Zoeken
  1. Opnieuw antwoord van Wiebes op Kamervragen

Opnieuw antwoord van Wiebes op Kamervragen

Op dinsdag 5 juli jl. heeft staatssecretaris Wiebes opnieuw antwoord gegeven op Kamervragen. Dit keer op de Kamervragen van de leden Ziens en De Vries (VVD) over de berichten “politiek neemt zzp’ers niet serieus” en “Zzp’er in de war door wet tegen schijnzelfstandigheid”.De antwoorden bevatten weinig nieuws. De boodschap van Wiebes lijkt vooral te zijn dat hij bekend is met alle kritische geluiden en de Belastingdienst druk in gesprek is met alle betrokken partijen, waaronder tientallen branc...
Artikel | 07 juli 2016 | Renate Peijs-Schoester
Op dinsdag 5 juli jl. heeft staatssecretaris Wiebes opnieuw antwoord gegeven op Kamervragen. Dit keer op de Kamervragen van de leden Ziens en De Vries (VVD) over de berichten “politiek neemt zzp’ers niet serieus” en “Zzp’er in de war door wet tegen schijnzelfstandigheid”.

De antwoorden bevatten weinig nieuws. De boodschap van Wiebes lijkt vooral te zijn dat hij bekend is met alle kritische geluiden en de Belastingdienst druk in gesprek is met alle betrokken partijen, waaronder tientallen brancheorganisaties, over de Wet DBA en knelpunten hierbij. Wiebes adviseert opdrachtgevers nogmaals om niet bevreesd te zijn over de Wet DBA en om een modelovereenkomst te gebruiken en dienovereenkomstig te gaan werken. Maar of dat nu de oplossing is?

We houden u op de hoogte.