Zoeken
  1. Workshop Algemene voorwaarden

Workshop Algemene voorwaarden

Ziet u algemene voorwaarden als een noodzakelijk kwaad? Of, net als wij, als een goede mogelijkheid om het recht naar uw hand te zetten!Algemene voorwaarden worden niet altijd even interessant gevonden. Dat begrijpen wij. Toch zijn ze van groot belang. Niet alleen de inhoud van de voorwaarden is belangrijk, maar ook hoe u ermee om gaat. U heeft tenslotte niets aan goede voorwaarden als ze niet van toepassing zijn. Wij denken graag met u mee over de juiste inhoud van de voorwaarden en bieden u...
Artikel | 07 april 2014 | Cindy Snelders-van de Kamp
Ziet u algemene voorwaarden als een noodzakelijk kwaad? Of, net als wij, als een goede mogelijkheid om het recht naar uw hand te zetten!

Algemene voorwaarden worden niet altijd even interessant gevonden. Dat begrijpen wij. Toch zijn ze van groot belang. Niet alleen de inhoud van de voorwaarden is belangrijk, maar ook hoe u ermee om gaat. U heeft tenslotte niets aan goede voorwaarden als ze niet van toepassing zijn. Wij denken graag met u mee over de juiste inhoud van de voorwaarden en bieden u concrete handvatten om zeker te stellen dat u ze ook met succes kunt gebruiken.

Zoek de zeven verschillen!

A. Uw klant gaat failliet, u heeft een vordering en u bent de door u geleverde goederen kwijt.


óf

B. Uw klant gaat failliet, u heeft een vordering en u haalt de door u geleverde goederen op.


 

A. Uw werknemer maakt per ongeluk een fout, uw klant lijdt schade en u dient die schade, zowel direct als indirect, te vergoeden (€ 1.000.000,-).


óf

B. Uw werknemer maakt per ongeluk een fout en uw schade is beperkt tot een maximumbedrag, bijvoorbeeld ter hoogte van het factuurbedrag (€20.000,-).


A. Uw klant vindt uw product niet goed, maar wacht lang met klagen; u bent alsnog aansprakelijk.


óf

B. Uw klant vindt uw product niet goed, maar wacht lang met klagen; de rechten van uw klant vervallen.


A. Een vordering kan tot vijf jaar tegen u worden ingesteld.


óf

B. Een vordering kan tot één jaar tegen u worden ingesteld.


A.U krijgt niet op tijd geleverd; u moet uw leverancier eerst een redelijke termijn stellen om alsnog te leveren (voordat u uw schade kunt claimen).


óf

B. U krijgt niet op tijd geleverd; u heeft direct recht op schadevergoeding.


 

A. Uw klant betaalt te laat: u heeft recht op 8% rente per jaar.


óf

B. Uw klant betaalt te laat u heeft recht op 12% rente per jaar.


 

A. U procedeert over een geschil met uw Spaanse klant in Barcelona.


óf

B. U procedeert over een geschil met uw Spaanse klant in Arnhem.


Klinken de ‘B’-scenario’s  u niet ook veel beter in de oren? Het zijn echter de ‘A’-scenario’s waarmee u geconfronteerd wordt als u geen algemene voorwaarden hanteert of uw voorwaarden niet goed hanteert.

In verband met dit alles nodigen wij u graag uit voor onze workshop die wordt gegeven op donderdag 15 mei 2014. U bent vanaf 16:00 uur van harte welkom op ons kantoor aan de Velperweg 1 te Arnhem, waar wij u graag ontvangen met een kop koffie of thee. Om 16:15 uur starten wij met een algemene introductie over algemene voorwaarden, waarna wij in kleinere groepen doorpraten over specifieke onderwerpen zoals “de consument als afnemer” en “internationale overeenkomsten”. Rond 17:30 uur praten wij onder het genot van een hapje en een drankje graag met u na, waarbij uiteraard nog de gelegenheid bestaat tot het stellen van vragen aan één van onze “Dirkzwagers”.

Wanneer en waar?
Donderdag 15 mei 2014
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem

Programma
16.00 uur: Ontvangst
16.15 uur: Algemene introductie over algemene voorwaarden
16.45 uur: Interactieve workshops
17.30 uur: Borrel

Meer informatie
Mocht u vooraf meer willen weten over deze workshop, neem dan contact op met Cindy Snelders-van de Kamp, e-mail snelders@dirkzwager.nl of telefoon 026 353 83 13.

Inschrijven
Deelname aan deze workshop is kosteloos. U kunt zich inschrijven via deze link.

Graag tot dan!