Tickets
Gratis
Tijd
14:00 - 15:15 uur
Dinsdag 15 november 2022 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. De kunst van het reclame maken
Webinar

De kunst van het reclame maken

Reclame maken is voor elke onderneming van essentieel belang. Er zijn vele juridische regels verbonden aan het maken van reclame.

Tijdens het webinar Reclamerecht op dinsdag 15 november 2022 om 14:00 uur, gaan onze specialisten Joost Becker en Lorena van den Berg in op de vele regels die aan reclame worden gesteld.

Wat is reclame?

Reclame is juridisch gezien een zeer breed begrip. Onder reclame vallen uitingen op eigen websites, via platforms van derden, zoals Google en andere advertentie-netwerken, en op social media (via influencers). Ook producten, verpakkingen, advertenties, en andere marketing-tools voor de aanprijzing van waren en diensten, vallen onder de regels van het reclamerecht.

Marketing en branding

Wij gaan onder meer in op de wettelijke kaders voor misleidende reclame en vergelijkende reclame, op keyword advertising (adwords) en andere vormen van (on)geoorloofde concurrentie via reclame. Daarnaast behandelen wij het reclame maken via social media en het inzetten van influencers. Ook behandelen wij enkele algemene uitgangspunten met betrekking tot de (auteurs- en merk)rechten op reclamecampagnes, zowel online als offline.

Tijdens dit webinar wordt onder andere ook ingegaan op de ‘Leidraad Duurzaamheidsclaims’ van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de ‘Reclamecode Social Media & Influencer Marketing 2022’ van de Stichting Reclame Code en de Mediawet.

Reclamemakers

U besteedt veel zorg aan de manier waarop u producten en diensten aanprijst. Als reclamemaker is het daarom belangrijk om te weten wat wel en niet mag. U wilt enerzijds niet benadeeld worden door de concurrentie, of anderzijds worden beschuldigd van misleiding.

Een juridisch beleid op de inhoud van reclame-uitingen is ook aan te bevelen, omdat dat afstraalt op uw onderneming. Daarom behandelen wij niet alleen de reclameregels waar u aan moet voldoen, maar geven u ook concrete tips voor uw business.

Tijdens het webinar is voldoende ruimte om vragen te stellen via de chat. Deelname aan dit webinar is kosteloos.

Programma

13:50 Inloggen met de ontvangen link via Google Chrome
14:00 Aanvang webinar
15:15 Einde webinar

Locatie

Webinar

Online
Tickets Voor dit event
Gratis
14:00 - 15:15 uur
Dinsdag 15 november 2022 Webinar Online
Dit event is onderdeel van een reeks. Bekijk andere evenementen uit deze reeks

Dit webinar is interessant voor iedereen die reclame maakt of daarmee te maken heeft: dus voor alle ondernemers, bedrijven en instellingen, dienstverleners, reclamebureaus, marketeers, influencers en adviseurs.

Sprekers

Lorena van den Berg

Advocaat

Ik werk als advocaat op de sectie Intellectueel Eigendomsrecht (IE), IT- en privacyrecht. In mijn dagelijkse praktijk houd ik mij voornamelijk bezig met het procederen en adviseren op het gebied van het auteursrecht, merken- en modellenrecht, handelsnaamrecht en reclamerecht. Ook stel ik (licentie)overeenkomsten op. Daarnaast houd ik mij bezig met het adviseren over IT-contracten en het procederen bij mislukte automatisering. Vragen of kennismaken? Neem gerust contact met mij op via 06 43 01 20 96 of vandenberg@dirkzwager.nl

Joost Becker

Advocaat - Partner

Specialist Intellectuele Eigendom (IE): auteursrecht, merken, modellenrecht, handelsnamen, domeinnamen, adwords, slaafse nabootsing & misleidende en vergelijkende reclame en oneerlijke handelspraktijken. In mijn dagelijkse praktijk sta ik diverse ondernemers bij, van multinationals tot het MKB, met advies-, proces- en contractenwerk (overdracht, licenties, NDA, R&D, JDA, etc.). Daarnaast geef ik regelmatig seminars & lezingen over uiteenlopende onderwerpen op IE-gebied en biedt alle mogelijke ondersteuning op het gebied van IE en branding. Ik publiceer ook regelmatig over IE-recht. Vragen of kennismaken? Neem gerust contact met mij op via 088 - 24 24 100 of becker@dirkzwager.nl

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Uit dezelfde reeks

Aanmelden voor gehele Reeks

Komende events