Zoeken
  1. Nieuwe aanbesteding politievoertuigen wegens (schijn) integriteitsproblemen (1)

Nieuwe aanbesteding politievoertuigen wegens (schijn) integriteitsproblemen

Minister Opstelten heeft in zijn brief van 19 september jl. aan de Tweede Kamer laten weten dat er een nieuwe aanbesteding moet worden gestart voor de levering van politievoertuigen. Reden hiervan is dat aan de vorige aanbesteding in ieder geval de schijn van integriteitsschending kleeft.Hoewel het onderzoek van het OM nog loopt moet er vóór 1 oktober 2014 een besluit worden genomen met betrekking tot de verlenging van de huidige overeenkomst. Waar eerder aan de Kamer was gemeld dat een beslu...
Artikel | 24 september 2014 | Dirkzwager
Minister Opstelten heeft in zijn brief van 19 september jl. aan de Tweede Kamer laten weten dat er een nieuwe aanbesteding moet worden gestart voor de levering van politievoertuigen. Reden hiervan is dat aan de vorige aanbesteding in ieder geval de schijn van integriteitsschending kleeft.

Hoewel het onderzoek van het OM nog loopt moet er vóór 1 oktober 2014 een besluit worden genomen met betrekking tot de verlenging van de huidige overeenkomst. Waar eerder aan de Kamer was gemeld dat een besluit hierover gekoppeld was aan de uitkomsten van het OM onderzoek over integriteitsschendingen rond de huidige aanbesteding wordt deze afhankelijkheid nu niet langer in stand gehouden. Het belang van de integriteit van de inkoopfunctie van de politie staat hierbij voorop. Een aanbesteding waaraan de schijn van integriteitschending kleeft, is niet langer houdbaar. Het OM-onderzoek over de huidige aanbesteding is op dit moment nog gaande. Het OM heeft aangegeven dat momenteel meerdere politiefunctionarissen in het onderzoek betrokken zijn. Waar nodig zijn of worden personele maatregelen genomen.

Bron: http://www.dzw.gr/a7c7e