Zoeken
  1. Invoering EPD/ECD: let op het contract

Invoering EPD/ECD: let op het contract

Tal van ziekenhuizen en andere zorginstellingen zijn momenteel druk bezig met de invoering van een Elektronisch Patiënten Dossier (EPD), in sommige sectoren ook wel Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) genoemd. Dit vloeit mede voort uit het streven van de overheid om binnen korte tijd een landelijk EPD in te voeren. Voor de betrokken instellingen gaat het om grote en ingrijpende projecten, waarmee flinke investeringen zijn gemoeid en die veel van de organisatie vragen.Het is dan ook niet verwo...
Auteur artikelErnst-Jan van de Pas
Gepubliceerd08 juli 2009
Laatst gewijzigd16 april 2018
Leestijd 
Tal van ziekenhuizen en andere zorginstellingen zijn momenteel druk bezig met de invoering van een Elektronisch Patiënten Dossier (EPD), in sommige sectoren ook wel Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) genoemd. Dit vloeit mede voort uit het streven van de overheid om binnen korte tijd een landelijk EPD in te voeren. Voor de betrokken instellingen gaat het om grote en ingrijpende projecten, waarmee flinke investeringen zijn gemoeid en die veel van de organisatie vragen.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er door ziekenhuizen en zorginstellingen veel tijd en energie wordt gestoken in het selecteren van de juiste leverancier en het juiste softwarepakket. Daarnaast verdient het aanbeveling om voldoende tijd en aandacht te besteden aan het contract met de gekozen leverancier. Immers, de instelling is na de implementatie van een EPD-pakket in grote mate afhankelijk van de goede werking ervan en van de service van de leverancier als zich onverhoopt problemen voordoen. Het is dan ook heel belangrijk dat alle mooie beloften en intenties uit de voorfase worden omgezet in duidelijke, concrete en afdwingbare afspraken. Hiermee kunnen veel problemen bij de uitvoering van een project worden voorkomen. Bovendien staat men met een goed contract veel sterker in het geval men toch een discussie met de leverancier krijgt over de juiste nakoming van de afspraken.

De advocaten van de sectie IE/IT van Dirkzwager hebben veel ervaring met het opstellen en toetsen van EPD-contracten en service level agreements en schuiven desgewenst ook graag aan bij de onderhandelingen. Indien u meer informatie wenst over het sluiten van IT-contracten, vraag dan onze gratis brochure aan “[intlink id="1622" type="page"]Juridische valkuilen bij het sluiten van IT-contracten[/intlink]” of neem contact met ons op.