1. Home
  2. Specialisten
  3. Milou de Rooij - Velda

Milou de Rooij - Velda Kandidaat-notaris Ondernemingsrecht

Contact Neem vrijblijvend contact op

Over Milou de Rooij - Velda

Biografie

Milou de Rooij - Velda is sinds oktober 2018 kandidaat-notaris op de sectie Ondernemingsrecht op ons kantoor Nijmegen. Binnen deze sectie houdt zij zich bezig met advisering op het gebied van de algemene ondernemingsrechtpraktijk en in het bijzonder de praktijk voor directeuren/grootaandeelhouders.

Daarnaast houdt zij zich bezig met de advisering op het gebied van testamenten, huwelijksvoorwaarden, schenkingen en notarieel vastgoed.

Functie(s)

2018 Kandidaat-notaris, Dirkzwager
Internationaal, Ondernemingen, Particulieren, Vastgoed Erfrecht, Personen & Familierecht, Estate Planning, Notarieel vastgoed, Ondernemingsrecht & Vennootschapsrecht ondernemingsrecht | familierecht | vastgoed Dirkzwager - Stella Maris
Van Schaeck Mathonsingel 4
6512 AN Nijmegen

Opleiding(en)

2019 2022 Beroepsopleiding notariaat
2016 2018 Master Notarieel Recht Radboud Universiteit
2016 2018 Master Fiscaal recht Radboud Universiteit
2011 2016 Bachelor Notarieel Recht Radboud Universiteit

Talen

Nederlands, Engels

EventsMilieuverontreiniging en Aansprakelijkheid

Steeds meer bedrijven hebben dagelijks te maken met vraagstukken rondom de (mogelijke) milieugevolgen van hun activiteiten. Daarbij gaat het ook over juridische aspecten, waaronder aansprakelijkheid voor milieuverontreiniging zoals bodemverontreiniging, geur- en geluidhinder, stikstofdepositie etc.Wet toekomst pensioenen: de werkgever aan zet!

Op 30 maart 2020 is het wetvoorstel Wet toekomst pensioenen ingediend bij de Tweede Kamer. Het voorstel is een uitwerking van het in 2019 gesloten Pensioenakkoord en zal op zeer korte termijn tot grote veranderingen in het Nederlandse pensioenstelsel leiden. De beoogde inwerkingtreding van de wet is namelijk 1 januari 2023.Actualiteiten Privacyrecht 2022

Het Privacyrecht ontwikkelt zich snel. Om goed op de hoogte te blijven organiseert Mark Jansen, specialist Privacyrecht, het jaarlijkse seminar 'Actualiteiten Privacyrecht' op 13 oktober 2022.

Delen of opslaan

Kennis geschreven door Milou de Rooij - Velda

1 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 2

De verlaging en de afschaffing van de jubelton, benut de jubelton nu het nog kan!

Al enige tijd wordt gepleit voor de afschaffing van de eenmalige schenkingsvrijstelling eigen woning, ook wel bekend als de "jubelton". De jubelton houdt in dat mensen tussen de 18 en 40 jaar een belastingvrije schenking kunnen krijgen ten behoeve van de eigen woning van maximaal € 106.671 (anno 2022) (artikel 33 Successiewet 1956). Vanuit de politiek en de media, maar ook vanuit de literatuur komt de oproep om de vrijstelling af te schaffen. Om die reden is besloten de jubelton per 1 januari 2023 te verlagen naar € 27.231 en wordt de jubelton geheel afgeschaft per 1 januari 2024.

Dat overkomt ons niet...

Het Hof Den Haag oordeelt over de nalatenschappen van het echtpaar dat vlak na elkaar overleed op huwelijksreis. De commoriëntenregeling van art. 4:2 lid 1 Burgerlijk Wetboek (gelijktijdig overlijden) is niet toegepast. Uitkomst: de nalatenschap van de vrouw komt via de man bij de familie van de man. Deze uitkomst was te voorkomen door een zogenaamde ‘rampenclausule’ in een testament.