Zoeken
  1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Young Insurance bezoekt SCOR, AXA, Gras Savoye (Willis) in Parijs

Young Insurance bezoekt SCOR, AXA, Gras Savoye (Willis) in Parijs

Op 7, 8 en 9 september 2017 is Young InSurance met een groep van 32 jonge verzekeraars, schade-experts, verzekeringsmakelaars en advocaten naar Parijs gegaan om daar kennis te maken met elkaar en met de Franse verzekeringsmarkt. Young InSurance is een netwerkgroep voor ‘jongeren’ in de verzekeringsbranche en telt in Nederland ongeveer 2.000 leden. De reis werd georganiseerd door Sjanil Bansraj (Markel), Peter van Huizen (Dirkzwager advocaten) en Kees Heijboer (Cunningham Lindsey). Veel dank a...
Auteur artikelPeter van Huizen
Gepubliceerd11 september 2017
Laatst gewijzigd16 april 2018
Leestijd 
Op 7, 8 en 9 september 2017 is Young InSurance met een groep van 32 jonge verzekeraars, schade-experts, verzekeringsmakelaars en advocaten naar Parijs gegaan om daar kennis te maken met elkaar en met de Franse verzekeringsmarkt. Young InSurance is een netwerkgroep voor ‘jongeren’ in de verzekeringsbranche en telt in Nederland ongeveer 2.000 leden.

De reis werd georganiseerd door Sjanil Bansraj (Markel), Peter van Huizen (Dirkzwager advocaten) en Kees Heijboer (Cunningham Lindsey).

Veel dank aan alle sponsors die deze geslaagde reis mogelijk hebben gemaakt: HDI, Dirkzwager advocaten, Chubb, Cunningham Lindsey, Markel, Lengkeek, Willis, Van Niekerk, Amlin en Surveylinq.

In Parijs werd onder meer een bezoek gebracht aan de Franse herverzekeraar SCOR, waar de groep een inhoudelijk programma te wachten stond over SCOR zelf en over herverzekeren in het algemeen. Dit programma wordt afgetrapt door de heer Pierotti van FFA (het ‘Franse Verbond van Verzekeraars’).

Na dit inhoudelijke programma bood SCOR een borrel en een diner aan op hun dakterras op steenworp afstand van de Arc de Triomphe. Daar trof men niet alleen ‘young professionals’ van SCOR, maar ook leden van de ‘Franse Young Insurance’, namelijk L'Union des jeunes Assureurs et Réassureurs Français (UJARF).

Op vrijdag was de groep welkom bij AXA Corporate Solutions en bij de Franse verzekeringsmakelaar Gras Savoye (onderdeel van WTW), met tussendoor een lunch tijdens een open bus tour door Parijs. Ook bij AXA en Gras Savoye gaven verschillende sprekers hun visie op de Franse verzekeringsmarkt en op de rol van AXA en Gras Savoye. Ook tijdens het avondprogramma was de sfeer uitstekend.