1. Home
  2. Specialisten
  3. Milou de Rooij - Velda

Milou de Rooij-Velda Kandidaat-notaris - Senior Ondernemingsrecht

Neem vrijblijvend contact op Telefoon 026 368 48 93 E-mailadres Stuur mij een e-mail Social

Over Milou de Rooij-Velda

Biografie

Milou de Rooij - Velda is sinds oktober 2018 kandidaat-notaris op de sectie Ondernemingsrecht. Binnen deze sectie houdt zij zich bezig met advisering op het gebied van de algemene ondernemingsrechtpraktijk en in het bijzonder de praktijk voor directeuren/grootaandeelhouders.

Daarnaast houdt zij zich bezig met de advisering op het gebied van testamenten, huwelijksvoorwaarden, schenkingen en notarieel vastgoed.

Functie(s)

2024 Kandidaat-notaris - Senior, Dirkzwager
Ondernemingen, Particulieren, Vastgoed Erfrecht, Estate Planning, Notarieel vastgoed, Ondernemingsrecht & Vennootschapsrecht, Personen & Familierecht ondernemingsrecht | familierecht | vastgoed Dirkzwager - Velperpoort
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem
2018 Kandidaat-notaris, Dirkzwager

Opleiding(en)

2019 2022 Beroepsopleiding notariaat
2016 2018 Master Notarieel Recht Radboud Universiteit
2016 2018 Master Fiscaal recht Radboud Universiteit
2011 2016 Bachelor Notarieel Recht Radboud Universiteit

Talen

Nederlands, Engels

Events

Delen of opslaan

Kennis geschreven door Milou de Rooij-Velda

1 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 3

Een levenstestament heb ik niet nodig…toch?

Een algemeen bekende term is het testament (ook wel: de "uiterste wilsbeschikking"), waarin door de testateur (ook wel: de "erflater") wordt vastgelegd aan wie een gedeelte van de nalatenschap toekomt en op welke wijze de nalatenschap dient te worden afgewikkeld (bijvoorbeeld door middel van het aanwijzen van een "executeur"). Een testament treedt pas in werking ná het overlijden van de testateur. Een andere term dat steeds bekender wordt is het levenstestament. Deze termen worden wel eens door elkaar gehaald. Hieronder kunt u lezen wat een levenstestament inhoudt en waarom deze van belang kan zijn voor u.

De verlaging en de afschaffing van de jubelton, benut de jubelton nu het nog kan!

Al enige tijd wordt gepleit voor de afschaffing van de eenmalige schenkingsvrijstelling eigen woning, ook wel bekend als de "jubelton". De jubelton houdt in dat mensen tussen de 18 en 40 jaar een belastingvrije schenking kunnen krijgen ten behoeve van de eigen woning van maximaal € 106.671 (anno 2022) (artikel 33 Successiewet 1956). Vanuit de politiek en de media, maar ook vanuit de literatuur komt de oproep om de vrijstelling af te schaffen. Om die reden is besloten de jubelton per 1 januari 2023 te verlagen naar € 27.231 en wordt de jubelton geheel afgeschaft per 1 januari 2024.

Dat overkomt ons niet...

Het Hof Den Haag oordeelt over de nalatenschappen van het echtpaar dat vlak na elkaar overleed op huwelijksreis. De commoriëntenregeling van art. 4:2 lid 1 Burgerlijk Wetboek (gelijktijdig overlijden) is niet toegepast. Uitkomst: de nalatenschap van de vrouw komt via de man bij de familie van de man. Deze uitkomst was te voorkomen door een zogenaamde ‘rampenclausule’ in een testament.