1. Home
  2. Kennis
  3. Artikelen
  4. Kabel- en leidingschade: Minister Kamp geeft antwoord

Kabel- en leidingschade: Minister Kamp geeft antwoord

Op 14 oktober 2016 hebben twee Kamerleden vier vragen gesteld aan de Minister van Economische zaken met betrekking tot ‘een nieuwe graaftechniek voor kabels’. De vier vragen waren als volgt geformuleerd:Vraag 1:“Bent u bekend met nieuwe graaftechnieken (insnijden, sleuven graven, micro trenching) om kabels zoals gebruikt voor telefoon, televisie en internet onder de grond aan te leggen?”Vraag 2:“Kunt u aangeven waarom er gekozen is voor een standaard diepte van 60 centimeter bij de aanleg van...
Leestijd 
Auteur artikel Sebastiaan van de Kant (uit dienst)
Gepubliceerd 18 november 2016
Laatst gewijzigd 16 april 2018
Op 14 oktober 2016 hebben twee Kamerleden vier vragen gesteld aan de Minister van Economische zaken met betrekking tot ‘een nieuwe graaftechniek voor kabels’. De vier vragen waren als volgt geformuleerd:

Vraag 1:
“Bent u bekend met nieuwe graaftechnieken (insnijden, sleuven graven, micro trenching) om kabels zoals gebruikt voor telefoon, televisie en internet onder de grond aan te leggen?”

Vraag 2:
“Kunt u aangeven waarom er gekozen is voor een standaard diepte van 60 centimeter bij de aanleg van kabels?”

Vraag 3:
“In hoeverre kan de gemeente, provincie of de rijksoverheid een vergunning afgeven voor andere dieptes waarop bedrijven kabels willen aanleggen?”

Vraag 4:
“Wie is er verantwoordelijk voor schades aan kabels en de daaruit ontstane vervolgschade als een kabel die minder dan 60 centimeter diep beschadigd raakt door bijvoorbeeld graafwerkzaamheden?”

De Minister van Economische heeft voornoemde vragen op 15 november 2016 per brief beantwoord. Deze brief is hier te vinden.

Sebastiaan van de Kant en Peter van Huizen