1. Home
  2. Specialisten
  3. Lorena van den Berg

Lorena van den Berg Advocaat Intellectuele eigendom & IT-recht

Contact Neem vrijblijvend contact op

Over Lorena van den Berg

Biografie

Lorena van den Berg werkt sinds 2019 op de sectie Intellectueel Eigendomsrecht (IE), IT- en privacyrecht. In haar dagelijkse praktijk houdt zij zich bezig met het procederen en adviseren op het gebied van het auteursrecht, merken- en modellenrecht, handelsnaamrecht en reclamerecht.

Daarnaast stelt zij (licentie)overeenkomsten op en houdt zij zich bezig met het adviseren over IT-contracten en het procederen bij mislukte automatisering. 

Functie(s)

2019 Advocaat, Dirkzwager

Opleiding(en)

2018 2019 Master Informatierecht
2014 2018 Bachelor Rechtsgeleerdheid

Talen

Nederlands, Engels, Spaans

EventsActualiteiten Huurrecht voorjaar 2022

Huurrechtspecialisten Rutger Fabritius en Kristel Verkleij praten u bij over de actualiteiten die zich in 2021/2022 hebben voorgedaan.Milieuverontreiniging en Aansprakelijkheid

Steeds meer bedrijven hebben dagelijks te maken met vraagstukken rondom de (mogelijke) milieugevolgen van hun activiteiten. Daarbij gaat het ook over juridische aspecten, waaronder aansprakelijkheid voor milieuverontreiniging zoals bodemverontreiniging, geur- en geluidhinder, stikstofdepositie etc.Online platforms: het juridisch speelveld

De afgelopen jaren hebben de interacties en transacties tussen consumenten en aanbieders van producten en diensten zich grotendeels van de fysieke wereld naar de online wereld verplaatst.

Delen of opslaan

Kennis geschreven door Lorena van den Berg

1 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combineren met:
  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 29

Wat is het Intellectueel Eigendomsrecht?

In deze eerste podcast van de sectie intellectuele eigendom geven Intellectueel Eigendomsrecht advocaten Lorena van den Berg en Joost Becker een introductie van het intellectuele eigendomsrecht. Zij behandelen onder meer wat het intellectuele eigendomsrecht is, waarom het er is, hoe je het kunt beschermen en hoe je het kunt handhaven.

Juicekanalen en journalistieke activiteiten

Op 15 april 2022 moest de vlogger Yvonne Coldeweijer van het juicekanaal Life of Yvonne voor de rechter verschijnen vanwege een YouTube video die zij had gemaakt over de dieetpillen van Samantha Steenwijk.

Auteursrecht en babykleding

In mijn vorige blog schreef ik al over de mogelijkheden om kleding te beschermen. Dit blog gaat specifiek over babykleding.

De Rubiks kubus en het auteursrechtelijke spel

Al 10 jaar is Rubik bezig met het verkrijgen van een antwoord op de vraag of zijn beroemde Rubiks kubus voor auteursrechtelijke bescherming in aanmerking komt.

De strijd tegen namaakproducten op internetplatformen

In dit blog wordt behandeld wat jij kunt doen op het moment dat een verhandelaar op een internetplatform inbreuk maakt op jouw intellectuele eigendomsrechten door middel van het aanbieden van namaakproducten.

Fashion en de gamewereld

Where fashion meets gaming. Steeds meer modehuizen zien de mogelijkheid om hun ontwerpen ook virtueel in de gamewereld te promoten en te gebruiken. Waar moeten zij in dat geval rekening mee houden?

Gebruik van merken bij pre-order niet zomaar toegestaan

De merkhouder heeft in beginsel het exclusief recht voor het gebruik van zijn merken. Een wederverkoper die de merkproducten verhandelt zal de merken vaak willen gebruiken om die producten aan te bieden. In een aantal gevallen is dat ook toegestaan. Maar hoe zit het bij het gebruik van merken bij de pre-order van producten die op dat moment in het geheel nog niet op de markt zijn?

1 2 3