1. Home
  2. Specialisten
  3. Lorena van den Berg

Lorena van den Berg Advocaat Intellectuele eigendom & IT-recht

Neem vrijblijvend contact op Telefoon 026 353 83 77 Mobiel 06 4301 20 96 E-mailadres Stuur mij een e-mail Social

Over Lorena van den Berg

Biografie

Lorena van den Berg werkt sinds 2019 op de sectie Intellectueel Eigendomsrecht (IE), IT- en privacyrecht. In haar dagelijkse praktijk houdt zij zich bezig met het procederen en adviseren op het gebied van het auteursrecht, merken- en modellenrecht, handelsnaamrecht en reclamerecht.

Daarnaast stelt zij (licentie)overeenkomsten op en houdt zij zich bezig met het adviseren over IT-contracten en het procederen bij mislukte automatisering. 

Functie(s)

2019 Advocaat, Dirkzwager

Opleiding(en)

2018 2019 Master Informatierecht
2014 2018 Bachelor Rechtsgeleerdheid

Talen

Nederlands, Engels, Spaans

Events

Delen of opslaan

Kennis geschreven door Lorena van den Berg

1 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combineren met:
  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 42

IE - Het auteursrecht, de ontrafeling van mythes en AI

In deze podcast nemen auteursrecht advocaten Lorena van den Berg en Dieuwertje Bouchier jullie mee in de wereld van het auteursecht. Zij bespreken onder andere wat het auteursrecht is, hoe het ontstaat en wanneer er sprake is van een inbreuk. Ook ontrafelen zij een aantal mythes die bestaan ten aanzien van het auteursrecht en behandelen zij kort enkele vraagstukken die nu spelen met betrekking tot kunstmatige intelligentie (of artificial intelligence) en het auteursrecht.

Maak altijd duidelijke afspraken over IE-rechten

Vaak worden er geen duidelijke (schriftelijke) afspraken gemaakt over intellectuele eigendomsrechten. Toch is het van essentieel belang om dit wél te doen.

Het merkenrecht en normaal gebruik

Zodra een merk is aangevraagd is het van belang om deze binnen vijf jaar na inschrijving te gaan gebruiken. In dit blog leest u waarom.

De auteursrechtelijke bescherming van foto’s

Auteursrechten of copyrights beschermen creatieve prestaties. Auteursrechten kunnen rusten op vele soorten objecten, zoals tekeningen, tekst, afbeeldingen, film, kunst en foto’s. De auteursrechtelijke bescherming van foto’s staat in dit blog centraal.

IE - Wat is het modellenrecht?

In deze podcast vertellen onze intellectueel eigendomsrecht advocaten Joost Becker en Lorena van den Berg jullie alles over het modellenrecht. Zij bespreken onder andere wat een model is, hoe je een model kunt verkrijgen en wat je kunt doen bij een inbreuk. Ook staan zij stil bij praktijkvoorbeelden en de toekomstige Europese regelgeving inzake het modellenrecht die het mogelijk maakt om digitale modellen te registreren.

IE - Alles over het portretrecht

In deze podcast vertellen onze intellectueel eigendomsrecht advocaten Dieuwertje Bouchier en Lorena van den Berg jullie alles over het portretrecht. Zij bespreken onder andere wat een portret is, welke rechten een geportretteerde heeft, wat je kunt doen bij een inbreuk en staan stil bij praktijkvoorbeelden.

De kledingindustrie: upcycling en het merkenrecht

Steeds vaker is in het nieuws te lezen dat de kledingindustrie, met name fast fashion, schadelijk is voor het milieu. In een poging om duurzamer te zijn wordt steeds meer aan upcycling gedaan. Is upcycling door een derde merkenrechtelijk gezien eigenlijk wel toegestaan?

IE - Wat is het merkenrecht?

In deze podcast nemen intellectueel eigendomsrecht advocaten Lorena van den Berg en Dieuwertje Bouchier jullie mee in de wereld van het merkenrecht. Zij bespreken onder andere wat een merk is, hoe je een merkrecht verkrijgt, wat je kan doen bij inbreuk en staan stil bij praktijkvoorbeelden en actualiteiten, waaronder de metaverse.

Optreden tegen namaakproducten

Namaakproducten zijn zeer schadelijk voor houders van intellectuele eigendomsrechten, waaronder merkhouders. Het is dan ook van belang om hier zo snel mogelijk tegen op te treden.

Wat moet je weten over licenties?

“In deze tweede podcast van de sectie intellectuele eigendomsrecht nemen Christel Jeunink en Lorena van den Berg u mee in de wereld van licenties. Zij behandelen onder meer wat een licentieovereenkomst is, wat het toepassingsgebied is, welke licentievergoedingen kunnen worden afgesproken en tot slot hebben zij het over sublicenties.”

1 2 3 4