Tickets
Gratis
Tijd
14:00 - 15:15 uur
Dinsdag 5 april 2022 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Merkenrecht: wat iedere ondernemer moet weten!
Webinar

Merkenrecht: wat iedere ondernemer weten moet!

Veel ondernemers zijn met (de start van hun) bedrijf vaak bezig met waar zij goed in zijn; ondernemen. Soms vergeten zij daarbij iets wat minstens net zo belangrijk is, namelijk de bescherming van hun intellectuele eigendomsrechten dat valt onder het Merkenrecht.

De bedrijfsnaam wordt over het algemeen automatisch beschermd door het handelsnaamrecht doordat deze wordt gevoerd door het bedrijf.

Het merkenrecht wordt echter vaak uit het oog verloren en wordt gezien als lastig of van weinig toegevoegde waarde. Maar niks is minder waar!

Op 5 april 2022 vertellen specialisten Lorena van den Berg en Joost Becker u alles over het merkenrecht en hoe dit van toegevoegde waarde kan zijn voor uw bedrijf. Zij behandelen onder andere de volgende onderwerpen:

  • Wat is het merkenrecht?
  • Wat kan een merk zijn?
  • Hoe beschermt u een merk?
  • Wanneer is er sprake van een inbreuk?
  • Mag een merk van een ander gebruikt worden in een domeinnaam?
  • Hoe handhaaft u uw merkrechten?

Tijdens het webinar is voldoende ruimte voor vragen. Aan het eind van het webinar wordt een kwartier gereserveerd voor het beantwoorden van eventuele vragen uit de chat.

Deelname aan dit webinar is kosteloos.

Programma

13:50 Inloggen met ontvangen link via Google Chrome
14:00 Aanvang webinar
15:00 Beantwoorden vragen
15:15 Einde webinar

Locatie

Webinar

Online
Tickets Voor dit event
Gratis
14:00 - 15:15 uur
Dinsdag 5 april 2022 Webinar Online
Dit event is onderdeel van een reeks. Bekijk andere evenementen uit deze reeks

Dit webinar is interessant voor alle ondernemers.

Sprekers

Lorena van den Berg

Advocaat

Ik werk als advocaat op de sectie Intellectueel Eigendomsrecht (IE), IT- en privacyrecht. In mijn dagelijkse praktijk houd ik mij voornamelijk bezig met het procederen en adviseren op het gebied van het auteursrecht, merken- en modellenrecht, handelsnaamrecht en reclamerecht. Ook stel ik (licentie)overeenkomsten op. Daarnaast houd ik mij bezig met het adviseren over IT-contracten en het procederen bij mislukte automatisering. Vragen of kennismaken? Neem gerust contact met mij op via 06 43 01 20 96 of vandenberg@dirkzwager.nl

Joost Becker

Advocaat - Partner

Specialist Intellectuele Eigendom (IE): auteursrecht, merken, modellenrecht, handelsnamen, domeinnamen, adwords, slaafse nabootsing & misleidende en vergelijkende reclame en oneerlijke handelspraktijken. In mijn dagelijkse praktijk sta ik diverse ondernemers bij, van multinationals tot het MKB, met advies-, proces- en contractenwerk (overdracht, licenties, NDA, R&D, JDA, etc.). Daarnaast geef ik regelmatig seminars & lezingen over uiteenlopende onderwerpen op IE-gebied en biedt alle mogelijke ondersteuning op het gebied van IE en branding. Ik publiceer ook regelmatig over IE-recht. Vragen of kennismaken? Neem gerust contact met mij op via 088 - 24 24 100 of becker@dirkzwager.nl

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Uit dezelfde reeks

Aanmelden voor gehele Reeks

Komende events