Tickets
Gratis
Tijd
14:00 - 15:30 uur
Dinsdag 13 september 2022 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Zorg & Recht Lezing: Aandachtspunten bij valorisatie
Webinar

Zorg & Recht Lezing: Aandachtspunten bij valorisatie

Valorisatie, het naar de markt brengen van nieuwe ideeën, ontwikkelingen of technologieën, is van groot belang voor zorg- en kennisinstellingen.

Het is immers essentieel dat innovaties, zoals bijvoorbeeld medische hulpmiddelen en eHealth ontwikkelingen, succesvol op de markt gebracht worden en de patiënt goed bereiken.

Toch is valorisatie vrij onbekend en laten organisaties mogelijk kansen liggen om hun innovaties waardevoller te maken voor henzelf en de maatschappij.

Omdat valorisatie vele juridische en fiscale aandachtspunten heeft, is een integrale aanpak essentieel. Het begrip valorisatie nader wordt tijdens dit webinar toegelicht. Christel Jeunink en Petra de Waal en de andere leden van het valorisatieteam van ons kantoor, gaan in op relevante aandachtspunten op het gebied van mededingingsrecht, intellectueel eigendomsrecht, ondernemingsrecht en fiscaal recht.

Het webinar is interactief en er is voldoende gelegenheid via de chat vragen te stellen aan de sprekers.

Deelname aan dit webinar is kosteloos.

Dit najaar staan de volgende lezingen op het programma:

Dinsdag 13 september | Aandachtspunten bij valorisatie

Donderdag 22 september | IT-contracten in de zorg

Dinsdag 11 oktober | Praktisch inrichten van samenwerkingsverbanden

Donderdag 3 november | Resultaatgericht beschikken

Donderdag 24 november | Privacy en medisch wetenschappelijk onderzoek

Dinsdag 29 november | Integriteit en belangenverstrengeling

Dinsdag 13 december | Actualiteiten medische aansprakelijkheid

Programma

13:50 Inloggen met ontvangen link met Google Chrome
14:00 Aanvang webinar
15:30 Einde webinar

Locatie

Webinar

Online
Tickets Voor dit event
Gratis
14:00 - 15:30 uur
Dinsdag 13 september 2022 Webinar Online
Dit event is onderdeel van een reeks. Bekijk andere evenementen uit deze reeks

Dit webinar is geschikt voor bestuurders, toezichthouders, professionals veiligheid en juristen in de zorg, onderwijsinstellingen of bedrijven die veel met onderwijs/onderzoek/zorg samenwerken voor ontwikkeling.

Sprekers

Petra de Waal

Belastingadviseur - Associate partner

Petra is belastingadviseur en sinds 2021 verbonden aan Dirkzwager. Ze is gespecialiseerd in btw en overdrachtsbelasting. Petra heeft veel ervaring in de zorg, onderwijs, vastgoed en overheidssector. Ze is gespecialiseerd in o.a. samenwerkingsverbanden, subsidieprojecten (publiek/privaat) en vraagstukken rondom de aftrek van btw.

Christel Jeunink

Advocaat - Associate partner

Christel Jeunink is een ervaren advocaat en associate partner bij Dirkzwager. Met meer dan 20 jaar ervaring in het intellectuele eigendomsrecht is Christel gespecialiseerd in IE-contractenrecht. Haar expertise omvat een breed scala aan diensten, waaronder begeleiding van research & development trajecten, opstellen van samenwerkings- en licentieovereenkomsten, en herstructurering van intellectuele eigendomsrechten binnen concerns. Als deskundige op het gebied van auteursrechten, merkrechten, modelrechten en bedrijfsgeheimen biedt Christel gedegen advies en voert zij effectieve juridische procedures namens haar cliënten. Haar cliënten bestaan voornamelijk uit middelgrote en mid cap ondernemingen, kennisinstellingen en ziekenhuizen die op zoek zijn naar gespecialiseerde juridische bijstand. Christel startte haar loopbaan in de advocatuur in 2001 bij Dirkzwager, waar ze tot 2007 werkzaam was op de sectie IE/IT. Vervolgens heeft ze haar IE/IT praktijk verder ontwikkeld bij een ander advocatenkantoor 2008 tot 2016. Gedurende de periode van eind 2016 tot begin 2018 bekleedde ze de functie van legal counsel bij Wageningen University & Research. Sinds 2018 is Christel weer terug op de sectie IE/IT van Dirkzwager, waar ze haar uitgebreide kennis en ervaring inzet om haar cliënten effectief bij te staan. Met haar grondige juridische kennis en bewezen staat van dienst is Christel Jeunink de ideale partner voor ondernemingen die behoefte hebben aan gespecialiseerd advies, strategische begeleiding en juridische vertegenwoordiging op het gebied van intellectuele eigendom.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Uit dezelfde reeks

Aanmelden voor gehele Reeks

Komende events