1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Kabel- en Leidingschade; de hoofdlijnen uit 6 jaar jurisprudentie

Kabel- en Leidingschade; de hoofdlijnen uit 6 jaar jurisprudentie

Sebastiaan van de Kant en Peter van Huizen hebben een artikel in het Nederlands Tijdschrift voor Energierecht gepubliceerd waarin zij de jurisprudentie op het gebied van kabel- en leidingschade bespreken. De auteurs bespreken de ontwikkelingen in de jurisprudentie vanaf de invoering van de Wet informatie-uitwisseling ondergrondse netten tot heden. De volgende onderwerpen worden in het artikel behandeld:  (i) zorgplichten, (ii) verjaring, (iii) schade, (iv) causaal verband, (v) bewijs(last), (...
Leestijd 
Auteur artikel Sebastiaan van de Kant (uit dienst)
Gepubliceerd 11 maart 2015
Laatst gewijzigd 16 april 2018
Sebastiaan van de Kant en Peter van Huizen hebben een artikel in het Nederlands Tijdschrift voor Energierecht gepubliceerd waarin zij de jurisprudentie op het gebied van kabel- en leidingschade bespreken. De auteurs bespreken de ontwikkelingen in de jurisprudentie vanaf de invoering van de Wet informatie-uitwisseling ondergrondse netten tot heden. De volgende onderwerpen worden in het artikel behandeld:  (i) zorgplichten, (ii) verjaring, (iii) schade, (iv) causaal verband, (v) bewijs(last), (vi) proceskosten, (vii) eigen schuld, (viii) derden benadeelden en (ix) overige opmerkingen.

Mocht u interesse hebben in het ontvangen van een kopie van het artikel, of heeft u vragen over het onderwerp, neem dan gerust contact op met (één van) de auteurs.