1. Home
  2. Specialisten
  3. Frank van Toorn

Frank van Toorn Advocaat - Senior Aansprakelijkheid & Verzekering

Neem vrijblijvend contact op Telefoon 026 353 84 12 E-mailadres Stuur mij een e-mail

Over Frank van Toorn

Biografie

Frank van Toorn werkt sinds 2016 als advocaat bij Dirkzwager legal & tax op de sectie Aansprakelijkheid & Verzekering in Arnhem. Hij adviseert en procedeert op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht en verzekeringsrecht. Binnen deze rechtsgebieden treedt hij met name op voor verzekeraars. 

Frank studeerde aan de Universiteit Utrecht, waar hij de master privaatrecht cum laude afrondde. Hij studeerde ook in de Verenigde Staten (Washington University in St. Louis).

Frank heeft de postdoctorale LSA/Grotius specialisatieopleiding Personenschade voltooid. Hij is lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA).

Frank rondde in 2022 cum laude de postacademische specialisatieopleiding Leergang Verzekeringsrecht van de Universiteit van Amsterdam af, wat hem de titel Certified Insurance Lawyer (CIL) opleverde.

 

Functie(s)

2023 Advocaat - Senior, Dirkzwager
Verzekeraars Aansprakelijkheid & Verzekering Dirkzwager - Velperpoort
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem
2016 Advocaat, Dirkzwager

Opleiding(en)

2021 2022 Leergang Verzekeringsrecht, Universiteit van Amsterdam (cum laude)
2020 2021 LSA/Grotius Personenschade
2014 2016 Master Privaatrecht, Universiteit Utrecht (cum laude)
2013 2014 Legal Profession, Washington University School of Law, St. Louis

Talen

Nederlands, Engels

Events

Delen of opslaan

Kennis geschreven door Frank van Toorn

1 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 8

Hoge Raad: aannemer kan aansprakelijk zijn voor zaakschade van derden door bouwwerkzaamheden ondanks een zorgvuldige voorbereiding en uitvoering van die werkzaamheden

Op 12 januari 2024 heeft de Hoge Raad een interessant arrest (ECLI:NL:HR:2024:17) gewezen over de vraag in hoeverre zaakschade van derden door bouwwerkzaamheden een onrechtmatige daad van de aannemer kan opleveren indien de aannemer bij de bouw alle maatregelen heeft genomen die redelijkerwijs van hem konden worden gevergd.

Valt voorwaardelijk opzet onder het opzetbegrip van artikel 7:941 lid 5 BW?

In de literatuur en rechtspraak bestaat verdeeldheid over de vraag of voorwaardelijk opzet valt onder het opzetbegrip van artikel 7:941 lid 5 BW. In haar vonnis van 26 september 2018 (ECLI:NL:RBNNE:2018:5056) oordeelt de Rechtbank Noord-Nederland dat onder opzet tot misleiding in de zin van artikel 7:941 lid 5 BW ook voorwaardelijk opzet moet worden begrepen.

Hoge Raad over de uitleg en toepassing van de nieuwe opzetclausule in de AVP-polis

Op 13 april 2018 heeft de Hoge Raad een voor de praktijk belangwekkend arrest (ECLI:NL:HR:2018:601) gewezen over de nieuwe opzetclausule. Met de nieuwe opzetclausule wordt bedoeld de opzetclausule die is opgenomen in het Standaardpolismodel AVP 2000, opgesteld door het Verbond van Verzekeraars.

Een botsing met een hond; bezitter aansprakelijk op grond van artikel 6:179 BW

Inleiding Op 11 oktober 2016 wees de Rechtbank Gelderland een uitspraak over de aansprakelijkheid van een hondenbezitter op basis van artikel 6:179 BW. De casus is als volgt. Een mevrouw laat aan het einde van de middag haar hond uit op een omheind veldje. Op het veldje was ook een jongen aanwezig met diens hond en nog twee andere personen met hun hond. Alle honden waren op dat moment nog aangelijnd. Vervolgens heeft mevrouw voorgesteld om de honden los te laten zodat ze met elkaar konden gaan spelen. En zo geschiedde: de...

Een op de snelweg aangereden uitgestapte automobilist: geen overmacht of aan opzet grenzende roekeloosheid, wel eigen schuld

Op 17 oktober 2011 omstreeks 6:45 uur krijgt een Belgische automobilist (eiser) een lekke band op de snelweg te Bergen op Zoom. Nadat eiser zijn auto tot stilstand had gebracht op een wisselrijstrook, was eiser naar de achterkant van zijn auto gelopen om een gevarendriehoek uit de kofferbak te halen. Op dat moment wordt hij aangereden door een personenauto.

Tekortkoming in de nakoming van een reisovereenkomst vanwege het ontbreken van goede duikmogelijkheden

InleidingOp 14 december 2016 heeft de Rechtbank Midden-Nederland vonnis gewezen (ECLI:NL:RBMNE:2016:6533) in een zaak tussen een inwoner uit Bahrein (eiser) en een Nederlandse reisorganisator. Eiser heeft de reisorganisator verzocht om een verblijf van één week in Thailand (richting Koh Samui) bij een goede duiklocatie. Hierop heeft de reisorganisator een verblijf van een week in het Peace Resort hotel in Bophut aangeboden. Nadat eiser dit aanbod had aanvaard en er een reisovereenkomst tot st...

Een supercell in Someren: hagelschade of stormschade?

Op 4 november 2016 heeft de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam in kort geding vonnis gewezen (ECLI:NL:RBROT:2016:8456) in een zaak tussen een melkveehouder en diens verzekeraar. De melkveehouder uit Someren werd op 23 juni 2016 getroffen door storm en zware buien (een zogeheten supercell). Tijdens die storm en buien zijn de daken van zijn veestal zwaar beschadigd. De melkveehouder heeft een stormschadeverzekering afgesloten en heeft zijn schade gemeld bij zijn verzekeraar. De ver...