1. Home
  2. Specialisten
  3. Dennis Hut

Dennis Hut Advocaat - Senior Arbeidsrecht

Neem vrijblijvend contact op Telefoon 026 368 48 29 Mobiel 06 4438 19 12 E-mailadres Stuur mij een e-mail Social

Over Dennis Hut

Biografie

In 2016 is Dennis Hut beëindigd tot advocaat en sinds 2021 verbonden aan Dirkzwager. Hij studeerde Nederlands recht aan de Radboud Universiteit en voltooide de postacademische specialistenopleiding Grotius Arbeidsrecht in 2021 cum laude.

Specialist Arbeidsrecht 

Dennis beschikt als specialist Arbeidsrecht over brede ervaring in zowel type zaken als cliënten, met inmiddels een duidelijke focus op (corporate) governance/ compliance en integriteitsvraagstukken. Thema’s die binnen organisaties en instellingen met recht steeds hoger op de (beleids-)agenda komen te staan. Ook waar het de arbeidsrechtelijke inbedding van (sector- of bedrijfseigen) regelgeving, gedrags-/ cultuurverandering en integriteitsbeleid betreft.

Integriteitskwesties en compliance-issues

Dennis gelooft in preventie: het goed inregelen van de procesmatige kant van het voorkomen van én omgaan met (het risico op) integriteitskwesties en compliance-issues op de werkvloer. Onderwerpen die daarbij geregeld de revue passeren zijn: de gedragscode, klachtenregelingen, -procedures en -commissies, het onderzoeksprotocol, de vertrouwenspersoon en de klokkenluidersregeling.

Maar ook wanneer problemen rondom integriteit zich reeds hebben gemanifesteerd (te denken aan: (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, ongelijke behandeling, fraude en diefstal, belangenverstrengeling, corruptie, wetenschappelijke integriteit, wangedrag in privétijd en misbruik van macht, informatie en organisatiemiddelen) staat Dennis zijn cliënten bij met advies en in procedures.

Corporate governance

In het verlengde daarvan adviseert Dennis veelvuldig over het thema (corporate) governance, onder meer waar het gaat over (regels en waarborgen voor) goed bestuur, bestuurscrises, de verhouding tussen uitvoerende en toezichthoudende organen en de rechtspositie van statutair bestuurders (waaronder ontslag).

Dennis staat zowel (bestuurders en toezichthouders van) corporate, (non-)profit als (semi-) publieke organisaties en instellingen bij, waaronder een aantal grote zorg- en onderwijsinstellingen.

Ziekte & Arbeidsongeschiktheid

Daarnaast richt Dennis zich vanuit zijn expertise op het thema ‘de arbeidsongeschikte werknemer’. Goed sturen op ziekteverzuim en de re-integratie van de zieke werknemer is voor iedere werkgever van wezenlijk belang. Dennis is voor menig HR-professional/organisatie een gids binnen dit lastige onderwerp en biedt uitgebreide ondersteuning waar wenselijk.

Snel en grondig 

Dennis wordt door zijn cliënten gewaardeerd voor zijn snelle en grondige manier van advisering, zonder dat hij daarbij de praktische waarde en de verschillende (afgeleide) belangen (en verantwoordingsaspecten) uit het oog verliest.

Specialisaties

Functie(s)

2021 Advocaat - Senior, Dirkzwager
Food & Agri, Handel & Transport, Internationaal, Ondernemingen, Overheden, Particulieren, Zorg Arbeidsongeschiktheid, Arbeidsrecht, Compliance & Governance Dirkzwager - Velperpoort
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem

Opleiding(en)

2020 2021 Grotius specialisatieopleiding Arbeidsrecht (cum laude)
2016 2019 Beroepsopleiding Advocaten
2014 2015 Master Strafrecht, Radboud Universiteit Nijmegen
2005 2014 Bachelor Rechtsgeleerdheid, Radboud Universiteit Nijmegen

Talen

Nederlands, Engels

Events


5 december 2023

HR-Integriteitssessie 2023

Integriteitskwesties op de werkvloer, elke organisatie krijgt er vroeg of laat mee te maken. Pestgedrag, discriminatie, (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, fraude, belangenverstrengeling, vertrouwelijkheidsschendingen, en wangedrag in privétijd zijn slechts enkele voorbeelden. In een tijd waarin integriteit hoog op de maatschappelijke agenda staat, is het essentieel voor HR-professionals om te begrijpen hoe ze kunnen inspelen op deze uitdagingen en welke rol ze hierbij spelen.

Delen of opslaan

Kennis geschreven door Dennis Hut

1 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combineren met:
  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 23

Jurisprudentieoverzicht Integriteit - september 2023

De vakgroep Integriteit plaatst elke maand een overzicht van de jurisprudentie op het gebied van integriteit op de werkvloer, in de breedste zin van het woord. Deze bijdrage bevat de jurisprudentie die in de maand september 2023 op www.rechtspraak.nl is gepubliceerd in het rechtsgebied ‘Arbeidsrecht’.

Jurisprudentieoverzicht Integriteit - augustus 2023

De vakgroep Integriteit plaatst elke maand een overzicht van de jurisprudentie op het gebied van integriteit op de werkvloer, in de breedste zin van het woord. Deze bijdrage bevat de jurisprudentie die in de maand augustus 2023 op www.rechtspraak.nl is gepubliceerd in het rechtsgebied ‘Arbeidsrecht’.

Integriteit op de werkvloer: de vertrouwenspersoon

Hoe zorg je ervoor dat medewerkers zich gehoord voelen wanneer zij zich geconfronteerd zien met ongewenste omgangsvormen of andere integriteitsschendingen? In deze podcast gaan arbeidsrechtadvocaten Maaike de Jonge en Dennis Hut samen met Sonja Jansen (gecertificeerd vertrouwenspersoon) in op de rol van de vertrouwenspersoon binnen organisaties, staan zij stil bij nut en noodzaak van het aanstellen een vertrouwenspersoon en wordt vooruitgeblikt op de aanstaande wettelijke verplichtstelling.

Vlinders op de werkvloer: oppassen geblazen?!

Waar mensen samenkomen, worden relaties aangegaan. De werkvloer is daar geen uitzondering op. Een stiekeme crush uitmondend in flirterig gedrag, een publiek geheime affaire met de stagiaire of een open relatie met de baas. Prachtig natuurlijk, wanneer de liefde wordt gezocht en gevonden, maar niet altijd even wenselijk voor werkgevers. Wellicht komt de werkverhouding er door onder druk te staan, zijn collega’s wel even klaar met dat geflikflooi in de kantoortuin, leidt een en ander tot contraproductiviteit, of worden er ‘verblind door liefde’ beslissingen genomen die de belangen van de organisatie ernstig kunnen schaden. Alle reden voor organisaties om hier op toe te willen zien en intern beleid te voeren over het aangaan en melden van affectieve relaties op de werkvloer.

Gunstbetoon en medisch specialisten

In deze aflevering van de zorgpodcast gaan onze specialisten Charlotte Perquin-Deelen en Dennis Hut nader in op het verbod van gunstbetoon in de medische wereld, mede naar aanleiding van de recent ontstane ophef. Wat is gunstbetoon nu eigenlijk? Is gunstbetoon altijd verboden? Welke verplichtingen hebben medisch specialisten en zorgorganisaties? U weet het antwoord na het luisteren van deze podcast.

Blogreeks: Onafhankelijkheid medisch specialisten en gunstbetoon (4): De rol van het bestuur en de raad van toezicht

Recent zijn Kamervragen gesteld over gelden die door onder meer bedrijven uit de medische industrie (direct of indirect) betaald worden aan medisch specialisten. Betalingen door fabrikanten van medische hulpmiddelen aan medisch specialisten zijn niet ongebruikelijk. In deze blogreeks gaan wij nader in op de voorwaarden die gelden voor dergelijke betalingen binnen de zorg.

Blogreeks: Onafhankelijkheid medisch specialisten en gunstbetoon: (3) Voorschriften voor medisch specialisten (vrijgevestigd en in loondienst)

Recent zijn Kamervragen gesteld over gelden die door onder meer bedrijven uit de medische industrie (direct of indirect) betaald worden aan medisch specialisten. Betalingen door fabrikanten van medische hulpmiddelen aan medisch specialisten zijn niet ongebruikelijk. In deze blogreeks gaan wij nader in op de voorwaarden die gelden voor dergelijke betalingen binnen de zorg.

Blogreeks: Onafhankelijkheid medisch specialisten en gunstbetoon: (2) Gedragscodes

Recent zijn kamervragen gesteld over gelden die door onder meer bedrijven uit de medische industrie (direct of indirect) betaald worden aan medisch specialisten. Betalingen door fabrikanten van medische hulpmiddelen aan medisch specialisten zijn niet ongebruikelijk. In deze blogreeks gaan wij nader in op de voorwaarden die gelden voor dergelijke betalingen binnen de zorg.

Grensoverschrijdend gedrag en ontslag op staande voet: voortvarend handelen vereist?

“Seksueel getinte opmerkingen of het ongewenst betasten van collega’s? Je bent ontslagen!” Een te begrijpen reactie van werkgevers die meldingen ontvangen van seksuele intimidatie, werkgevers voelen vaak de urgentie om direct in actie te komen. Absoluut, concrete signalen van ernstig grensoverschrijdend gedrag nopen zonder uitzondering tot adequaat optreden van werkgevers. Mogelijk zelfs tot het opleggen van disciplinaire maatregelen, waarbij een ontslag op staande voet niet is uitgesloten.

Blogreeks: Onafhankelijkheid medisch specialisten en gunstbetoon: (1) Inleiding en wetgeving

Recent zijn kamervragen gesteld over gelden die door onder meer bedrijven uit de medische industrie (direct of indirect) betaald worden aan medisch specialisten. Betalingen door fabrikanten van medische hulpmiddelen aan medisch specialisten zijn niet ongebruikelijk. In deze blogreeks gaan wij nader in op de voorwaarden die gelden voor dergelijke betalingen binnen de zorg.

Mislukte mediation als bron van conflict?

De vertrouwelijkheid van mediation (de geheimhouding) waarborgt dat de deelnemende partijen al wat daartoe nodig is aan de orde kunnen stellen. Zonder dat hierop buiten de mediation (ook niet bij de rechter) een beroep kan worden gedaan. Geen van de partijen kan worden geconfronteerd met informatie die verkregen is in het kader van de mediation gesprekken. Vaak wordt voor mediation gekozen om te de-escaleren in een open gesprek aan de hand van behoeften, zorgen en wensen in plaats van (juridische) argumenten. Het komt ook voor dat de arbeidsrelatie tijdens de mediation juist verder escaleert en zelfs onherstelbaar onder druk komt te staan. Is het dan mogelijk dat de werkgever of werknemer zich beroept op wat tijdens de mediation is gezegd of voorgevallen? De kantonrechter in Gouda beantwoordde deze vraag recent afwijzend.

1 2