
Actualiteiten Huurrecht voorjaar 2022
Huurrechtspecialisten Rutger Fabritius en Kristel Verkleij praten u bij over de actualiteiten die zich in 2021/2022 hebben voorgedaan.
Lorena van den Berg werkt sinds 2019 op de sectie Intellectueel Eigendomsrecht (IE), IT- en privacyrecht. In haar dagelijkse praktijk houdt zij zich bezig met het procederen en adviseren op het gebied van het auteursrecht, merken- en modellenrecht, handelsnaamrecht en reclamerecht.
Daarnaast stelt zij (licentie)overeenkomsten op en houdt zij zich bezig met het adviseren over IT-contracten en het procederen bij mislukte automatisering.
Huurrechtspecialisten Rutger Fabritius en Kristel Verkleij praten u bij over de actualiteiten die zich in 2021/2022 hebben voorgedaan.
Steeds meer bedrijven hebben dagelijks te maken met vraagstukken rondom de (mogelijke) milieugevolgen van hun activiteiten. Daarbij gaat het ook over juridische aspecten, waaronder aansprakelijkheid voor milieuverontreiniging zoals bodemverontreiniging, geur- en geluidhinder, stikstofdepositie etc.
De afgelopen jaren hebben de interacties en transacties tussen consumenten en aanbieders van producten en diensten zich grotendeels van de fysieke wereld naar de online wereld verplaatst.
In deze eerste podcast van de sectie intellectuele eigendom geven Intellectueel Eigendomsrecht advocaten Lorena van den Berg en Joost Becker een introductie van het intellectuele eigendomsrecht. Zij behandelen onder meer wat het intellectuele eigendomsrecht is, waarom het er is, hoe je het kunt beschermen en hoe je het kunt handhaven.
Op 15 april 2022 moest de vlogger Yvonne Coldeweijer van het juicekanaal Life of Yvonne voor de rechter verschijnen vanwege een YouTube video die zij had gemaakt over de dieetpillen van Samantha Steenwijk.
Op 19 april 2022 heeft de rechtbank Amsterdam beslist dat Q-Music moet stoppen met haar dance-programmering. Waarom? Dat lees je in dit blog.
Rituals heeft met succes opgetreden tegen het gebruik van de RITUAL-tekens door the Body Shop. In dit blog lees je daar meer over.
In de tijd waar duurzaamheid het aan populariteit wint, wordt ook het greenwashen een groter probleem.
In mijn vorige blog schreef ik al over de mogelijkheden om kleding te beschermen. Dit blog gaat specifiek over babykleding.
In dit blog wordt antwoord gegeven op de vraag of de elektronische levering van software gezien kan worden als de verkoop van goederen.
Al 10 jaar is Rubik bezig met het verkrijgen van een antwoord op de vraag of zijn beroemde Rubiks kubus voor auteursrechtelijke bescherming in aanmerking komt.
In dit blog wordt behandeld wat jij kunt doen op het moment dat een verhandelaar op een internetplatform inbreuk maakt op jouw intellectuele eigendomsrechten door middel van het aanbieden van namaakproducten.
Where fashion meets gaming. Steeds meer modehuizen zien de mogelijkheid om hun ontwerpen ook virtueel in de gamewereld te promoten en te gebruiken. Waar moeten zij in dat geval rekening mee houden?
Airwair gaat opnieuw de strijd aan tegen de nabootsing van haar Dr. Martens schoenen. Dit keer wordt een beroep gedaan op de slaafse nabootsing.
De merkhouder heeft in beginsel het exclusief recht voor het gebruik van zijn merken. Een wederverkoper die de merkproducten verhandelt zal de merken vaak willen gebruiken om die producten aan te bieden. In een aantal gevallen is dat ook toegestaan. Maar hoe zit het bij het gebruik van merken bij de pre-order van producten die op dat moment in het geheel nog niet op de markt zijn?