1. Home
  2. Specialisten
  3. Loes Vink

Loes Vink Advocaat Arbeidsrecht

Neem vrijblijvend contact op Telefoon 024 381 31 62 Mobiel 06 1178 73 96 E-mailadres Stuur mij een e-mail Social

Over Loes Vink

Biografie

Sinds 2017 werkt Loes bij Dirkzwager en in 2021 is zij beëdigd tot advocaat en sindsdien werkzaam op de sectie arbeidsrecht.

Zij studeerde HBO-rechten aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en is na het behalen van haar Hbo-diploma begonnen bij Dirkzwager. Naast haar werk bij Dirkzwager, eerst als werkstudent en daarna een aantal jaar als recruiter, heeft Loes haar (pre)master behaald aan de Radboud Universiteit.

Voordat Loes bij Dirkzwager begon, is zij een aantal jaar werkzaam geweest als griffier bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Hier heeft zij ervaring opgedaan in een breed scala aan rechtsgebieden en type zaken. De arbeidsrechtelijke zaken spraken haar destijds al het meest aan en door haar affiniteit met HR was de stap naar de sectie Arbeidsrecht snel gemaakt.

Binnen de sectie arbeidsrecht houdt Loes zich bezig met individuele ontslagzaken zoals bij disfunctioneren of verstoorde arbeidsrelaties, flexibele arbeidsrelaties, fraude in de werkrelatie, herstructureringen en reorganisaties. Zij werkt met name voor (grote) zorginstellingen en (middel)grote ondernemingen in de profitsector.

Loes is betrokken, doortastend en enthousiast. Zij schrijft praktische en heldere adviezen, waar cliënten direct mee uit de voeten kunnen. In haar vrije tijd sport Loes graag, van skiën tot stijldansen, en speelt zij met -een tikkeltje- fanatisme graag (bord)spellen.

Specialisaties 

- Conflict
- Corporate
- Flex
- Fraude

Functie(s)

2021 Advocaat, Dirkzwager
2018 Recruiter, Dirkzwager

Opleiding(en)

2021 Beroepsopleiding Advocaten, Orde van Advocaten
2019 2020 Master Burgerlijk Recht - Radboud Universiteit Nijmegen
2017 2019 Premaster Rechtsgeleerdheid - Radboud Universiteit Nijmegen
2013 2017 HBO-rechten, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Nevenactiviteit(en)

- Lid HR-adviesteam van Stichting De Nieuwe Arbeid Gelderland (DNA);
- Lid Jonge Balie Gelderland;
- Lid Vereniging Jonge Arbeidsrecht Advocaten (VJAA).

Talen

Nederlands, Engels

Events


20 april 2023

Fraudegame

Fraude. Natuurlijk hoopt u dat het uw organisatie niet overkomt. Maar als het u overkomt, dan heeft dat ernstige gevolgen voor de continuïteit en reputatie van de organisatie. Het vraagt om specifieke expertise; op het gebied van onderzoek, juridische gevolgen en crisiscommunicatie.

Delen of opslaan

Kennis geschreven door Loes Vink

1 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combineren met:
  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 17

Deliveroo’ed: koeriers zijn werknemers

Nadat het arrest tweemaal is uitgesteld, heeft de Hoge Raad afgelopen vrijdag, 24 maart 2023, het langverwachte Deliveroo-arrest gewezen. Hoewel Deliveroo inmiddels is vertrokken uit Nederland, is er na lange tijd duidelijkheid over de vraag of koeriers van Deliveroo kwalificeren als zzp’er of als werknemer. De Hoge Raad volgt het gerechtshof Amsterdam en concludeert dat er sprake is (geweest) van een arbeidsovereenkomst.

Jurisprudentieoverzicht Integriteit - februari 2023

De vakgroep Integriteit plaatst elke maand een overzicht van de jurisprudentie op het gebied van integriteit op de werkvloer, in de breedste zin van het woord. Deze bijdrage bevat de jurisprudentie die in de maand februari 2023 op www.rechtspraak.nl is gepubliceerd.

Vlinders op de werkvloer: oppassen geblazen?!

Waar mensen samenkomen, worden relaties aangegaan. De werkvloer is daar geen uitzondering op. Een stiekeme crush uitmondend in flirterig gedrag, een publiek geheime affaire met de stagiaire of een open relatie met de baas. Prachtig natuurlijk, wanneer de liefde wordt gezocht en gevonden, maar niet altijd even wenselijk voor werkgevers. Wellicht komt de werkverhouding er door onder druk te staan, zijn collega’s wel even klaar met dat geflikflooi in de kantoortuin, leidt een en ander tot contraproductiviteit, of worden er ‘verblind door liefde’ beslissingen genomen die de belangen van de organisatie ernstig kunnen schaden. Alle reden voor organisaties om hier op toe te willen zien en intern beleid te voeren over het aangaan en melden van affectieve relaties op de werkvloer.

Wet bescherming klokkenluiders (gedeeltelijk) in werking getreden

Op 18 februari 2023 is de Wet bescherming klokkenluiders (hierna: Wbk) gedeeltelijk in werking getreden en treedt daarmee in de plaats van de Wet Huis voor Klokkenluiders. De bepalingen met betrekking tot het anoniem melden én de handhaving van en het toezicht op deze wet door het Huis van de Klokkenluider zullen op een later moment van kracht worden.

Geldig studiekostenbeding bij ontbreken glijdende schaal?

Op 15 december 2022 is een uitspraak van de Rechtbank Midden-Nederland gepubliceerd, waarin de vraag centraal staat of een studiekostenbeding geldig is op het moment dat een glijdende schaal ontbreekt. In deze blog gaan wij nader in op de voorwaarden waaraan een studiekostenbeding moet voldoen en hoe zich dit verhoudt in de zaak die centraal stond bij de Rechtbank Midden-Nederland.

Fraude op de werkvloer: dagdieverij

Fraude op de werkvloer is van alle tijden en komt in talloze vormen voor. In de huidige tijdsgeest, waarin veel bedrijven het thuiswerken (blijvend) hebben geïmplementeerd in hun organisatie, zijn dan ook nieuwe vormen van fraude denkbaar. Een voorbeeld daarvan betreft werknemers die gedurende de periode dat zij thuiswerken, helemaal geen werkzaamheden verrichten. Deze vorm van fraude komt niet alleen voor bij thuiswerkende werknemers, maar ook bij werknemers die op kantoor werken, zo blijkt uit een uitspraak van de rechtbank Noord-Holland.

Tijd stelen van de baas

Een werknemer steelt veelvuldig tijd van zijn werkgever. Met andere woorden: hij maakt zich schuldig aan dagdieverij. Hoe zit dat? Wat doet deze werknemer, of juist niet? En wat voor consequenties heeft dit? In de podcast ‘Uitgewerkt!’ behandelen de arbeidsrechtadvocaten van Dirkzwager spraakmakende en interessante uitspraken of thema’s op een toegankelijke manier. Ditmaal centraal: dagdieverij.

Arbeidsrecht - te laat op het werk

Twee werknemers komen te laat. Ieder bij een andere werkgever, maar aan beiden wordt een ontslag op staande voet verleend. De klantenservicemedewerkster is terecht ontslagen, de kok niet, hoe zit dat? Waarom is de ontslagbrief zó belangrijk en wat moet erin staan? In de podcast ‘Uitgewerkt!’ behandelen de arbeidsrechtadvocaten van Dirkzwager spraakmakende en interessante uitspraken of thema’s op een toegankelijke manier. Ditmaal centraal: te laat komen op het werk.

Junior vs. Senior: Loes Vink en Maaike de Jonge

Een senior-advocaat neemt een junior-advocaat voor drie jaar onder zijn hoede. Deze jonge mensen vormen de nieuwe generatie Dirkzwagerjuristen. Hoe kijkt de junior naar de senior en andersom?

Schoonmakers van Helpling zijn uitzendkracht, wederom verlies voor platformbedrijven

Het Hof Amsterdam heeft geoordeeld dat er tussen het digitale platform Helpling en de via hen werkzame schoonmakers een uitzendovereenkomst bestaat. Na Deliveroo en Uber, wordt dus ook Helpling teruggefloten door de rechter. Is de platformwereld nu definitief haar flexibele karakter kwijt? Van speldenprikjes lijken we in ieder geval niet meer te kunnen spreken…

1 2