Tickets
Gratis
Tijd
14:00 - 15:30 uur
Donderdag 19 mei 2022 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Bescherming van vormgeving (het uiterlijk van producten)
Webinar

Bescherming van vormgeving (het uiterlijk van producten)

Wanneer is het uiterlijk van een product beschermd? En claimt u intellectuele eigendomsrechten?

Verschillende intellectuele eigendomsrechten kunnen rusten op de vormgeving van producten, zoals het modellenrecht, merkenrecht, auteursrecht en slaafse nabootsing. Vormgevingsbescherming is mogelijk ongeachte de branche of bedrijfstak. Hoe bouwt u een solide rechtenportefeuille op?

In elke tak van handel en industrie worden producten en verpakkingen door concurrenten regelmatig nagemaakt, bijvoorbeeld in de consumentenmarkt, maar ook in de dienstensector en de business to business markt.

Wanneer is het overnemen (on)toelaatbaar? Waar ligt de grens? En welke juridische middelen kunnen worden ingezet tegen namaak?

Joost Becker  en Jeroen Lubbers maken een en ander voor u inzichtelijk tijdens het webinar over productvormgeving. Zij bespreken recente voorbeelden uit de rechtspraktijk, zowel over het verkrijgen en structureren van IE-rechten als van (on)toelaatbaar kopiëren en navolgen van producten.

Na het volgen van dit webinar weet u in de toekomst beter welke (juridische) mogelijkheden er zijn.

Joost Becker is specialist op het gebied van Intellectueel eigendomsrecht en oneerlijke concurrentie en Jeroen Lubbers is specialist in Intellectueel Eigendomsrecht en IT-recht.

Voor meer informatie over het webinar kunt u contact opnemen met Joost Becker (becker@dirkzwager.nl). Inhoudelijke vragen of casus die u tijdens het webinar besproken zou willen zien of waarop u de aandacht wil vestigen, kunt u ook opsturen.

Tijdens het webinar is voldoende ruimte voor vragen via de chat.

Deelname aan dit webinar is kosteloos.

 

Programma

13:50 Inloggen met ontvangen link via Google Chrome
14:00 Aanvang webinar
15:30 Einde webinar

Locatie

Webinar

Online
Tickets Voor dit event
Gratis
14:00 - 15:30 uur
Donderdag 19 mei 2022 Webinar Online
Dit event is onderdeel van een reeks. Bekijk andere evenementen uit deze reeks

Dit seminar wordt aangeboden aan alle ondernemers die producten verkopen en daarvoor reclame maken, zowel online als offline.

Sprekers

Joost Becker

Advocaat - Partner

Specialist Intellectuele Eigendom (IE): auteursrecht, merken, modellenrecht, handelsnamen, domeinnamen, adwords, slaafse nabootsing & misleidende en vergelijkende reclame en oneerlijke handelspraktijken. In mijn dagelijkse praktijk sta ik diverse ondernemers bij, van multinationals tot het MKB, met advies-, proces- en contractenwerk (overdracht, licenties, NDA, R&D, JDA, etc.). Daarnaast geef ik regelmatig seminars & lezingen over uiteenlopende onderwerpen op IE-gebied en biedt alle mogelijke ondersteuning op het gebied van IE en branding. Ik publiceer ook regelmatig over IE-recht. Vragen of kennismaken? Neem gerust contact met mij op via 088 - 24 24 100 of becker@dirkzwager.nl

Jeroen Lubbers

Advocaat

Ik werk als advocaat op de sectie Intellectueel Eigendomsrecht (IE) en IT-recht. Ik procedeer en adviseer veel op het gebied van het auteursrecht, merkenrecht, handelsnaamrecht en onrechtmatige publicaties, waaronder ook reviews op internet.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Uit dezelfde reeks

Aanmelden voor gehele Reeks

Komende events