1. Home
  2. Specialisten
  3. Kübra Saginci

Kübra Memis-Saginci Kandidaat-notaris Ondernemingsrecht

Neem vrijblijvend contact op Telefoon 026 365 55 46 Mobiel 06 4087 05 46 E-mailadres Stuur mij een e-mail Social

Over Kübra Memis-Saginci

Biografie

Sinds 1 januari 2021 werkt Kübra bij Dirkzwager in Arnhem op de sectie Ondernemingsrecht Notariaat als kandidaat-notaris. Kübra houdt zich bezig met advisering op het gebied van de algemene ondernemingsrechtpraktijk ten aanzien van onder andere corporate governance, fusies en overnames, herstructureringen en (grensoverschrijdende) fusies en splitsingen.

Functie(s)

2021 Kandidaat-notaris, Dirkzwager
Ondernemingen Bestuurdersaansprakelijkheid, Compliance & Governance, Financiering & Zekerheden, Fusies & Overnames, Joint Ventures, Ondernemingsrecht & Vennootschapsrecht, Participaties, Valorisatie Ondernemingsrecht algemeen, Corporate Governance, Bestuurdersaansprakelijkheid, Herstructureringen, Fusies & Overnames Dirkzwager - Velperpoort
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem

Gewerkt aan

Opleiding(en)

2019 2020 Master Notarieel Recht, Radboud Universiteit Nijmegen
2015 2019 Bachelor Notarieel Recht, Radboud Universiteit Nijmegen

Talen

Nederlands, Engels, Turks

Events

Delen of opslaan

Kennis geschreven door Kübra Memis-Saginci

1 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combineren met:
  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 5

Valorisatie Podcast - Rechtsvormen en contracten in valorisatietrajecten

In deze tweede podcast over valorisatie gaan Kübra Memis-Saginci en Rosanne Kuiper (beiden lid van het valorisatieteam van Dirkzwager) in op de vraag op welke wijze een samenwerking op het gebied van valorisatie vorm kan worden gegeven. Zij bespreken het contractuele samenwerkingsverband en het samenwerkingsverband met rechtspersoonlijkheid en enkele voor- en nadelen van beide constructies. De podcast is onderdeel van de podcastserie valorisatie van Dirkzwager.

Volledig digitale algemene vergadering: kan dat (nog)?

Steeds vaker krijgen wij in de praktijk de vraag "kunnen we niet gewoon een digitale vergadering houden?". De coronapandemie heeft er uiteraard voor gezorgd dat digitalisering op meerdere vlakken in stroomversnelling is doorgevoerd. Echter, wetgeving heeft daar wat meer tijd voor nodig.

Verplicht aandelen aanbieden in geval van wijziging zeggenschap?

Een recente uitspraak van de Rechtbank Limburg bevestigt maar weer dat het oppassen geblazen is als een aandeelhouder voornemens is om de aandelen in zijn holding juridisch te herstructureren, veelal om fiscale redenen.

De Mobiliteitsrichtlijn Deel 1: Inleiding grensoverschrijdende omzetting en splitsing

De mogelijkheid tot grensoverschrijdende omzetting en splitsing tussen EU/EER-lidstaten was tot kortgeleden enkel mogelijk op grond van het zogenoemde jurisprudentierecht. Een wettelijke regeling hieromtrent ontbrak, maar uitspraken van het Hof van Justitie van de Europese Unie bevestigden dat het tussen EU/EER-lidstaten mogelijk is om een grensoverschrijdende fusie, splitsing of omzetting aan te gaan.