1. Home
  2. Specialisten
  3. Loes Vink

Loes Vink Advocaat Arbeidsrecht

Contact Neem vrijblijvend contact op

Over Loes Vink

Biografie

Sinds 2017 werkt Loes bij Dirkzwager en in 2021 is zij beëdigd tot advocaat en sindsdien werkzaam op de sectie arbeidsrecht.

Zij studeerde HBO-rechten aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en is na het behalen van haar Hbo-diploma begonnen bij Dirkzwager. Naast haar werk bij Dirkzwager, eerst als werkstudent en daarna een aantal jaar als recruiter, heeft Loes haar (pre)master behaald aan de Radboud Universiteit.

Voordat Loes bij Dirkzwager begon, is zij een aantal jaar werkzaam geweest als griffier bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Hier heeft zij ervaring opgedaan in een breed scala aan rechtsgebieden en type zaken. De arbeidsrechtelijke zaken spraken haar destijds al het meest aan en door haar affiniteit met HR was de stap naar de sectie Arbeidsrecht snel gemaakt.

Binnen de sectie arbeidsrecht houdt Loes zich bezig met individuele ontslagzaken zoals bij disfunctioneren of verstoorde arbeidsrelaties, flexibele arbeidsrelaties, fraude in de werkrelatie, herstructureringen en reorganisaties. Zij werkt met name voor (grote) zorginstellingen en (middel)grote ondernemingen in de profitsector.

Loes is betrokken, doortastend en enthousiast. Zij schrijft praktische en heldere adviezen, waar cliënten direct mee uit de voeten kunnen. In haar vrije tijd sport Loes graag, van skiën tot stijldansen, en speelt zij met -een tikkeltje- fanatisme graag (bord)spellen.

Specialisaties 

- Conflict
- Corporate
- Flex
- Fraud

Functie(s)

2021 Advocaat, Dirkzwager
2018 Recruiter, Dirkzwager

Opleiding(en)

2021 Beroepsopleiding Advocaten, Orde van Advocaten
2019 2020 Master Burgerlijk Recht - Radboud Universiteit Nijmegen
2017 2019 Premaster Rechtsgeleerdheid - Radboud Universiteit Nijmegen
2013 2017 HBO-rechten, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Nevenactiviteit(en)

- Lid HR-adviesteam van Stichting De Nieuwe Arbeid Gelderland (DNA);
- Lid Jonge Balie Gelderland;
- Lid Vereniging Jonge Arbeidsrecht Advocaten (VJAA).

Talen

Nederlands, Engels

Events

Delen of opslaan

Kennis geschreven door Loes Vink

1 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combineren met:
  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 7

Junior vs. Senior: Loes Vink en Maaike de Jonge

Een senior-advocaat neemt een junior-advocaat voor drie jaar onder zijn hoede. Deze jonge mensen vormen de nieuwe generatie Dirkzwagerjuristen. Hoe kijkt de junior naar de senior en andersom?

Schoonmakers van Helpling zijn uitzendkracht, wederom verlies voor platformbedrijven

Het Hof Amsterdam heeft geoordeeld dat er tussen het digitale platform Helpling en de via hen werkzame schoonmakers een uitzendovereenkomst bestaat. Na Deliveroo en Uber, wordt dus ook Helpling teruggefloten door de rechter. Is de platformwereld nu definitief haar flexibele karakter kwijt? Van speldenprikjes lijken we in ieder geval niet meer te kunnen spreken…

Ben ik werknemer of zelfstandige?

Nederland telde in 2020 1,1 miljoen zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers). Dit aantal is de afgelopen jaren voortdurend gestegen. Een belangrijke oorzaak hiervan is dat het werken als zelfstandige financieel aantrekkelijk is voor zowel de zzp’er als de opdrachtgever. Door de snelle opkomst van platformarbeid (zoals bijvoorbeeld Deliveroo en Uber) is de kwalificatievraag de laatste jaren een hot topic in het arbeidsrecht. Een gevolg hiervan is onder meer dat de problematiek rondom (schijn)zelfstandigheid steeds groter wordt.

Het concurrentiebeding: na 114 jaar tijd voor verandering?

De wettelijke regeling van het concurrentiebeding is in 1907 ingevoerd en is sindsdien nauwelijks gewijzigd. Uit recent onderzoek volgt dat één op de drie werkgevers bijna altijd een concurrentiebeding als standaardbepaling in de arbeidsovereenkomst hanteert, met als gevolg dat er naar schatting in Nederland 3,1 miljoen werknemers gebonden zijn aan een concurrentiebeding. Het concurrentiebeding wordt echter niet altijd gebruikt waarvoor het bedoeld is. Is het na 114 jaar tijd voor een ingrijpende verandering?

Mondkapjesplicht door de werkgever: toegestaan of niet?

Op 13 januari jl. oordeelde rechtbank Utrecht dat een mondkapjesplicht onder het instructierecht valt van de werkgever. Niet-naleving hiervan levert een grond op voor opschorting van de loonbetaling en het op non-actief stellen van de werknemer.

Aanwas van jong talent

Om cliënten juridische dienstverlening op topniveau te blijven bieden is Dirkzwager voortdurend op zoek naar veelbelovend jong talent. Mensen die inhoudelijk sterk zijn, maar ook bij de cultuur van Dirkzwager passen.