1. Home
  2. Specialisten
  3. Laura Rozema

Laura Rozema Advocaat Arbeidsrecht

Neem vrijblijvend contact op Telefoon 026 368 48 38 Mobiel 06 1559 65 30 E-mailadres Stuur mij een e-mail

Over Laura Rozema

Biografie

In 2021 is Laura beëdigd tot advocaat en werkt zij bij Dirkzwager Legal & Tax op de sectie arbeidsrecht. Zij studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht, en volgt momenteel de beroepsopleiding voor advocaten.

Sectie Arbeidsrecht en vakgroep Pensioenen 

Laura maakt binnen de sectie Arbeidsrecht deel uit van de vakgroep Pensioenen. De focus in Laura haar dagelijkse praktijk ligt daarbij op het bijstaan van werkgevers in uiteenlopende pensioenrechtelijke kwesties, ingebed vanuit het arbeidsrecht. Onder andere houdt zij zich bezig met de aanpassing van pensioenafspraken tussen werkgever en werknemer(s), het opstellen en beoordelen van pensioendocumenten bij juridische geschillen tussen werkgevers en werknemers of pensioenuitvoerders, het checken of er een verplichte deelneming geldt bij een bedrijfstakpensioenfonds voor de werkgever (de Bpf-check), en pensioen bij fusies, overnames en/of reorganisaties.

Europees Pensioenrecht en grensoverschrijdende situaties

Laura heeft daarnaast een specifieke interesse voor het Europees pensioenrecht en het bijstaan van werkgevers in grensoverschrijdende (arbeids-)situaties. Denk bijvoorbeeld aan een werknemer die werkt in Nederland, maar woont in Duitsland, en het doolhof aan Europeesrechtelijke verordeningen waar vervolgens rekening mee moet worden gehouden.

Naast de focus op het pensioenrecht, houdt Laura zich ook bezig met de algemene arbeidsrechtelijke praktijk en adviseert zij zowel HR-professionals als werkgevers. Laura wordt door haar cliënten gewaardeerd voor haar praktische aanpak en haar toegankelijkheid. In haar vrije tijd is Laura graag creatief bezig, van schilderen tot muziek maken. 

Specialisaties 

Functie(s)

2021 Advocaat, Dirkzwager
Ondernemingen, Particulieren, Verzekeraars, Zorg Arbeidsrecht, Fusies & Overnames, Pensioenrecht Pensioen, medezeggenschap, cao-vraagstukken, reorganisaties, ontslagzaken Dirkzwager - Velperpoort
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem
2021 Jurist, Dirkzwager

Opleiding(en)

2021 Beroepsopleiding Advocaten, Orde van Advocaten
2019 2020 Master Onderneming & Recht (specialisatie arbeidsrecht) - Universiteit Utrecht
2014 2018 Bachelor Rechtsgeleerdheid - Universiteit Utrecht

Events


5 december 2023

HR-Integriteitssessie 2023

Integriteitskwesties op de werkvloer, elke organisatie krijgt er vroeg of laat mee te maken. Pestgedrag, discriminatie, (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, fraude, belangenverstrengeling, vertrouwelijkheidsschendingen, en wangedrag in privétijd zijn slechts enkele voorbeelden. In een tijd waarin integriteit hoog op de maatschappelijke agenda staat, is het essentieel voor HR-professionals om te begrijpen hoe ze kunnen inspelen op deze uitdagingen en welke rol ze hierbij spelen.

Delen of opslaan

Kennis geschreven door Laura Rozema

1 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combineren met:
  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 27

Verplichte deelname bedrijfstakpensioenfondsen: het blijft de gemoederen bezig houden...

Wat hebben een vegetarische gehaktbal, een safaritent en verpleegartikelen met elkaar gemeen? Niet veel zou je denken, maar het tegendeel blijkt uit een drietal recente uitspraken van het Gerechtshof en de rechtbank. Omtrent al deze voorwerpen heerste er namelijk onduidelijkheid over de betekenis daarvan. Een ogenschijnlijk klein discussiepunt, maar dan wel met zeer grote gevolgen. De uitkomst van het discussiepunt bepaalt namelijk of de werkgevers wel of niet onder de werkingssfeer van een bepaald bedrijfstakpensioenfonds vallen. Daarmee of de werkgever wel of niet enorme premieclaims (met terugwerkende kracht) aan het bedrijfstakpensioenfonds moet voldoen.

Deliveroo’ed: koeriers zijn werknemers

Nadat het arrest tweemaal is uitgesteld, heeft de Hoge Raad afgelopen vrijdag, 24 maart 2023, het langverwachte Deliveroo-arrest gewezen. Hoewel Deliveroo inmiddels is vertrokken uit Nederland, is er na lange tijd duidelijkheid over de vraag of koeriers van Deliveroo kwalificeren als zzp’er of als werknemer. De Hoge Raad volgt het gerechtshof Amsterdam en concludeert dat er sprake is (geweest) van een arbeidsovereenkomst.

Wet toekomst pensioenen: Vormgeven transitie (2)

Er zijn een hoop dingen waar je als werkgever over na moet denken bij de overgang naar de nieuwe pensioenregeling. Dat de inwerkingtreding van de Wet Toekomst Pensioenen een half jaar is uitgesteld, tot 1 juli 2023, lijkt lang, maar niets is minder waar. De overgang naar het nieuwe stelsel is tijds- en arbeidsintensief. Met behulp van deze blogreeks lichten we de belangrijkste onderwerpen uit de transitie nader voor u toe. Vandaag gaan we in op het compensatievraagstuk.

Wet toekomst pensioenen: vormgeven transitie (1)

Er zijn een hoop dingen waar je als werkgever over na moet denken bij de overgang naar de nieuwe pensioenregeling. Zo zijn er ook verschillende mogelijkheden die zien op de overgang an sich. Deze mogelijkheden zullen telkens in een aparte blog worden besproken, waarbij de focus in deze blog ligt op de eerbiedigende werking.

Tijd stelen van de baas

Een werknemer steelt veelvuldig tijd van zijn werkgever. Met andere woorden: hij maakt zich schuldig aan dagdieverij. Hoe zit dat? Wat doet deze werknemer, of juist niet? En wat voor consequenties heeft dit? In de podcast ‘Uitgewerkt!’ behandelen de arbeidsrechtadvocaten van Dirkzwager spraakmakende en interessante uitspraken of thema’s op een toegankelijke manier. Ditmaal centraal: dagdieverij.

Wet toekomst pensioenen: pensioenregelingen onder het nieuwe stelsel

In 2019 hebben de sociale partners en het kabinet het welbekende Pensioenakkoord gesloten. In het Pensioenakkoord zijn afspraken gemaakt over de hervorming van het Nederlandse pensioenstelsel. In navolging op dit akkoord is het Wetsvoorstel Wet Toekomst Pensioenen (hierna: WTKP) ingediend bij de Tweede Kamer. Na instemming door de Eerste en Tweede Kamer, zal deze wet (volgens de beoogde ingangsdatum) in werking treden op 1 juli 2023. De wet brengt veel veranderingen met zich mee, en de werkgever heeft daarbij een leidende rol. Maar wat moet je eigenlijk allemaal precies regelen als werkgever? Waar moet je rekening mee houden, en wie spelen er nog meer een rol in het proces? Hier gaan wij in deze blogreeks verder op in, waarbij wij ons specifiek focussen op werkgevers met een verzekerde pensioenregeling. In deze tweede blog zullen wij aandacht besteden aan de verschillende pensioenregelingen onder het nieuwe stelsel.

Hybride werken: medezeggenschap

Over thuiswerken is inmiddels veel geschreven. Voor hybride werken begint nu de nodige aandacht op gang te komen. Zo heeft de Tweede Kamer recent het wetsvoorstel Wet werken waar je wilt aangenomen. Arbeidsrechtelijk zijn er wat haken en ogen aan hybride werken. Kan je als werkgever verplicht worden te reageren op een dergelijk verzoek? Hoe implementeer je dit in de organisatie? Wat zijn de (fiscale) gevolgen? Ook als het gaat om internationaal (grensoverschrijdend) hybride werken is sprake van complexe regelgeving. In deze blogreeks zullen wij hier verder op ingaan.

Wet toekomst pensioenen: de werkgever aan zet!

In 2019 hebben de sociale partners en het kabinet het welbekende Pensioenakkoord gesloten. In het Pensioenakkoord zijn afspraken gemaakt over de hervorming van het Nederlandse pensioenstelsel. In navolging op dit akkoord is het Wetsvoorstel Wet Toekomst Pensioenen (hierna: WTKP) ingediend bij de Tweede Kamer, met 1 juli 2023 als beoogde ingangsdatum. De wet brengt veel veranderingen met zich mee. Met name wanneer je een verzekerde pensioenregeling hebt zal je als werkgever aan de bak moeten. Maar wat moet je eigenlijk allemaal precies regelen als werkgever? Waar moet je rekening mee houden, en wie spelen er nog meer een rol in het proces? Hier gaan wij in deze blogreeks verder op in, waarbij wij ons specifiek focussen op werkgevers met een verzekerde pensioenregeling.

Hybride werken: de reiskosten- en thuiswerkvergoeding

Over thuiswerken is inmiddels veel geschreven. Voor hybride werken begint nu de nodige aandacht op gang te komen. Zo heeft de Sociaal Economische Raad (SER) recent een advies over hybride werken uitgebracht. Arbeidsrechtelijk zijn er wat haken en ogen aan hybride werken. Kan je als werkgever verplicht worden te reageren op een dergelijk verzoek? Hoe implementeer je dit in de organisatie? Wat zijn de (fiscale) gevolgen? Ook als het gaat om internationaal (grensoverschrijdend) hybride werken is sprake van complexe regelgeving. In deze blogreeks zullen wij hier verder op ingaan.

1 2 3