Zoeken
  1. Kapitaal, kennis en netwerk voor veelbelovende startups in duurzame energie

Kapitaal, kennis en netwerk voor veelbelovende startups in duurzame energie

Voor startende ondernemers met een baanbrekende oplossing in duurzame energie is er nu de kans om hun oplossing om te zetten in een succesvolle business. Een aantal gerenommeerde organisaties hebben de handen ineengeslagen en presenteren een uniek en hoogwaardig incubatorprogramma onder de naam ‘Generation-E’.FoundersDe founders van het programma zijn Alliander, Arnhems Ondernemers Centrum, gemeente Arnhem, Industriepark Kleefse Waard, KIC InnoEnergy, KiEMT, PPP Oost en Rabobank Arnhem en oms...
Artikel | 29 september 2016 | Maarten Kole
Voor startende ondernemers met een baanbrekende oplossing in duurzame energie is er nu de kans om hun oplossing om te zetten in een succesvolle business. Een aantal gerenommeerde organisaties hebben de handen ineengeslagen en presenteren een uniek en hoogwaardig incubatorprogramma onder de naam ‘Generation-E’.

Founders
De founders van het programma zijn Alliander, Arnhems Ondernemers Centrum, gemeente Arnhem, Industriepark Kleefse Waard, KIC InnoEnergy, KiEMT, PPP Oost en Rabobank Arnhem en omstreken.

Dirkzwager
Dirkzwager is een van de kennispartners van Generation-E. Dirkzwager ondersteunt de startende ondernemers met de juridische vraagstukken waar zij tegenaan lopen. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan het opzetten van de juridische structuur van de business, bescherming van hun intellectuele eigendom, het opstellen en beoordelen van contracten met leveranciers en afnemers en vraagstukken op het gebied van het energierecht.

Het aanbod
Het vertalen van een veelbelovende innovatie naar commercieel succes is moeilijk. Generation-E biedt de faciliteiten om doelgericht te werken naar een pilot, naar betalende klanten en naar een vervolgfinanciering. Voor een startup met toekomst is er een investering van EUR 200.000,- beschikbaar naast achttien maanden intensieve begeleiding volgens een beproefd model van KIC InnoEnergy

Voor de ondernemer vraagt instappen een grote ambitie en een dito doorzettingsvermogen naast gedegen kennis van de markt en de technologie. Het beoogde eindproduct moet immers een duidelijk klantprobleem oplossen en zich onderscheiden van bestaande oplossingen in de markt.

Aanmelden?
Op 4 oktober 2016 zijn high potentials van 15.00 tot 18.00 uur uitgenodigd op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem voor een introductie op het programma. Daarna kunnen start-ups zich tot uiterlijk 30 november aanmelden als deelnemer.