De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

  1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Recht op een aanzegvergoeding? (1)

Recht op een aanzegvergoeding?

Door de invoering van de Wet Werk en Zekerheid zijn werkgevers verplicht om hun medewerkers met een contract voor bepaalde tijd dat ten minste zes maanden heeft geduurd, minimaal één maand tevoren schriftelijk te laten weten of hun contract wordt verlengd of niet.Als de werkgever deze verplichting niet of niet tijdig nakomt, heeft de werknemer recht op een aanzegvergoeding gelijk aan het loon over de periode dat de werkgever te laat is met de aanzegging met een maximum van één maandsalaris. W...
Leestijd 
Auteur artikel Buby den Heeten
Gepubliceerd 24 augustus 2015
Laatst gewijzigd 16 april 2018
 
Door de invoering van de Wet Werk en Zekerheid zijn werkgevers verplicht om hun medewerkers met een contract voor bepaalde tijd dat ten minste zes maanden heeft geduurd, minimaal één maand tevoren schriftelijk te laten weten of hun contract wordt verlengd of niet.

Als de werkgever deze verplichting niet of niet tijdig nakomt, heeft de werknemer recht op een aanzegvergoeding gelijk aan het loon over de periode dat de werkgever te laat is met de aanzegging met een maximum van één maandsalaris. Werkgevers doen er dus verstandig aan om dit goed te regelen.

Voor werknemers heeft Dirkzwager een handige online tool ontwikkeld DE AANZEGCHECK. Door onze aanzegcheck kunt u snel en kosteloos online checken, of u in aanmerking komt voor zo’n aanzegvergoeding. Als dat het geval is, kan Dirkzwager deze aanzegvergoeding voor u snel en tegen vooraf bekende kosten incasseren.

U heeft op grond van de wet maar kort de tijd om aanspraak te maken op de aanzegvergoeding, omdat uw vordering na twee maanden vervalt. Dus doe nu zo snel mogelijk DE AANZEGCHECK op onze site aanzegvergoeding.nu en kijk of u recht heeft op de aanzegvergoeding.