Zoeken
  1. Openbare bibliotheek

We geloven in het delen van kennis Openbare bibliotheek

We geloven in het delen van kennis. Daarom is onze bibliotheek opengesteld voor onze cliënten en relaties. Tussen de kasten met boeken en tijdschriften zijn comfortabele zitjes ingericht. Hier kunt u in alle rust lezen, werken of overleggen.

De juridische & fiscale bibliotheek van Dirkzwager staat open voor cliënten, relaties en partners. Lezen, informatie delen, gelijkgestemden ontmoeten: onze bibliotheek speelt een centrale rol in het delen van kennis.

Cliënten met een juridische of fiscale informatiebehoefte (maar ook studenten) kunnen gebruik maken van onze papieren en digitale bronnen. Alles wat onze juristen en fiscalisten gebruiken staat ter beschikking. Om onderzoek te doen, problemen op te lossen of jurisprudentie op te zoeken. Onze informatiespecialisten zijn standby en we serveren u bovendien heerlijke koffie of thee.

Dirkzwager heeft van oudsher een uitgebreide juridische bibliotheek. Naast de vele duizenden boeken, tijdschriften en andere juridische naslagwerken bevat de collectie ook een steeds groter wordend aantal digitale en online informatiebronnen. Onze medewerkers maken intensief gebruik van deze bibliotheek. Om hun kennis op peil te houden en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op hun vakgebied. Maar ook om commentaar en jurisprudentie te zoeken dat van pas komt in een specifieke zaak.

U kunt onze digitale informatiebronnen raadplegen en onze informatiespecialisten staan klaar om u te ondersteunen bij uw research. En als u vragen heeft die méér kennis vereisen dan vragen wij een van onze juridische of fiscale specialisten u verder te helpen. Dat alles onder het genot van een lekkere kop koffie.

Lid worden?

Het gebruik van onze bibliotheek is gratis, maar voorbehouden aan bezitters van een persoonlijke gebruikerspas. Cliënten en relaties van Dirkzwager kunnen deze pas aanvragen via bibliotheek@dirkzwager.nl.

Online informatie

Sinds 2007 maakt Dirkzwager gebruik van de online juridische zoekdienst Legal Intelligence. Hierin zijn tijdschriften en naslagwerken van uitgevers als WoltersKluwer, Sdu, Boom en Paris volledig doorzoekbaar, maar ook overheidsinformatie en rechterlijke uitspraken zijn snel en eenvoudig te vinden. Met één zoekopdracht zijn meer dan 200 bronnen geïntegreerd te doorzoeken. Onze bezoekers kunnen hier gratis gebruik van maken.

Daarnaast beschikken onze juristen ook over toegang tot diverse specialistische websites en databases. Ook maken zij gebruik van diverse apps om altijd en overal hun vakliteratuur te kunnen lezen. Als bezoeker van onze bibliotheek kunt u via een iPad ook deze apps raadplegen.

Partners

De bibliotheek openstellen voor onze cliënten en relaties is één ding, maar dankzij enkele partners kunnen wij onze gebruikers ook een interessant aanbod doen.

  • WoltersKluwer, Sdu Uitgevers, Boom juridische uitgeverij en Uitgeverij Paris geven toestemming om hun digitale informatie te kunnen raadplegen
  • Legal Intelligence stelt haar juridische zoekportaal open.
  • Squrae Information Services maakt de gezamenlijke catalogus voor Kenniscollectie.nl.

Kenniscollectie

Omdat we kennis delen heel serieus opvatten, werkt Dirkzwager samen met andere Arnhemse en Nijmeegse bibliotheken. Dit unieke initiatief heet Kenniscollectie.nl. Leden kunnen van elkaars collecties en faciliteiten gebruik maken. Zo stimuleert Kenniscollectie.nl de kennisontwikkeling van mensen en organisaties en geven we kennis terug. Deze samenwerking past bij ons. Open en stimulerend.

Zoek hier met één zoekopdracht naar materialen in de collecties van alle deelnemende bibliotheken.

Zoek een boek

Gevonden wat je zocht? Bezoek dan de betreffende bibliotheek! Kijk even bij de deelnemende bibliotheek wat de openingstijden zijn en of je zo binnen kan lopen of een afspraak moet maken.