voor andere zaken over productvormgeving.

Binnenkort wordt de Nederlandse uitspraak verwacht. Wij zullen u daarvan op de hoogte houden.

Wilt u meer weten over productvormgeving? Op 2 november aanstaande houdt Dirkzwager een Seminar over dit onderwerp. Meer informatie vindt u hier. Aanmelden kan hier.