De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
10:00 - 11:30 uur
Woensdag 23 september 2020 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Tariefdifferentiatie in de overdrachtsbelasting vanaf 1 januari 2021
Webinar

Tariefdifferentiatie in de overdrachtsbelasting vanaf 1 januari 2021

In het op Prinsjesdag gepresenteerde Belastingplan 2021 is onder meer het Wetsvoorstel differentiatie overdrachtsbelasting gepresenteerd.

Dit wetsvoorstel voorziet vanaf 1 januari 2021 in een wijziging van de tarieven overdrachtsbelasting met als doel de positie van de starters op de woningmarkt ten opzichte van de beleggers te verbeteren. De hoofdlijnen van het wetsvoorstel zijn als volgt.

• Een eenmalige vrijstelling van overdrachtsbelasting voor starters op de woningmarkt.
• Het verlaagde tarief van 2% geldt alleen nog voor de verkrijging van een woning door natuurlijke personen die  de verkregen woning als hoofdverblijf gaan gebruiken.
• Het algemene tarief geldt voor alle overige verkrijgingen en wordt verhoogd van 6% naar 8%.

De fiscalisten van Dirkzwager legal & tax hebben in het bijgevoegde memo de voorgestelde wijzigingen samengevat. Dit wetsvoorstel heeft grote gevolgen voor de vastgoedpraktijk, hoe bereiden we ons hierop voor in de komende maanden? 

Over de gevolgen van dit wetsvoorstel presenteren de fiscalisten een webinar op woensdag 23 september 2020 om 10:00 uur.  

Deelname is kosteloos.

Tickets Voor dit event
Gratis
10:00 - 11:30 uur
Woensdag 23 september 2020 Webinar Online

Dit webinar is met name interessant voor fiscalisten, notarissen, beleggers en projectontwikkelaars die zich beroepsmatig bezighouden met de vastgoedpraktijk. 

Programma

09:50 Inloggen met ontvangen link op Google Chrome
10:00 Aanvang webinar
11:30 Einde webinar

Locatie

Webinar

Online

Sprekers

Gerton Rademaker

Belastingadviseur - Partner

Gerton Rademaker is belastingadviseur en partner, sinds 2018 verbonden aan Dirkzwager. Hij is gespecialiseerd in vastgoed en adviseert vastgoedfondsen, ontwikkelaars, gemeentes en woningcorporaties over btw en overdrachtsbelasting. Gerton publiceert met enige regelmaat op het gebied van vastgoed, btw en overdrachtsbelasting en is auteur van de 'Vastgoedmarkt Almanak Fiscaal'.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events