De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
13:30 - 17:15uur
Kennisevent
 1. Home
 2. Events
 3. Dirkzwager Privacy Evenement
Event

Dirkzwager Privacy Evenement

Een jaar AVG, hoe staan we ervoor? Op 21 mei 2019 organiseert het Privacyteam van Dirkzwager opnieuw een gratis & multidisciplinair Privacy Evenement.

Op 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming in werking getreden. De komst van de AVG heeft veel stof doen opwaaien. Wat heeft het ons tot nu toe in de praktijk gebracht en waar moeten we op letten?

Bijna exact één jaar na de inwerkingtreding van de AVG, op 21 mei 2019, maken we tijdens het Dirkzwager Privacy Evenement de voorlopige balans op. We blikken terug op de veranderingen en zoomen in op actuele thema’s binnen het privacyrecht.

Keynote-spreker Maurits Martijn, bekend van De Correspondent, bijt het spits af met een prikkelende lezing over het belang van privacy. Vervolgens gaan experts uit het veld met elkaar in discussie over dilemma’s uit de praktijk. Na de pauze belichten de advocaten van het Dirkzwager Privacyteam in break-outsessies de AVG vanuit verschillende invalshoeken en geven zij concrete tips. Tijdens de afsluitende borrel zal volop gelegenheid zijn voor het stellen verdere vragen in het Privacy Café.

TicketsVoor dit event
Gratis
13:30 - 17:15uur
Multidisciplinair evenement voor zowel juristen als niet-juristen die binnen hun werkzaamheden te maken hebben met het privacyrecht.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit (eventuele wijzigingen voorbehouden):

13.00 uur Ontvangst met koffie & thee

13.30 uur Opening

13.45 uur Keynote door Maurits Martijn (De Correspondent)

14.45 uur Paneldiscussie door experts:

 • Cees Schaap (Zorgdoc)
 • Gina Doekhie (Fox-IT)
 • Jeanne Jacobs (Privacy Counsel a.i. Eindhoven Airport)
 • Nynke Brouwer (Dirkzwager legal & tax)

15.45 uur Pauze met koffie & thee

16.15 uur Break-outsessies,* keuze uit:

 1. Actualiteiten Privacyrecht: de belangrijkste rechterlijke uitspraken sinds de AVG – Mark Jansen
 2. Werkgeversverzekeringen en de AVG – Eva Traag en Nynke Brouwer
 3. E-health en de privacy van de patiënt – Marloes Hulshof
 4. Datahonger bij samenwerking: wat kan en mag (niet) bij data-uitwisseling? – Luuk Arends en Ernst-Jan van de Pas

17.15 uur Borrel en Privacy Café

* Break-outsessies: Het aantal plaatsen per sessie is beperkt (vanwege de capaciteit van de zalen). Tijdens de ontvangst en registratie kunt u, zolang de voorraad strekt, toegangskaarten verkrijgen voor de sessie van uw keuze. Het is niet mogelijk u vooraf te registeren voor een bepaalde break-outsessie.

Locatie

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent
Hertog Eduardplein 4
6663 AN Nijmegen

Sprekers

Mark Jansen

Advocaat - Associate partner

Ik ben sinds 2007 advocaat op het gebied van IT- en privacyrecht. Ik houd me bezig met het adviseren over IT-contracten, adviseren/procederen bij mislukte automatisering en het adviseren/procederen over allerhande privacykwesties. Mijn cliënten zijn zowel afnemers als leveranciers, hoewel ik iets vaker de afnemer bijsta. Daarnaast verzorg ik veel lezingen en publicaties op het gebied van IT- en privacyrecht.

Luuk Arends

Advocaat - Partner

Luuk is advocaat en partner op de sectie Gezondheidsrecht. Redactielid van GGZ & recht en voorzitter van de geschilleninstantie van De Zorgprofessional. Gespecialiseerd in Ggz-zorg, ouderenzorg, verstandelijk gehandicaptenzorg, jeugdhulp, eerstelijnszorg en privacyvraagstukken. Verder is hij goed bekend met nieuwe wetgeving in de gezondheidszorg, zoals Wkkgz, Wmo 2015, Wlz, Jeugdwet, Wvggz en Wzd.

Ernst-Jan van de Pas

Advocaat - Partner

Ik beschouw mezelf als “technology-advocaat” waarbij ik mij toeleg op IT-recht, Intellectueel Eigendomsrecht en bescherming van kostbare data en kennis. Ik werk onder meer voor kennisinstellingen, ziekenhuizen, overheidsinstelligen maar ook voor grote en kleinere ondernemingen variërend van multinationals tot start-ups.

Eva Traag

Advocaat

Betrokken, creatief, integer en oplossingsgericht. Deze termen kenmerken mij als persoon en als advocaat. Ik houd mij bezig met arbeidsrecht in brede zin met een bijzondere interesse voor privacy en flexibiliteit in arbeidsrelaties. Ik werk aan zaken voor zorg- en onderwijsinstellingen, (multi)nationale en middelgrote ondernemingen en in een enkel geval voor particulieren.

Nynke Brouwer

Advocaat - Senior

Sinds 2011 ben ik werkzaam als advocaat. Ik ben gespecialiseerd in schade, aansprakelijkheidsrecht en verzekeringsrecht. Mijn cliënten zijn verzekeraars en verzekeringsmakelaars. In het bijzonder houd ik mij bezig met cyberrisico's, cybersecurity, cyberverzekeringen en privacy. Sinds 2017 werk ik aan een proefschrift over dit onderwerp. Ik ben als buitenpromovenda verbonden aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.

Marloes Hulshof

Advocaat

Marloes Hulshof is sinds juli 2016 werkzaam als advocaat gezondheidsrecht op de sectie Gezondheidszorg van Dirkzwager. Marloes heeft een gecombineerde proces- en adviespraktijk op het gebied van het (klassieke) gezondheidsrecht. Zij heeft zich in het bijzonder gespecialiseerd in het patiëntenrecht, het medisch aansprakelijkheidsrecht, het medisch tuchtrecht, de kwaliteitswetgeving in de zorg en het privacyrecht. Haar cliënten zijn zowel individuele beroepsbeoefenaren als de grotere zorginstellingen en (medische) aansprakelijkheidsverzekeraars. Daarnaast adviseert Marloes zorgaanbieders, (semi)publieke instellingen en gemeenten met grote regelmaat over vraagstukken in het sociaal domein (de Wmo 2015 en de Jeugdwet). Vooral het privacyrecht in het sociaal domein is een onderwerp waar Marloes zich de laatste tijd veelvuldig mee bezig houdt.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events