Zoeken
  1. Wegens succes herhaald: Workshop Bestuurdersaansprakelijkheid 17 mei 2016

Wegens succes herhaald: Workshop Bestuurdersaansprakelijkheid 17 mei 2016

Wanneer zijn bestuurders aansprakelijk? Een kijkje in de praktijk van de rechtszaal. Bent u ondernemer? Dan kent u ongetwijfeld de risico’s die bij het ondernemerschap horen. Wellicht heeft u om die reden uw bedrijf ondergebracht in een B.V. of een andere rechtspersoon. Maar vergis u niet: het is niet zo dat u daardoor als bestuurder in privé gevrijwaard bent van mogelijke claims. Het kan zo zijn dat u door schuldeisers, aandeelhouders of (opvolgend) bestuursleden in privé wordt aangesproken...
Artikel | 07 april 2016 | Cindy Snelders-van de Kamp
Wanneer zijn bestuurders aansprakelijk? Een kijkje in de praktijk van de rechtszaal. Bent u ondernemer? Dan kent u ongetwijfeld de risico’s die bij het ondernemerschap horen. Wellicht heeft u om die reden uw bedrijf ondergebracht in een B.V. of een andere rechtspersoon. Maar vergis u niet: het is niet zo dat u daardoor als bestuurder in privé gevrijwaard bent van mogelijke claims. Het kan zo zijn dat u door schuldeisers, aandeelhouders of (opvolgend) bestuursleden in privé wordt aangesproken op uw handelen als bestuurder. En andersom kan het ook zo zijn dat u juist een bestuurder in privé wilt aanspreken.

De wet biedt mogelijkheden voor dit soort claims maar dan moet er wel sprake zijn van onbehoorlijke taakvervulling en ernstig verwijtbaar gedrag van de bestuurder. Dit criterium is inmiddels door vele uitspraken van rechters ingekleurd.

Het is goed dat u zich als bestuurder van dit alles bewust bent. Want de gevolgen kunnen groot zijn!

Kortom, alle reden om voor de tweede maal een workshop over bestuurdersaansprakelijkheid te organiseren, waarvoor wij u hierbij graag uitnodigen. Tijdens deze workshop bespreken wij niet alleen de theorie maar laten wij u ook de praktijk van de rechtszaal zien. Daarbij zullen advocaten van Dirkzwager twee waargebeurde zaken aan u presenteren, waarbij de argumenten van beide partijen aan bod komen. U mag vervolgens oordelen. Om uw rechtsgevoel te testen, nemen wij aansluitend de werkelijke uitspraken van de rechter met u door.

Uiteraard ontvangt u ook een aantal tips hoe u de risico’s in de praktijk kunt verkleinen (of hoe u juist succesvoller tegen een bestuurder in privé kunt claimen).

Voor wie?
Directeuren, commissarissen, eindverantwoordelijken, bestuurders, CEO’s en (feitelijke) beleidsbepalers van rechtspersonen.

Dinsdag
17 mei 2016
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem

Programma
15.15 uur
Ontvangst
15:30 uur
Inleiding juridische kaders bestuurdersaansprakelijkheid
16:00 uur
De rechtszaal: behandeling en beoordeling praktijkgevallen
16:45 uur
Q&A
17:00 uur
Afsluiting & borrel

Meer informatie
Mocht u vooraf meer willen weten over deze workshop, neem dan contact op met Cindy Snelders-van de Kamp (snelders@dirkzwager.nl of 026 – 353 81 13).

Kosten
Aan het bijwonen van deze workshop zijn geen kosten verbonden.

Inschrijven
Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar marketing@dirkzwager.nl. Na aanmelding ontvangt u van ons een schriftelijke bevestiging en een routebeschrijving.

Interactieve workshop
Zoals u van ons gewend bent, is er alle mogelijkheid voor interactie tijdens de workshop. Mocht u voorafgaand aan de middag al vragen of input hebben, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.