1. Home
  2. Specialisten
  3. Anneloth Teunissen

Anneloth Teunissen Advocaat Arbeidsrecht

Neem vrijblijvend contact op Telefoon 06 3110 50 01 E-mailadres Stuur mij een e-mail Social

Over Anneloth Teunissen

Biografie

Sinds 2020 ben ik werkzaam als advocaat arbeidsrecht.

Ik werk met name voor (middel)grote ondernemingen, zorginstellingen en verzekeraars en in een enkel geval ook voor particulieren.

Daarbij help ik hen arbeidsrechtelijke problemen of vraagstukken van allerlei aard op te lossen.

Zo treed ik regelmatig op in individuele ontslagzaken, maar houd ik me ook veel bezig met vraagstukken omtrent (het wijzigen van) arbeidsvoorwaarden, non-concurrentiebedingen, werkgeversaansprakelijkheid en privacyrecht op de werkvloer, zoals de inzet van cameratoezicht en het monitoren van internet- en e-mailgebruik van medewerkers.

Ik ben mensgericht, betrokken, gedreven en accuraat. Daardoor voel ik mijn gesprekspartner goed aan, kan ik vraagstukken snel doorgronden en zet ik me altijd voor de volle 100% in om het door mijn cliënten gewenste resultaat te bereiken. 

Afgezien van mijn ‘gebruikelijke’ werk, vind ik het (ook) leuk om (arbeidsrechtelijke) onderwerpen helemaal uit te diepen. Daarom publiceer ik regelmatig artikelen en/of noten in (wetenschappelijke) tijdschriften.

Functie(s)

2020 Advocaat, Dirkzwager
Ondernemingen, Particulieren, Zorg Arbeidsrecht, Privacyrecht Dirkzwager - Velperpoort
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem

Opleiding(en)

2018 2020 Arbeid & Onderneming, Universiteit van Amsterdam (cum laude)
2014 2017 Bachelor Rechtsgeleerdheid, Universiteit Utrecht

Publicaties

 

HvJ EU 22 juni 2022, ECLI:EU:C:2022:495, C‑534/20, JBP 2022/89, m.nt. mr. E.L. Traag en M.A. Teunissen

Rb. Amsterdam (ktr.) 14 december 2021, ECLI:NL:RBAMS:2021:732, JBP 2022/14, m.nt. mr. E.L. Traag en mr. M.A. Teunissen

mr. M.A. Teunissen, 'Rechtspraak over fouten in de pensioeninformatie doet de wilsvertrouwensleer tekort', PM 2021/96

mr. E.L. Traag, mr. M.A. Teunissen en mr. drs. Jansen, 'Samen tegen Corona, maar werkgevers blijven buiten spel', TAC 2021/1

Talen

Nederlands, Engels

Events


30 mei 2024

Privacy: strategisch omgaan met betrokkenen

Het privacyrecht kent de betrokkenen diverse rechten toe. Ook kan er schadevergoeding worden geclaimd wanneer er privacyrechtelijk iets misgaat. In de praktijk zien we dat de betrokkenen steeds assertiever wordt en die rechten ook echt uitoefent en claims instelt. Niet alle organisaties zijn daar goed op voorbereid. Donderdag 30 mei organiseert het privacyteam van Dirkzwager een seminar waarin alle vragen worden beantwoord die spelen bij de omgang met de betrokkene.

Delen of opslaan

Kennis geschreven door Anneloth Teunissen

1 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combineren met:
  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 3

Bijna vier jaar AVG; waar staan we nu? En ook: waar staat uw organisatie?

De AVG is bijna vier jaar van kracht. Rond de inwerkingtreding op 25 mei 2018 was er sprake van een hausse aan berichtgeving over de wetgeving. Je zou haast van ‘privacypaniek’ kunnen spreken. Veel van het stof is ondertussen wel neergedwarreld. Tijd voor een korte reflectie. In deze blog staan we daarom stil bij aandachtspunten inzake de wet, zowel voor organisaties die nog niet zo veel (of zelfs niets) hebben gedaan als voor organisaties die juist vergevorderd zijn. Waar staat uw organisatie?

Coronapas op de werkvloer: Tweede en Eerste Kamer aan zet

Het coronavirus grijpt momenteel weer stevig om zich heen. De rol die de werkgever in de bestrijding van het coronavirus kan spelen is echter beperkt. Aan corona gerelateerde gezondheidsgegevens van werknemers mogen (net als gezondheidsgegevens in meer algemene zin) door de werkgever in principe niet worden verwerkt. Binnenkort komt daar verandering in, althans als het aan de regering ligt. Daartoe heeft de regering onlangs het wetsvoorstel ‘Tijdelijke wet verbreding inzet coronatoegangsbewijzen’ bij de Tweede Kamer ingediend. In dit artikel gaan we nader op (de gevolgen van) dit wetsvoorstel in.

Instemmingsrecht van de OR volgens het OR-privacyboekje van de AP

Registratie van ziekteverzuim. Camera’s op de werkplek. En – sinds Corona steeds populairder – bepaalde ‘gluursoftware’. Allemaal voorbeelden van handelingen waarmee werkgevers (bijzondere) persoonsgegevens van medewerkers verwerken en/of medewerkers ‘volgen’. In dit verband is doorgaans wel een instemmingsrecht voor de ondernemingsraad (OR) weggelegd. Om de OR hierin te ondersteunen heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) onlangs een OR-privacyboekje gepubliceerd. Aan de hand van dit document gaan we in dit blog in op de belangrijkste punten van het instemmingsrecht van de OR.