Zorg & Recht: Aandachtspunten bij clinical trial agreements
Tijdens deze lezing staan onze specialisten op het gebied van zorg, privacy en intellectuele eigendom stil bij de belangrijkste aandachtspunten bij het sluiten van onderzoekscontracten (clinical trial agreements).
In de praktijk zijn er verschillende modellen in de omloop voor zowel Wmo-onderzoek als niet-Wmo-onderzoek. Belangrijk is dat deze modellen niet altijd één op één voor een specifieke situatie kunnen worden gebruikt. Daarom blijft het belangrijk om bij het sluiten van een onderzoekscontract voor iedere afzonderlijke situatie te bekijken welke afspraken er precies nodig zijn.
Onze sprekers gaan hierover graag met u in gesprek. Tijdens deze lezing is er ook alle gelegenheid voor het stellen van vragen.
Belangrijke onderwerpen zijn:
- privacy en internationale doorgifte van (bijzondere) persoonsgegevens;
- de bescherming van ingebrachte kennis en resultaten en het gebruik daarvan;
- de publicatie van onderzoeksresultaten
- de invloed van subsidievoorwaarden op het project en het onderzoekscontract
Programma
- 13:50 uur inloggen met persoonlijke kijklink
- 14:00 uur start van het webinar
- 15:30 uur einde van het webinar
Ontmoet de sprekers

Christel is een ervaren advocaat gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht. Haar focus ligt op IE-contracten en het begeleiden van joint development, research en samenwerkingsprojecten.

Advocaat en mediator gezondheidszorg.

Dieuwertje is een ervaren advocaat, gespecialiseerd in het intellectueel eigendomsrecht en een deskundige sparringpartner op het gebied van IE-contracten, duurzaamheid en reclamerecht (‘groene claims’).
Meer events in deze reeks
De laatste jaren is er een trend dat patiënten steeds vaker bij zorgaanbieders vragen om inzage in of (gedeeltelijke) vernietiging van hun dossiers. Recente wetswijzigingen en ontwikkelingen in de rechtspraak hebben hier mede invloed op gehad, zoals de wijziging van de Wet aanvullende bepalingen gegevensverwerkingen in de zorg (Wabvpz) die het recht op ‘elektronische’ inzage heeft geïntroduceerd.
Eind 2024 bespreken Koen Mous en Ellen Beekman de ontwikkelingen op het gebied van de medische aansprakelijkheid. Zij nemen de actuele jurisprudentie in het afgelopen jaar met u door (grofweg november 2023 tot en met november 2024).
Veelgestelde vragen
- Welk apparatuur heb ik nodig om deel te nemen?
U kunt het webinar volgen via uw computer of mobiele apparaat met een stabiele internetverbinding. - Kan ik een webinar terugkijken?
Na deelname ontvangt u een terugkijklink. Hiermee kunt u het webinar op elk moment terugkijken. - Wat kan ik doen als ik problemen met het geluid of beeld ervaar?
Wanneer u geen geluid hoort, maar het geluid op uw device wel aan staat, adviseren wij om de pagina te verversen met F5 of de webinar af te sluiten en opnieuw te starten. Wanneer uw beeld het niet doet of vastloopt, controleert u eerst uw internetverbinding. Werkt dit niet, dan kunt u het beste het webinar opnieuw opstarten. Werkt geen van bovenstaande oplossingen? Neem dan contact op met marketing@dirkzwager.nl. - Ik ben de link naar het webinar kwijt. Wat moet ik doen?
Vlak voordat het webinar start ontvangt u een herinneringsmail met uw persoonlijke kijklink voor het webinar. Ook kunt u deze terugvinden in de bevestigingsmail van uw aanmelding. - Hoe kan ik me afmelden voor een webinar?
Bent u onverhoopt verhinderd? Dan kunt u zich afmelden via het annuleringsformulier. Deze link staat in de bevestigingsmail van uw aanmelding. Indien u zich op de dag van het evenement afmeldt, dan horen wij dit graag via marketing@dirkzwager.nl.
Aanmelden voor dit event
Leuk dat u interesse heeft in dit event. Meld u aan via het aanmeldformulier en reserveer alvast uw plek.

Event is afgerond
Heeft u interesse in dit event? Stuur dan een e-mail naar marketing@dirkzwager.nl.