Zoeken
  1. Uitnodiging cursus "Zorginkoop" op donderdag 14 april 2016

Uitnodiging cursus "Zorginkoop" op donderdag 14 april 2016

Ieder jaar organiseren wij in het kader van de Dirkzwager Academy de lezingenreeks Zorg & Recht over actuele onderwerpen in de zorgsector. Graag nodigen wij u uit voor de bijeenkomst die plaatsvindt op donderdag 14 april 2016 over het onderwerp “Zorginkoop”.Tijdens deze lezing zullen mr. Koen Mous en mr. drs. Steef Verheijen, advocaten van de sectie gezondheidszorg, u bijpraten over de actuele ontwikkelingen op het gebied van zorgcontractering binnen het systeem van de Zorgverzekeringswet...
Artikel | 29 maart 2016 | Luuk Arends
Ieder jaar organiseren wij in het kader van de Dirkzwager Academy de lezingenreeks Zorg & Recht over actuele onderwerpen in de zorgsector. Graag nodigen wij u uit voor de bijeenkomst die plaatsvindt op donderdag 14 april 2016 over het onderwerp “Zorginkoop”.

Tijdens deze lezing zullen mr. Koen Mous en mr. drs. Steef Verheijen, advocaten van de sectie gezondheidszorg, u bijpraten over de actuele ontwikkelingen op het gebied van zorgcontractering binnen het systeem van de Zorgverzekeringswet. Zij gaan onder meer in op veel voorkomende bepalingen in (standaard)contracten van zorgverzekeraars die nadelig kunnen zijn voor de zorgaanbieder. Een goed voorbeeld hiervan is de doorleverplicht. Verder staan Koen en Steef stil bij de problematiek van zorgkostenplafonds en de positie van de niet-gecontracteerde zorgaanbieder. In de lezing wordt ook aandacht besteed aan het machtigingsvereiste dat steeds meer zorgverzekeraars (zeker bij niet-gecontracteerde zorg) stellen en waarbij veel privacygevoelige gegevens worden opgevraagd. Er is ook veel ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselingen van ervaringen uit de praktijk.

De bijeenkomst vindt plaats in Concertgebouw De Vereeniging aan het Keizer Karelplein 2d in Nijmegen. Vanaf 14.00 uur bent u van harte welkom. De bijeenkomst start om 14.15 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. De cursus wordt gegeven door Koen Mous en Steef Verheijen, beiden advocaten bij Dirkzwager. Na afloop is er tijdens de borrel gelegenheid om persoonlijke vragen te stellen aan de inleiders en andere advocaten van Dirkzwager.

Deelname aan deze cursus is kosteloos. De lezingenreeks Zorg & Recht maakt deel uit van het programma van de Dirkzwager Academy. Als u daarvoor in aanmerking komt, kunt u met deze cursus opleidingspunten van de Orde van Advocaten behalen.

U kunt zich voor deze cursus aanmelden door een e-mail te sturen aan Brigitte van Sierenberg-de Boer. Na aanmelding ontvangt u van ons een schriftelijke bevestiging en een routebeschrijving. Als er collega's zijn uit uw organisatie of netwerk die geen persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen en belangstelling hebben voor deze bijeenkomst, dan zijn zij eveneens van harte welkom. Ook zij kunnen zich dan aanmelden via een e-mail. Als er meer dan vijf collega's uit uw organisatie deel zouden willen nemen, dan verzoeken wij u om even telefonisch contact met ons op te nemen voordat uw collega's zich aanmelden.

Als u zich naar aanleiding van onze algemene uitnodiging al hebt aangemeld voor deze bijeenkomst, dan is het uiteraard niet nodig dat u zich opnieuw aanmeldt.

Wij hopen u op donderdag 14 april aanstaande in Concertgebouw De Vereeniging te Nijmegen te mogen begroeten.