1. Home
  2. Specialisten
  3. Thijmen van Hoorn

Thijmen van Hoorn Advocaat Intellectuele eigendom & IT-recht

Contact Neem vrijblijvend contact op

Over Thijmen van Hoorn

Biografie

Thijmen van Hoorn werkt sinds 2022 als advocaat op de sectie Intellectueel Eigendom, IT-recht & Privacy. Zijn focus ligt daarbij op het IT- en privacyrecht. In zijn dagelijkse praktijk houdt Thijmen zich onder meer bezig met IT-contracten en privacygerelateerde documentatie. Dat loopt uiteen van verwerkersovereenkomsten en privacyverklaringen tot complexe samenwerkingsovereenkomsten. Verder staat hij zijn cliënten bij in procedures over IT en privacy.

Thijmen heeft zijn bachelor en master Nederlands recht gevolgd aan de Radboud Universiteit. Tijdens zijn master heeft hij zich gefocust op de raakvlakken tussen het recht en de technologie en robotica. Gedurende zijn studie is Thijmen parttime aan Dirkzwager verbonden geweest als juridisch werkstudent.

Functie(s)

2022 Advocaat, Dirkzwager
Handel & Transport, Internationaal, Ondernemingen, Onderwijs, Overheden, Particulieren, Vastgoed, Verzekeraars, Zorg Cybersecurity, Intellectueel Eigendomsrecht, IT-recht / ICT-recht, Privacyrecht ICT en privacy Dirkzwager - Velperpoort
Velperweg 1
6824 BZ Arnhem
2022 Juridisch medewerker, Dirkzwager
2020 Juridisch werkstudent, Dirkzwager

Opleiding(en)

2019 2022 Master Nederlands recht, afstudeerrichting Burgerlijk recht, Radboud Universiteit
2016 2019 Bachelor Nederlands recht, Radboud Universiteit

Talen

Nederlands, Engels

EventsKwartaalupdate Q2 aanbestedingsrecht (1)

Traditioneel praten we u ieder kwartaal bij over de actualiteiten in het aanbestedingsrecht. De tweede Kwartaalupdate Aanbestedingsrecht van 2022 vindt plaats op 30 juni.Kwartaalupdate Q3 aanbestedingsrecht (1)

Traditioneel praten we u ieder kwartaal bij over de actualiteiten in het aanbestedingsrecht. De derde Kwartaalupdate Aanbestedingsrecht van 2022 vindt plaats op 20 september.Actualiteiten Privacyrecht 2022

Het Privacyrecht ontwikkelt zich snel. Om goed op de hoogte te blijven organiseert Mark Jansen, specialist Privacyrecht, het jaarlijkse seminar 'Actualiteiten Privacyrecht' op 13 oktober 2022.

Delen of opslaan

Kennis geschreven door Thijmen van Hoorn

1 filter(s) actief

Expertise

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Sector

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Thema

Selecteer de gewenste filteritems

  • Combinatie niet mogelijk met:

Auteur

Selecteer de gewenste filteritems

  • U heeft geselecteerd:
  • Combinatie niet mogelijk met:
Zoekopdracht delen:
Aantal resultaten: 3

Betrokkenen identificeren bij uitoefening AVG-rechten: wat mag je vragen?

Organisaties zijn verplicht om de uitoefening van de rechten van betrokkenen onder de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), zoals het recht op inzage of gegevenswissing, te faciliteren. Bij dergelijke verzoeken geldt een identificatieplicht: verwerkingsverantwoordelijken moeten op grond van de AVG de identiteit van de verzoekende betrokkenen vaststellen. Maar de AVG geeft niet aan hoe een organisatie dat moet doen. Dat deze verplichting niet in alle gevallen ingevuld mag worden met het opvragen van een kopie identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) blijkt uit het recente boetebesluit van de Autoriteit Persoonsgegevens aan DPG Media. In dit blog nemen we het besluit onder de loep en beantwoorden wij de vraag hoe aan de identificatieplicht uit de AVG kan worden voldaan.

Microsoft moet blokkade OneDrive-account opheffen

Een OneDrive-account kan geblokkeerd worden vanwege ongepaste afbeeldingen, maar Microsoft moet deze keuze wel voldoende overtuigend onderbouwen. Zo oordeelde de rechtbank Rotterdam in een zaak van maart 2022. Deze uitspraak vormt een nieuwe bouwsteen in de leer omtrent het blokkeren van accounts bij clouddiensten.

Rechtbank: afspraken maken over een IT-project is verantwoordelijkheid van beide partijen

In een recente uitspraak ging de rechtbank Amsterdam in op de verdeling van verantwoordelijkheden bij een IT-project. Eiseres meende dat een IT-ondernemer onrechtmatig handelde door geen goede afspraken te maken over een IT-project. Waar we regelmatig zien dat de zorgplicht met succes wordt tegengeworpen aan de opdrachtnemer, oordeelde de rechtbank hier in het voordeel van de IT-specialist. Beide partijen zijn volgens de rechtbank verantwoordelijk voor het maken van afspraken.