Zoeken
  1. Lezing - De ondernemer overlijdt, bent u voorbereid?

Lezing - De ondernemer overlijdt, bent u voorbereid?

Midden & kleinbedrijven zijn kwetsbaar vanwege de afhankelijkheid van de directeur-grootaandeelhouder. Uit historische gegevens blijkt dat bijna een derde van deze ondernemers te maken krijgt met het voortijdig afscheid nemen van het bedrijf (door overlijden of anderszins) en dat bijna 40% van die bedrijven dit niet overleeft. Een doemscenario dat je je grootste vijanden niet toewenst. Dit kan worden voorkomen door een goede voorbereiding op een dergelijke situatie. Met de juiste maatrege...
Artikel | 07 november 2013 | Dirkzwager
Midden & kleinbedrijven zijn kwetsbaar vanwege de afhankelijkheid van de directeur-grootaandeelhouder. Uit historische gegevens blijkt dat bijna een derde van deze ondernemers te maken krijgt met het voortijdig afscheid nemen van het bedrijf (door overlijden of anderszins) en dat bijna 40% van die bedrijven dit niet overleeft. Een doemscenario dat je je grootste vijanden niet toewenst. Dit kan worden voorkomen door een goede voorbereiding op een dergelijke situatie. Met de juiste maatregelen kan de ondernemer en zijn partner rust worden geboden en de continuïteit van het bedrijf worden veilig gesteld.

In een gezamenlijke en afwisselende presentatie zullen Ger Mouthaan, mede-oprichter van 2continue en één van de Dirkzwager notarissen, Karen Verkerk of Peter-Jan Hopmans, ingaan op de problematiek en komen met concrete maatregelen die u kunt treffen om u op het wegvallen van de ondernemer voor te bereiden. De presentaties gaan in op de maatregelen die u als ondernemer kunt nemen.

2continue gaat in op de volgende onderwerpen:

  • Wat gebeurt er met de onderneming als de directeur-grootaandeelhouder onverwacht wegvalt?

  • Wat te doen met de eigendom?

  • Wat te doen met de zeggenschap?

  • Wat te doen met het bestuur?

  • Welke concrete acties moet ik als directeur-grootaandeelhouder ondernemen?


Dirkzwager gaat in op de volgende onderwerpen:

  • Waarborgen continuïteit door certificering van aandelen

  • Familiestatuut

  • (Levens-)testament voor de ondernemer

  • Besparing erfbelasting (hoofdlijnen bedrijfsopvolgingsregeling).


Wanneer en waar?
Maandag 18 november 2013
Locatie: Kantoor Dirkzwager, Van Schaeck Mathonsingel 4, 6512 AN Nijmegen

Maandag 25 november 2013
Locatie: Kantoor Dirkzwager, Velperweg 1, 6824 BZ Arnhem

Voor wie?
De lezing is bedoeld voor alle directeuren-grootaandeelhouders van kleine en middelgrote bedrijven en niet te vergeten hun (levens)partner, die op de hoogte willen raken van wat er allemaal nodig is om de continuïteit van het bedrijf en de harmonie binnen het gezin c.q. de familie te waarborgen voor het geval dat de ondernemer komt te overlijden.

Programma
18.30 uur: Ontvangst
18.55 uur: Welkomstwoord
19.00 uur: Presentatie
In een gezamenlijke en afwisselende presentatie zullen Ger Mouthaan, mede-oprichter van , en één van de Dirkzwager notarissen Karen Verkerk of Peter-Jan Hopmans ingaan op de problematiek en komen met concrete maatregelen die u kunt treffen om u op het wegvallen van de ondernemer voor te bereiden. Ger zal u aan de hand van praktijkvoorbeelden in de problematiek inleiden. Ger en Karen of Peter-Jan zullen vervolgens waardevolle oplossingen voor u, uw familiebedrijf en uw familie de revue laten passeren. Ger presenteert daarbij de door ontwikkelde BizApp Bedrijfscontinuïteit, een proces op maat voor familiebedrijven.
21.00 uur: Borrel
Tijdens de aansluitende borrel is er gelegenheid om nader kennis te maken met
de sprekers, om vragen te stellen en om met andere deelnemers van gedachten
te wisselen.

Aanmelden
Deelname aan deze lezing is kosteloos.
U en uw (levens)partner kunnen zich aanmelden voor een van de bijeenkomsten door vóór 11 november een e-mail te sturen (inclusief de bedrijfsnaam, uw functie en het al of niet aanwezig zijn van uw (levens)partner en de datum van uw keuze) naar Dirkzwager advocaten & notarissen, t.a.v. Twanny Dame-Scholten emailadres: marketing@dirkzwager.nl,

Voor informatie kunt u bellen naar:
Dirkzwager: 026 - 3538326
2continue : 06-51270273