De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
14:45 - 16:30 uur
Donderdag 13 februari 2020 Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent Nijmegen
Kennisevent
 1. Home
 2. Events
 3. Actualiteiten Aanbestedingsrecht (Nijmegen-Lent)
Seminar

13 februari 2020 Actualiteiten Aanbestedingsrecht

13 februari 2020 Seminar Actualiteiten Aanbestedingsrecht: in anderhalf uur weer helemaal bijgepraat door de aanbestedingsexperts van Dirkzwager.

Naar goed gebruik vindt aan het begin van het jaar het seminar Actualiteiten Aanbestedingsrecht plaats. Want ook afgelopen jaar is er weer veel gebeurd...

Tijdens deze middag komen onder meer komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De Raamovereenkomst: een grote broker-aanbesteding is door Bossche rechter toegestaan en grote reseller-aanbesteding hardware door de Commissie afgekeurd; wat mag wel en niet?
 • Rechtsverwerking / Grossmann-jurisprudentie: rechters tonen zich kritischer; hoeven inschrijvers niet meer zo proactief te zijn?
 • Onderaanneming: je mag (sinds 2016) eisen stellen aan in te schakelen onderaannemers, maar een maximaal percentage onderaanneming (bij uitvoering opdracht) ligt weer lastiger (volgens het HvJ EU)
 • Uitsluitingsgronden: ernstige beroepsfout en past performance
 • (uiteraard) motivering, hoe ver moet je gaan? Enkele voorzieningenrechters zijn toch best kritisch
 • Verificatieplicht; wanneer is verificatie verplicht?
 • Getrapte beoordelingssystematiek (of beoordelen in rondes); de Commissie van Aanbestedingsexperts vindt nog steeds dat het niet kan (in een (niet-)openbare procedure)
 • Wezenlijke wijziging vóór inschrijving / wanneer moet je rectificeren en een nieuwe termijn hanteren?

Varia:

 • Wijziging Gids Proportionaliteit per 1-7-2020 
 • Nieuwe drempelbedragen
 • actieagenda Beter Aanbesteden van de Staatssecretaris EZK


Dit en nog veel meer bespreken we op 13 februari. Hopelijk zien we u dan! Aan deelname van dit seminar zijn geen kosten verbonden.

Voor meer (inhoudelijke) informatie over het seminar kunt u contact opnemen met Tony van Wijk (vanwijk@dirkzwager.nl). Inhoudelijke vragen of casus die u tijdens het seminar besproken zou willen zien of waarop u de aandacht wil vestigen, kunt u ook sturen naar vanwijk@dirkzwager.nl.

 

Tickets Voor dit event
Gratis
14:45 - 16:30 uur
Donderdag 13 februari 2020 Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent Nijmegen
Dit seminar is interessant voor eenieder die zich bezighoudt met aanbestedingen, zowel aan de kant van de aanbestedende diensten als aan de kant van inschrijvers.

Programma

14.15 uur Ontvangst
14.45 uur Presentatie
15.45 uur Pauze 
16.00 uur Presentatie
16.30 uur Borrel en gelegenheid tot napraten

Locatie

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent
Hertog Eduardplein 4
6663 AN Nijmegen

Sprekers

Tony van Wijk

Advocaat - Partner

Advocaat & partner aanbestedings- en bouwrecht. Zijn cliënten zijn met name gemeenten, waterschappen, waterbedrijven, netbeheerders, universiteiten en zorginstellingen. Daarnaast staat hij ook regelmatig bedrijven bij, waaronder (ICT-)leveranciers en aannemers.

Frank Cornelissen

Advocaat - Senior

Frank is advocaat op de sectie Overheid & Vastgoed op ons kantoor in Arnhem en is gespecialiseerd in aanbestedingsrecht, bouwrecht en mededingingsrecht. Hij adviseert (semi-)overheden en bedrijven onder meer bij aanbestedingsprocedures, bij (het opstellen van) contracten in de bouw, bij concentratiemeldingen en (handhaving van) het kartelverbod. Deze cliënten staat hij ook bij in gerechtelijke procedures in arbitrage - bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw.

Iris Neddaoui-Docter

Advocaat

Iris is advocaat op de sectie Overheid & Vastgoed op ons kantoor in Arnhem en is gespecialiseerd in het aanbestedings- en bouwrecht. Zij adviseert (semi-)overheden en ondernemingen onder meer bij aanbestedingsprocedures en het opstellen en beoordelen van onder andere bouw-, aannemings- en architectenovereenkomsten. Ook staat zij deze cliënten bij in gerechtelijke en arbitrale procedures.

Merel van Helvoirt

Advocaat

Merel adviseert (semi-)overheden en bedrijven bij hun aanbestedingsrechtelijke en/of bouwrechtelijke vraagstukken. Hierbij kan onder meer gedacht worden aan het adviseren over de juiste (gang van zaken in een)aanbestedingsprocedure en aan het adviseren van bedrijven over bouwovereenkomsten. Ook staat zij deze cliënten bij in procedures bij de civiele rechter en bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events