Tickets
Gratis
Tijd
13:30 - 17:15 uur
Kennisevent
 1. Home
 2. Events
 3. Dirkzwager Privacy Evenement
Event

Dirkzwager Privacy Evenement

Een jaar AVG, hoe staan we ervoor? Op 21 mei 2019 organiseert het Privacyteam van Dirkzwager opnieuw een gratis & multidisciplinair Privacy Evenement.

Op 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming in werking getreden. De komst van de AVG heeft veel stof doen opwaaien. Wat heeft het ons tot nu toe in de praktijk gebracht en waar moeten we op letten?

Bijna exact één jaar na de inwerkingtreding van de AVG, op 21 mei 2019, maken we tijdens het Dirkzwager Privacy Evenement de voorlopige balans op. We blikken terug op de veranderingen en zoomen in op actuele thema’s binnen het privacyrecht.

Keynote-spreker Maurits Martijn, bekend van De Correspondent, bijt het spits af met een prikkelende lezing over het belang van privacy. Vervolgens gaan experts uit het veld met elkaar in discussie over dilemma’s uit de praktijk. Na de pauze belichten de advocaten van het Dirkzwager Privacyteam in break-outsessies de AVG vanuit verschillende invalshoeken en geven zij concrete tips. Tijdens de afsluitende borrel zal volop gelegenheid zijn voor het stellen verdere vragen in het Privacy Café.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit (eventuele wijzigingen voorbehouden):

13.00 uur Ontvangst met koffie & thee

13.30 uur Opening

13.45 uur Keynote door Maurits Martijn (De Correspondent)

14.45 uur Paneldiscussie door experts:

 • Cees Schaap (Zorgdoc)
 • Gina Doekhie (Fox-IT)
 • Jeanne Jacobs (Privacy Counsel a.i. Eindhoven Airport)
 • Nynke Brouwer (Dirkzwager legal & tax)

15.45 uur Pauze met koffie & thee

16.15 uur Break-outsessies,* keuze uit:

 1. Actualiteiten Privacyrecht: de belangrijkste rechterlijke uitspraken sinds de AVG – Mark Jansen
 2. Werkgeversverzekeringen en de AVG – Eva Traag en Nynke Brouwer
 3. E-health en de privacy van de patiënt – Marloes Hulshof
 4. Datahonger bij samenwerking: wat kan en mag (niet) bij data-uitwisseling? – Luuk Arends en Ernst-Jan van de Pas

17.15 uur Borrel en Privacy Café

* Break-outsessies: Het aantal plaatsen per sessie is beperkt (vanwege de capaciteit van de zalen). Tijdens de ontvangst en registratie kunt u, zolang de voorraad strekt, toegangskaarten verkrijgen voor de sessie van uw keuze. Het is niet mogelijk u vooraf te registeren voor een bepaalde break-outsessie.

Locatie

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent
Hertog Eduardplein 4
6663 AN Nijmegen
Komt u met het openbaar vervoer? Reisplanner
Komt u met de auto? Navigatie
Tickets Voor dit event
Gratis
13:30 - 17:15 uur
Multidisciplinair evenement voor zowel juristen als niet-juristen die binnen hun werkzaamheden te maken hebben met het privacyrecht.

Sprekers

Mark Jansen

Advocaat - Associate partner

Mark Jansen heeft ruim 15 jaar ervaring met IT- en privacyrecht. Hij houdt zich onder meer bezig met de afhandeling van incidenten zoals datalekken. Hij adviseert over IT-contracten en procedeert bij mislukte automatisering en over allerhande privacykwesties. Daarnaast verzorgt Mark veel lezingen en publicaties op het gebied van IT- en privacyrecht.

Luuk Arends

Advocaat - Partner

Luuk is advocaat en partner op de sectie Gezondheidsrecht. Redactielid van GGZ & recht en voorzitter van de geschilleninstantie van De Zorgprofessional. Gespecialiseerd in Ggz-zorg, ouderenzorg, verstandelijk gehandicaptenzorg, jeugdhulp, eerstelijnszorg en privacyvraagstukken. Verder is hij goed bekend met nieuwe wetgeving in de gezondheidszorg, zoals Wkkgz, Wmo 2015, Wlz, Jeugdwet, Wvggz en Wzd.

Ernst-Jan van de Pas

Advocaat - Partner

Ik beschouw mezelf als “technology-advocaat” waarbij ik mij toeleg op IT-recht, Innovatie en Intellectueel Eigendomsrecht. Ik werk onder meer voor ziekenhuizen, VVT-zorginstellingen, overheidsinstellingen maar ook voor grote en kleinere ondernemingen variërend van multinationals tot start-ups.

Eva Traag

Advocaat - Senior

Betrokken, creatief, integer en oplossingsgericht. Deze termen kenmerken mij als persoon en als advocaat. Ik houd mij bezig met arbeidsrecht in brede zin met een bijzondere interesse voor privacy en flexibiliteit in arbeidsrelaties. Ik werk aan zaken voor zorg- en onderwijsinstellingen, (multi)nationale en middelgrote ondernemingen en in een enkel geval voor particulieren.

Nynke Brouwer

Advocaat - Senior

Ik ben gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. In het bijzonder houd ik mij bezig met cyberrisico's, cybersecurity, cyberverzekeringen en privacy. Op 7 oktober 2021 heb ik met succes mijn proefschrift, getiteld 'De cyberverzekering vanuit civielrechtelijk perspectief', verdedigd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In 2021 werd ik uitgeroepen tot Legal Woman of the Year.

Marloes Roetert Steenbruggen-Hulshof

Advocaat

Marloes Roetert Steenbruggen-Hulshof is sinds juli 2016 werkzaam als advocaat gezondheidsrecht op de sectie Gezondheidszorg van Dirkzwager. Haar cliënten zijn (middel)grote zorgaanbieders, medische aansprakelijkheidsverzekeraars, individuele zorgverleners, brancheorganisaties in de zorg en overheidsorganen (o.a. gemeenten, GGD’en en regionale samenwerkingsverbanden). Marloes heeft zich binnen het gezondheidsrecht specifiek gespecialiseerd in (onder meer) het patiëntenrecht, de klacht- en kwaliteitswetgeving, de gedwongen zorgwetgeving en het privacyrecht. Ook heeft zij veel kennis op het gebied van het sociaal domein. Marloes maakt bovendien deel uit van het privacyteam en cybersecurity team van Dirkzwager, waarin zij haar kennis op het gebied van het gezondheidsrecht combineert met haar kennis op het gebied van privacy en cybersecurity. De dagelijkse werkzaamheden van Marloes als advocaat zijn divers: zij voert een gecombineerde proces- en adviespraktijk. Zo staat zij zorgverleners bij in tuchtzaken, verleent ze rechtsbijstand aan zorgaanbieders in medische aansprakelijkheidsprocedures en staat ze zorgaanbieders bij in vertegenwoordigings- of zorgbeëindigingsprocedures en procedures omtrent AVG-verzoeken. Haar adviespraktijk varieert van het beantwoorden van vragen op het gebied van het (voldoen aan) de privacywet- en regelgeving, tot het opstellen van algemene voorwaarden en samenwerkingsovereenkomsten voor zorgaanbieders. Naast haar werk als advocaat treedt Marloes verder regelmatig op als docent gezondheidsrecht bij diverse onderwijsorganisaties.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events