Tickets
Gratis
Tijd
14:00 - 15:30 uur
Donderdag 1 december 2022 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Bestrijden en bewijzen van inbreuk en namaak
Webinar

Bestrijden en bewijzen van inbreuk en namaak

Bedrijven, instellingen en andere ondernemers komen dagelijks in aanraking met IE-rechten, zoals auteursrechten, merken- en handelsnaamrechten, octrooirechten, modelrechten en aanverwante rechten zoals bedrijfsgeheimen.

Deze rechten zijn in de praktijk vaak onbekend terrein, maar voor veel organisaties is het intellectueel eigendom zelfs het meest waardevolle kapitaal. Als het ontwikkelen van producten of technologieën uw core business is, zal de bescherming en exploitatie van IE-rechten een belangrijk onderdeel van uw onderneming zijn.

Maar ook bij vormgeving, branding en (online) presentatie en verkoop van uw producten en diensten, spelen IE-rechten een essentiële rol. U kunt maatregelen treffen om uw IE-rechten te beschermen tegen inbreuk en namaak.

In dit webinar staat de bestrijding en het bewijs van inbreuk en namaak centraal. Oftewel, hoe kunt u copy cats en kopieergedrag aanpakken? Wanneer lijkt een product of dienst ‘te veel’? En hoe kunt u bewijs van inbreuk verzamelen? Deze vragen beantwoorden de specialisten Joost Becker en Jeroen Lubbers aan de hand van veel voorbeelden uit de rechtspraak en onze eigen praktijk met illustraties.

De volgende hoofdthema’s worden tijdens het webinar besproken:

  • wanneer maakt een concurrerend product of dienst inbreuk op uw IE-rechten?
  • concrete tips die u kunt gebruiken om uw producten beter te beschermen;
  • de eisen waaraan een goede sommatiebrief moet voldoen;
  • hoe kunt u voldoende bewijs van inbreuk verzamelen, onder meer door onderzoek, proefaankopen en bewijsbeslag
  • tot slot gaan wij in op de vorderingen die mogelijk zijn in juridische procedures, waaronder een verbod in kort geding (met dwangsom), schadevergoeding en de volledige proceskostenregeling die geldt voor IE-zaken.

Er is tijdens het webinar voldoende gelegenheid om vragen te stellen via de chat.

Inhoudelijke vragen of een casus die u tijdens het webinar besproken zou willen zien of waarop u de aandacht wil vestigen, kunt u sturen naar lubbers@dirkzwager.nl.

Deelname aan dit webinar is kosteloos.

Programma

13:50 Inloggen met ontvangen link via Google Chrome
14:00 Aanvang webinar
15:30 Einde webinar

Locatie

Webinar

Online
Tickets Voor dit event
Gratis
14:00 - 15:30 uur
Donderdag 1 december 2022 Webinar Online
Dit event is onderdeel van een reeks. Bekijk andere evenementen uit deze reeks

Dit webinar wordt aangeboden aan alle ondernemers en producenten die producten of diensten in de breedste zin van het woord verkopen of produceren en op de markt brengen en daarvoor reclame maken.

Sprekers

Joost Becker

Advocaat - Partner

Specialist Intellectuele Eigendom (IE): auteursrecht, merken, modellenrecht, handelsnamen, domeinnamen, adwords, slaafse nabootsing & misleidende en vergelijkende reclame en oneerlijke handelspraktijken. In mijn dagelijkse praktijk sta ik diverse ondernemers bij, van multinationals tot het MKB, met advies-, proces- en contractenwerk (overdracht, licenties, NDA, R&D, JDA, etc.). Daarnaast geef ik regelmatig seminars & lezingen over uiteenlopende onderwerpen op IE-gebied en biedt alle mogelijke ondersteuning op het gebied van IE en branding. Ik publiceer ook regelmatig over IE-recht. Vragen of kennismaken? Neem gerust contact met mij op via 088 - 24 24 100 of becker@dirkzwager.nl

Jeroen Lubbers

Advocaat

Ik werk als advocaat op de sectie Intellectueel Eigendomsrecht (IE) en IT-recht. Ik procedeer en adviseer veel op het gebied van het auteursrecht, merkenrecht, handelsnaamrecht en onrechtmatige publicaties, waaronder ook reviews op internet.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Uit dezelfde reeks

Aanmelden voor gehele Reeks

Komende events