1. Home
  2. Specialisten
  3. Jeroen Niederer

Jeroen Niederer Advocaat Overheid & Vastgoed

Neem vrijblijvend contact op Telefoon 026 353 83 05 Mobiel 06 4310 42 08 E-mailadres Stuur mij een e-mail Social

Over Jeroen Niederer

Biografie

Jeroen Niederer werkt sinds 2019 als advocaat op de sectie Overheid & Vastgoed. Jeroen richt zich voornamelijk op gebiedsontwikkeling, het algemeen bestuursrecht en het omgevingsrecht.

Jeroen heeft zijn bachelor Rechtsgeleerdheid afgerond aan Tilburg University en zijn master Nederlands recht aan de Universiteit Maastricht. Tijdens zijn master heeft hij zich verdiept in het bestuurs- en omgevingsrecht. Daarnaast is hij gedurende zijn studie werkzaam geweest als juridisch medewerker bij een middelgroot advocatenkantoor. Naast zijn studie is Jeroen actief geweest in diverse ondersteunende functies binnen de politiek. 

Jeroen adviseert en procedeert regelmatig voor (semi)overheden en projectontwikkelaars over bestuursrechtelijke vraagstukken. Hij houdt zich vooral bezig met bestemmingsplan- en vergunningtrajecten en handhavingskwesties. Ook heeft hij bijzondere expertise op het gebied van geurnormering van agrarische bedrijven en de Wegenwet.

Functie(s)

2019 Advocaat, Dirkzwager
Food & Agri, Overheden, Vastgoed Bestuursrecht, Omgevingsrecht, Onteigening & Wvg Dirkzwager - Velperpoort
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem

Nevenactiviteit(en)

Jeroen is lid van de Ronde Tafel 177 in Oosterbeek. Daarnaast is hij betrokken bij de Arnhemse Uitdaging als Coördinator Spullenbank. 

Talen

Nederlands, Engels

Events

Delen of opslaan

Kennis geschreven door Jeroen Niederer

1 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combineren met:
  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 50

Bestuursorganen opgelet: verschoonbare termijnoverschrijding verder verruimd!

Bestuursorganen en derde-belanghebbenden opgelet: vanaf heden zijn de mogelijkheden voor belanghebbenden om bij een te late indiening van een bezwaar- of beroepschrift een beroep te doen op de verschoonbaarheid van de termijnoverschrijding, aanzienlijk verruimd. Dat volgt uit een uitspraak van 30 januari van het College van Beroep voor bedrijfsleven (CBb).

Aanleg zonneparken op landbouwgrond verder beperkt

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft bij brief van 26 oktober 2023 aangekondigd de regels voor het aanleggen zonneparken op landbouw- en natuurgronden verder te beperken.

Afdeling: ook evidentiecriterium bij exceptieve toetsing open normen in bestemmingsplan

In een interessante uitspraak van 6 september 2023 oordeelt de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State – in afwijking van een eerdere conclusie van de staatsraad A-G – dat ook bij de exceptieve toetsing van een planregel die verwijst naar een naderhand vastgestelde of gewijzigde beleidsregel (een planregel met een “open norm”), vastgehouden wordt aan het evidentiecriterium, en er dus geen aanleiding bestaat voor een meer indringende toetsing van de betreffende planregel.

Wegenrecht voor overheden

Dirkzwager biedt gemeenten en andere overheden hoogwaardige juridische advisering en begeleiding over kwesties aangaande de Wegenwet en Wegenverkeerswet. In dit artikel leest u welke ondersteuning wij uw organisatie kunnen bieden.

Nuancering rechtspraak relativiteitsvereiste n.a.v. Varkens in Nood

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft haar vaste jurisprudentielijn met betrekking tot het relativiteitsvereiste genuanceerd. Voortaan komt zelfstandige betekenis toe aan het beschermingsbereik van het beroep op procedurele normen of formele beginselen van behoorlijk bestuur die betrekking hebben op de zienswijzenfase. Het beschermingsbereik van de onderliggende materiële norm is daarvoor niet langer bepalend. Het gevolg daarvan is dat in omgevingsrechtelijke zaken het relativiteitsvereiste niet langer zal worden tegengeworpen aan (niet-)belanghebbenden als die een beroep doen op het recht van inspraak.

Plan van aanpak woningbouw: versnellen processen en procedures

Minister De Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening heeft op 19 januari 2023 een Plan van aanpak gepubliceerd voor het versnellen van de processen en procedures voor de realisatie van nieuwbouwwoningen. Wij nemen u mee in de belangrijkste voorgestelde wijzigingen.

Betekenis van de wegenlegger bij het onderhoud van openbare wegen

In een interessant tussenarrest van 10 januari 2023 geeft het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden uitleg over de betekenis van de gemeentelijke wegenlegger bij het bepalen van de onderhoudsplichten voor openbare wegen (op private grond).

Staat schiet tekort in bescherming omwonenden tegen stankoverlast veehouderijen

Op 14 september 2022 heeft de rechtbank Den Haag een baanbrekend vonnis gewezen over de bescherming van omwonenden van intensieve veehouderijen die (ernstige) stankoverlast ervaren. De rechtbank heeft bepaald dat de Staat onrechtmatig handelt doordat de bescherming tegen geurhinder die de Wet geurhinder en veehouderij biedt tekortschiet, en geen redelijke of passende maatregelen zijn genomen.

Didam-arrest: gevolgen voor het bestemmingsplan (II)

In een recente uitspraak bevestigt de Afdeling bestuursrechtspraak dat de uitvoerbaarheid van een voorgenomen bestemmingsplan, en dus de geldigheid ervan, niet afhankelijk is van de vraag of de uitgifte van de betreffende grond in strijd is met het Didam-arrest.

1 2 3 4 5