1. Home
  2. Specialisten
  3. Thijs Visser

Thijs Visser Belastingadviseur Fiscaal advies

Contact Neem vrijblijvend contact op

Over Thijs Visser

Functie(s)

2018 Belastingadviseur, Dirkzwager
Banking & Finance, Internationaal, Ondernemingen, Vastgoed Financiering & Zekerheden, Fusies & Overnames, Brexit, Fiscaal advies Vennootschapsbelasting Internationaal belastingrecht Europees belastingrecht Vastgoed M&A Dirkzwager - Velperpoort
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem
2017 Belastingadviseur (Corporate Tax Services) - medewerker, Loyens & Loeff
2013 bedrijfsfiscalist, ABN AMRO Bank NV

Gewerkt aan

Opleiding(en)

2017 2017 Exec LLM programma in EU en Internationaal Belastingrecht, Interpretatie en toepassing van belastingverdragen, International Tax Center Leiden
2015 2017 NOB Beroepsopleiding Belastingadviseurs
2012 2013 Master of Laws (LLM), International & European Tax Law, Universiteit van Amsterdam
2009 2012 Bachelor of Laws (LLB), Tax law, Universiteit van Amsterdam

Talen

Nederlands, Engels

EventsKwartaalupdate Q2 aanbestedingsrecht (1)

Traditioneel praten we u ieder kwartaal bij over de actualiteiten in het aanbestedingsrecht. De tweede Kwartaalupdate Aanbestedingsrecht van 2022 vindt plaats op 30 juni.Kwartaalupdate Q3 aanbestedingsrecht (1)

Traditioneel praten we u ieder kwartaal bij over de actualiteiten in het aanbestedingsrecht. De derde Kwartaalupdate Aanbestedingsrecht van 2022 vindt plaats op 20 september.Kwartaalupdate Q4 aanbestedingsrecht (1)

Traditioneel praten we u ieder kwartaal bij over de actualiteiten in het aanbestedingsrecht. De vierde Kwartaalupdate Aanbestedingsrecht van 2022 vindt plaats op 15 december.

Delen of opslaan

Kennis geschreven door Thijs Visser

1 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combineren met:
  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 9

Nieuw besluit lucratief belang in internationale situaties

In een besluit van 16 november 2021 heeft de staatssecretaris van Financiën een aantal beleidsstandpunten neergelegd over de manier waarop zogenoemde lucratieve belangen gehouden door internationale managers in de inkomstenbelastingheffing moeten worden betrokken. Aangezien de hierin verkondigde standpunten voor een belangrijk deel haaks staan op de wetsgeschiedenis en/of publicaties van de belastingdienst is sprake van een zogenoemd ‘vechtbesluit’, waarvan kan worden verwacht dat de hierin opgenomen standpunten (uiteindelijk) aan de rechter zullen worden voorgelegd.

Hunkemöller arrest / fraus legis

Amper een week na een spraakmakend arrest over renteaftrek in concernverband heeft de Hoge Raad op 16 juli 2021 wederom een belangwekkend arrest gewezen over de door concerns in acht te nemen grenzen bij de financiering van hun activiteiten.

Arrest Hoge Raad zorgt voor verdere verduidelijking renteaftrekbepaling artikel 10a Wet Vpb

Op 9 juli 2021 heeft de Hoge Raad een belangrijk arrest gewezen over de reikwijdte van artikel 10a Wet op de vennootschapsbelasting 1969 (Wet Vpb), een bepaling die renteaftrek uitsluit wanneer door middel van concernfinanciering sprake is van uitholling van de (Nederlandse) belastinggrondslag. Belangrijke conclusie uit dit arrest is dat die bepaling geen middel is waarmee alle de fiscus onwelgevallige structuren kunnen worden bestreden.

Commission on the taxation of multinationals in the Netherlands publishes report on taxation of multinational companies

In 2019, the Dutch Government (Government) has established a commission (Commission) to advise the Government on further measures for ‘fairer’ taxation of multinational companies while it is ensured that the Netherlands maintains to have an attractive tax investment climate for multinational companies. The Commission consists of representatives from the Dutch Government, tax advisers and academics.

Adviescommissie stelt ingrijpende wijzigingen vennootschapsbelasting voor

Op verzoek van de Tweede Kamer heeft de Staatssecretaris van Financiën een Commissie ingesteld die zich mocht buigen over de vraag “hoe kunnen multinationals in Nederland eerlijker belasting gaan betalen?”. De Staatssecretaris heeft deze Commissie gevraagd maatregelen te inventariseren die leiden tot een grondslagverbreding van de vennootschapsbelasting (hierna: ‘Vpb’), waarbij tegelijkertijd oog wordt gehouden voor het behoud van hoofdkantooractiviteiten in Nederland.

Dutch tax measures for businesses in connection with the Corona-crisis

Last week the Dutch Government has announced several significant (both tax and non-tax related) measures for businesses as a result of the Corona-crisis. These (temporary) measures are in principle in place for the coming three months, but this period may be extended, if deemed necessary, by the Dutch Government. Below we will discuss the most important measures.

Aftrek van bouwrente bij vastgoedprojecten: onverwachte wijziging door de EBITDA-regeling?

Per 1 januari 2019 is er een nieuwe rente-aftrekbeperking ingevoerd in de Wet op de Vennootschapsbelasting, dit betreft de earningsstrippingbepaling (hierna EBITDA-regel). Hoewel deze regeling wordt gepresenteerd als een aftrekbeperking – en bouwrente veelal niet wordt afgetrokken maar wordt geactiveerd als onderdeel van de kostprijs – blijkt de EBITDA-regel wel degelijk van toepassing is op bouwrente. In deze blog gaan wij nader in op de behandeling van bouwrente onder deze nieuwe rente-aftrekbeperking.

Conceptbesluit no-deal Brexit voor een aantal belastingwetten

Op 8 maart 2019 heeft de Staatssecretaris van Financiën een conceptbesluit naar de Tweede Kamer gestuurd met fiscaal overgangsrecht in het geval van een no-deal Brexit. Het conceptbesluit voorziet met betrekking tot een aantal (delen van) Nederlandse belastingwetten. Dit besluit gaat nog uit van een Brexit datum van 29 maart. De verwachting bestaat dat in geval van een harde Brexit op 31 oktober 2019 dit besluit in vergelijkbare vorm zal gaan gelden.

Nieuwe renteaftrekbeperking in 2019

Op 18 december 2018 heeft de Eerste Kamer ingestemd met alle onderdelen van het pakket Belastingplan 2019. Onderdeel van het pakket is de Wet implementatie eerste EU-richtlijn Anti-belastingontwijking (ATAD 1). Deze richtlijn is in 2016 door de EU aangenomen, en wordt nu dus per 1 januari 2019 geïmplementeerd. Onderdeel van deze wet is een nieuwe rente-aftrekbeperking in de vennootschapsbelasting, de EBITDA-regel.