Tickets
Gratis
Tijd
14:30 - 16:00 uur
Donderdag 29 juni 2023 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Do’s and don’ts bij non-concurrentie- en nevenwerkzaamhedenbedingen
Webinar

Do’s and don’ts bij non-concurrentie- en nevenwerkzaamhedenbedingen

Er is veel om non-concurrentiebedingen en nevenwerkzaamhedenbedingen te doen.

Zo zouden volgens Quote inmiddels meer dan 1 op de 3 (werkende) Nederlanders een concurrentiebeding in hun arbeidsovereenkomst hebben staan. Het opstellen een (non-)concurrentiebeding kan slechts onder voorwaarden en vergt bovendien een individuele, gerichte aanpak. En daar gaat het – helaas – vaak op mis. Dat is zonde, want het afspreken van een (non-)concurrentiebeding kan wel noodzakelijk zijn om te voorkomen dat een werknemer na uitdiensttreding de kennis, ervaring en relaties gebruikt voor concurrerende werkzaamheden.

Ook nevenwerkzaamhedenbedingen zijn tegenwoordig in bijna elke arbeidsovereenkomst of cao te vinden. Het inroepen van zo’n beding is sinds 1 augustus 2022 echter niet altijd meer toegestaan. Zo kunnen nevenwerkzaamhedenbedingen alleen worden ingeroepen, wanneer de werkgever daarvoor een objectieve reden heeft.  

Kortom, reden(en) genoeg voor Robin Jans en Anneloth Teunissen om je te informeren over de do’s en don’ts bij non-concurrentie- en nevenwerkzaamhedenbedingen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en rechtspraak zullen Robin en Anneloth in het webinar (onder andere) de volgende vragen bespreken:

  • De term “non-concurrentiebedingen” is een verzamelterm voor concurrentie- en relatiebedingen. Wat is het verschil tussen deze twee bedingen?  
  • Wat is het doel van een non-concurrentiebeding? Kan ik mijn werknemers aan mijn organisatie binden door een non-concurrentiebeding af te spreken of is een non-concurrentiebeding daarvoor niet bedoeld?
  • Onder welke voorwaarden kan ik een non-concurrentiebeding afspreken? Wat moet ik doen als de functie van de werknemer wijzigt of als ik de arbeidsovereenkomst van de werknemer wil verlengen?   
  • Wat zijn de aandachtspunten bij het formuleren van een non-concurrentiebeding? Wat zijn veel gemaakte fouten en hoe kun je deze fouten voorkomen?
  • Wat kan ik doen als werknemers hun non-concurrentiebeding (dreigen te) overtreden?
  • Wat is een ‘objectieve reden’ voor het inroepen van nevenwerkzaamhedenbedingen?
  • Moeten nevenwerkzaamhedenbedingen worden aangepast naar aanleiding van de Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden?

Programma

14:20 Inloggen met ontvangen link via Google Chrome
14:30 Aanvang van het webinar
16:00 Einde van het webinar

Locatie

Webinar

Online
Tickets Voor dit event
Gratis
14:30 - 16:00 uur
Donderdag 29 juni 2023 Webinar Online

Dit webinar is interessant voor HR officers, HR managers, HR medewerkers, legal Counsel, P&O, HR business partners en controllers.

Sprekers

Robin Jans

Advocaat

Anneloth Teunissen

Advocaat

Sinds 2020 ben ik werkzaam als advocaat arbeidsrecht bij Dirkzwager. Ik werk met name voor (middel)grote ondernemingen, zorginstellingen en verzekeraars en help hen arbeidsrechtelijke problemen of vraagstukken van allerlei aard op te lossen. Zo treed ik regelmatig op in individuele ontslagzaken, maar houd ik me ook veel bezig met vraagstukken omtrent (het wijzigen van) arbeidsvoorwaarden, non-concurrentiebedingen, werkgeversaansprakelijkheid en privacyrecht op de werkvloer, zoals de inzet van cameratoezicht en het monitoren van internet- en e-mailgebruik van medewerkers. Afgezien van mijn gebruikelijke werk, vind ik het (ook) leuk om arbeidsrechtelijke onderwerpen helemaal uit te diepen. Daarom publiceer ik regelmatig artikelen en/of noten in tijdschriften.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events