De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
14:00 - 15:30uur
Woensdag 23 september 2020Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. WEBINAR: Reclamerecht
Webinar

Reclamerecht

Reclame maken is van levensbelang voor iedere onderneming. Tijdens het webinar ‘Reclamerecht’, op woensdag 23 september 2020 om 14:00 uur, gaan wij in op de juridische regels die aan reclame worden gesteld.

Wat is reclame?

Reclame is juridisch gezien een zeer breed begrip. Uitingen op eigen websites, via platforms van derden, zoals Google en andere advertentie-netwerken, en op social media zijn reclame. Ook producten, verpakkingen, advertenties, en andere marketing-tools, voor de aanprijzing van waren en diensten, vallen onder de regels van het reclamerecht.

Marketing en branding

Wij gaan onder meer in op de wettelijke kaders voor misleidende reclame en vergelijkende reclame, op keyword advertising (adwords) en andere vormgen van (on)geoorloofde concurrentie via reclame. Ook behandelen wij enkele algemene uitgangspunten met betrekking tot de (auteurs- en merk)rechten op reclamecampagnes, zowel online als offline. Tijdens dit webinar wordt onder andere ook ingegaan op de ‘Leidraad bescherming online consument’ van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de ‘Reclamecode Social Media & Influencer Marketing 2019’ van de Stichting Reclame Code. Ook bespreken wij de juridische consequenties van nepreviews en neplikes.

Reclamemakers

U besteedt veel zorg aan de manier waarop producten en diensten aanprijst. Als reclamemaker is het daarom belangrijk om te weten wat wel en niet mag. U wilt enerzijds niet benadeeld worden door de concurrentie, of anderzijds worden beschuldigd van misleiding.

Een juridisch beleid op de inhoud van reclame-uitingen is ook aan te bevelen, omdat dat afstraalt op uw onderneming. Daarom behandelen wij niet alleen de reclameregels waar u aan moet voldoen, maar geven u ook concrete tips voor uw business.

Deelname aan dit webinar is kosteloos. Er worden geen PO-punten aan dit webinar toegekend. 

TicketsVoor dit event
Gratis
14:00 - 15:30uur
Woensdag 23 september 2020Webinar Online

Voor wie?

Dit webinar is interessant voor iedereen die reclame maakt of daarmee te maken heeft: dus voor alle ondernemers, bedrijven en instellingen, dienstverleners, reclamebureau’s, marketeers, influencers en adviseurs.

 

Programma

13:50 uur Inloggen met ontvangen link via Google Chrome
14:00 uur Webinar
15:00 uur Vragen
15:30 uur Einde

 

 

 

Locatie

Webinar

Online

Sprekers

Lorena van den Berg

Advocaat

Joost Becker

Advocaat - Partner

Specialist Intellectuele Eigendom (IE): auteursrecht, merken, modellenrecht, handelsnamen, domeinnamen, adwords, slaafse nabootsing & misleidende en vergelijkende reclame en oneerlijke handelspraktijken. In mijn dagelijkse praktijk sta ik diverse ondernemers bij, van multinationals tot het MKB, met advies-, proces- en contractenwerk (overdracht, licenties, NDA, R&D, JDA, etc.). Daarnaast geef ik regelmatig seminars & lezingen over uiteenlopende onderwerpen op IE-gebied en biedt alle mogelijke ondersteuning op het gebied van IE en branding. Ik publiceer ook regelmatig over IE-recht. Vragen of kennismaken? Neem gerust contact met mij op via 088 - 24 24 100 of becker@dirkzwager.nl

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events