Tickets
Gratis
Tijd
10:00 - 11:30 uur
Donderdag 14 maart 2024
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Webinar Herstructureren en reorganiseren
Webinar

Webinar Herstructureren en reorganiseren

Hoge personeelskosten, dure energie, renteverhogingen en problemen in toeleveringsketens stellen ondernemers voor de nodige dilemma’s. Ondernemers die tijdens de coronapandemie konden rekenen op overheidssteun en belastinguitstel komen alsnog in financiële problemen.

Bij ondernemers leeft de vraag of hun huidige onderneming nog wel op de toekomst is toegerust. In deze tijden kunnen een herstructurering van de onderneming en een reorganisatie van het bestaande personeelsbestand wenselijk of noodzakelijk zijn.

Een goed begrip van de toepasselijke kaders van het arbeids- en insolventierecht helpt ondernemers bij het nemen van belangrijke beslissingen voor het voortbestaan en de toekomst van de onderneming.

Welke mogelijkheden bestaan er om schulden van de onderneming te herstructureren? Welke mogelijkheden biedt de WHOA? Wanneer komt een faillissement in beeld en welke risico’s zijn daaraan verbonden? Wat is de positie van werknemers en kan ik een doorstart maken? In welke gevallen kan ik een reorganisatie doorvoeren? Hoe dienen voor ontslag voor te dragen werknemers te worden geselecteerd? Welke rol hebben de vakbonden in een reorganisatie en wat gaat dat kosten?

Op 14 maart 2024 van 10:00 uur tot 11:30 uur gaan Steven Effting (senior advocaat ondernemingsrecht en curator) en Cas Jacobs (senior advocaat arbeidsrecht en specialist reorganisaties) in op deze en andere vragen en voorzien u van praktische adviezen.

Uw eventuele vragen kunt u voorafgaand aan het webinar aan ons toesturen, maar ook tijdens het webinar zelf kunt u via de chatservice vragen stellen. Waar mogelijk zullen uw vragen dan direct tijdens het webinar worden besproken.

Heeft u interesse? Meld u dan aan. Deelname is kosteloos.

Programma

9:50 Inloggen met ontvangen link via Google Chrome
10:00 Aanvang van het webinar
11:30 Einde van het webinar
Tickets Voor dit event
Gratis
10:00 - 11:30 uur
Donderdag 14 maart 2024

Dit webinar is interessant voor Ondernemers, Werkgevers, HR-professionals, Finance-professionals, CFO’s en DGA’s.

Sprekers

Cas Jacobs

Advocaat - Senior

In het kader van de dubbelstudie Recht & Management aan de Radboud Universiteit Nijmegen rondde Cas in 2010 de master Nederlands Recht af, om vervolgens in 2012 de master Bedrijfskunde te voltooien. Cas is sinds 2012 werkzaam als advocaat bij Dirkzwager, waar hij binnen de sectie Aansprakelijkheid- Schade en Verzekering zijn advocaat-stage doorliep. Sinds 2015 werkt Cas binnen de sectie Arbeidsrecht. Cas adviseert en procedeert op het gebied van individueel en collectief arbeidsrecht. Hij focust zich op reorganisaties en het medezeggenschapsrecht en begeleidt regelmatig trajecten voor (multi)nationale en middelgrote ondernemingen. Cas is lid van de Raad van Toezicht van Stichting Luxor Live, een bekend Arnhems poppodium.

Steven Effting

Advocaat - Senior

Steven Effting is advocaat en curator en specialist op het gebied van financiering, zekerheden en insolventies.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events