1. Home
  2. Specialisten
  3. Anneloth Teunissen

Anneloth Teunissen Advocaat Arbeidsrecht

Contact Neem vrijblijvend contact op

Over Anneloth Teunissen

Biografie

Anneloth werkt sinds 1 september 2020 als advocaat op de sectie Arbeidsrecht. Hiervoor heeft Anneloth haar Master Arbeid & Onderneming aan de Universiteit van Amsterdam (cum laude) afgerond. Tijdens haar studie was Anneloth als paralegal werkzaam bij een in het pensioenrecht gespecialiseerd advocatenkantoor. Ook vervulde ze een bestuursfunctie bij het Molengraaff Dispuut, de (Utrechtse) studievereniging voor privaatrechtstudenten.

In haar praktijk houdt Anneloth zich bezig met het arbeidsrecht in de breedste zin des woords. Zo treedt Anneloth op in individuele ontslagzaken en adviseert ze onder meer over vraagstukken op het gebied van arbeidsovereenkomsten en (het wijzigen van) arbeidsvoorwaarden. Daarnaast houdt ze zich bezig met het privacyrecht in de arbeidsrelatie tussen werkgever en werknemer.

Functie(s)

2020 Advocaat, Dirkzwager
Ondernemingen, Onderwijs, Particulieren, Zorg Arbeidsrecht, Privacyrecht Dirkzwager - Velperpoort
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem

Opleiding(en)

2018 2020 Arbeid & Onderneming, Universiteit van Amsterdam
2014 2017 Bachelor Rechtsgeleerdheid, Universiteit Utrecht

Talen

Nederlands, Engels

EventsKwartaalupdate Q3 aanbestedingsrecht (1)

Traditioneel praten we u ieder kwartaal bij over de actualiteiten in het aanbestedingsrecht. De derde Kwartaalupdate Aanbestedingsrecht van 2022 vindt plaats op 20 september.Actualiteiten Privacyrecht 2022

Het Privacyrecht ontwikkelt zich snel. Om goed op de hoogte te blijven organiseert Mark Jansen, specialist Privacyrecht, het jaarlijkse seminar 'Actualiteiten Privacyrecht' op 13 oktober 2022.Kwartaalupdate Q4 aanbestedingsrecht (1)

Traditioneel praten we u ieder kwartaal bij over de actualiteiten in het aanbestedingsrecht. De vierde Kwartaalupdate Aanbestedingsrecht van 2022 vindt plaats op 15 december.

Delen of opslaan

Kennis geschreven door Anneloth Teunissen

1 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combineren met:
  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 3

Bijna vier jaar AVG; waar staan we nu? En ook: waar staat uw organisatie?

De AVG is bijna vier jaar van kracht. Rond de inwerkingtreding op 25 mei 2018 was er sprake van een hausse aan berichtgeving over de wetgeving. Je zou haast van ‘privacypaniek’ kunnen spreken. Veel van het stof is ondertussen wel neergedwarreld. Tijd voor een korte reflectie. In deze blog staan we daarom stil bij aandachtspunten inzake de wet, zowel voor organisaties die nog niet zo veel (of zelfs niets) hebben gedaan als voor organisaties die juist vergevorderd zijn. Waar staat uw organisatie?

Coronapas op de werkvloer: Tweede en Eerste Kamer aan zet

Het coronavirus grijpt momenteel weer stevig om zich heen. De rol die de werkgever in de bestrijding van het coronavirus kan spelen is echter beperkt. Aan corona gerelateerde gezondheidsgegevens van werknemers mogen (net als gezondheidsgegevens in meer algemene zin) door de werkgever in principe niet worden verwerkt. Binnenkort komt daar verandering in, althans als het aan de regering ligt. Daartoe heeft de regering onlangs het wetsvoorstel ‘Tijdelijke wet verbreding inzet coronatoegangsbewijzen’ bij de Tweede Kamer ingediend. In dit artikel gaan we nader op (de gevolgen van) dit wetsvoorstel in.

Instemmingsrecht van de OR volgens het OR-privacyboekje van de AP

Registratie van ziekteverzuim. Camera’s op de werkplek. En – sinds Corona steeds populairder – bepaalde ‘gluursoftware’. Allemaal voorbeelden van handelingen waarmee werkgevers (bijzondere) persoonsgegevens van medewerkers verwerken en/of medewerkers ‘volgen’. In dit verband is doorgaans wel een instemmingsrecht voor de ondernemingsraad (OR) weggelegd. Om de OR hierin te ondersteunen heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) onlangs een OR-privacyboekje gepubliceerd. Aan de hand van dit document gaan we in dit blog in op de belangrijkste punten van het instemmingsrecht van de OR.