De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
242 EUR
Tijd
14:00 - 15:30 uur
Donderdag 4 maart 2021 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Workshop IT-contracten maken: risico inventarisatie
Webinar

Workshop IT-contracten maken: risico inventarisatie

Op donderdag 4 maart, donderdag 15 april en donderdag 20 mei 2021 organiseert Dirkzwager voor afnemers én leveranciers van IT-diensten (voor zowel juristen als niet-juristen) een drietal online workshops over IT-contracten.

Afgelopen 19 november 2020 organiseerden wij een zeer succesvol algemeen webinar IT-contracten. Daarbij gingen wij in vogelvlucht in op IT-contracten maken, IT-contracten uitvoeren en IT-geschillen oplossen. Tijdens dat webinar hebben we vooral de hoofdlijnen behandeld en was er geen tijd de diepte in te gaan.

Komend voorjaar gaan wij tijdens drie workshops de volgende thema’s samen met u uitdiepen:

De bedoeling is om samen aan de slag te gaan, discussie te voeren en de handen uit de mouwen te steken. Wij verwachten dan ook een actieve houding van de deelnemers en de nodige input. Dit doen we door gezamenlijk deel te nemen aan een digitale vergadering.

U bepaalt daarmee zelf mede hoe interactief de sessies worden. Wij bieden u in ieder geval alle gelegenheid om uw inzichten met ons en met andere deelnemers te delen. Onder leiding van een gespecialiseerde advocaat proberen wij dan gezamenlijk te komen tot werkbare oplossingen en inzichten.

Inhoud IT-contracten maken: risico inventarisatie donderdag 4 maart 2021

Deze workshop begint met een korte samenvatting van wat er op 19 november 2020 aan de orde is geweest. Dit om de herinneringen even kort op te frissen of – voor degenen die niet deelnamen – om met dezelfde vertrekpunten deel te nemen aan het programma.

Daarna gaan we aan de slag met de kernvragen en met het uitvoeren van een risico-inventarisatie. Een goed contract geeft namelijk antwoord op een aantal kernvragen (wat + wie + wanneer + hoe + kosten) en voorkomt of beperkt voorzienbare risico’s. Maar hoe pak je dit aan? Hoe ziet een doorsnee IT-contract er uit? Waar moet je dus over nadenken? Hoe krijg je de projectrisico’s in beeld en hoe doe je een risico impact analyse?

Onder leiding van Sven Wakker en Mark Jansen gaan we op basis van bruikbare formats samen met u aan de slag met thema’s als Agile softwareontwikkeling en Software as a Service (SaaS). Als u zelf een bepaald thema wilt voorstellen dan kan dat uiteraard ook.

Kosten & annulering

De workshops vormen een drieluik, maar lenen zich er voor om afzonderlijk gevolgd te worden. Deelname per workshop kost € 242,- (incl. 21% BTW) per persoon (€ 200,- excl. 21% BTW per persoon). 

Bij uw aanmelding kunt u aangeven hoe u wilt betalen. Dit kan per iDeal, creditcard of per betalen op factuur.

U kunt uw ordernummer invullen bij aanmelding, op dit moment is het (nog) niet mogelijk om de factuur naar een ander emailadres te laten zenden.

Annuleren kunt u in de Mijn omgeving op onze website. U kunt tot een week voor aanvang van de desbetreffende workshop kosteloos annuleren; de deelnamekosten worden in dat geval volledig gecrediteerd. Annuleert u binnen een week voor aanvang van de desbetreffende workshop, dan wordt 50% van de deelnamekosten gecrediteerd.

Tickets Voor dit event
242 EUR
14:00 - 15:30 uur
Donderdag 4 maart 2021 Webinar Online

Deze workshop is bedoeld voor afnemers én leveranciers van IT-diensten (voor zowel juristen als niet-juristen; juridische voorkennis is dus niet vereist, slechts gezond verstand). Wel zullen we uiteraard steeds alle kwesties vanuit o.m. de juridische bril bekijken en daarmee soms ook de juridische diepte in gaan. We zullen echter waarborgen dat dit ook voor niet-juristen goed te volgen blijft.

Programma

13:50 Inloggen met ontvangen link
14:00 Aanvang workshop
15:30 Einde workshop

Locatie

Webinar

Online

Sprekers

Mark Jansen

Advocaat - Associate partner

Ik ben sinds 2007 advocaat op het gebied van IT- en privacyrecht. Ik houd me bezig met het adviseren over IT-contracten, adviseren/procederen bij mislukte automatisering en het adviseren/procederen over allerhande privacykwesties. Mijn cliënten zijn zowel afnemers als leveranciers, hoewel ik iets vaker de afnemer bijsta. Daarnaast verzorg ik veel lezingen en publicaties op het gebied van IT- en privacyrecht.

Sven Wakker

Advocaat

Ik werk sinds 2018 als advocaat op de sectie Intellectueel Eigendom, IT-recht & Privacy. In mijn dagelijkse praktijk ligt mijn focus op het IT- en privacyrecht. Ik adviseer en onderhandel vooral over (internationale) IT-contracten, privacykwesties en datalekken. Daarnaast houd ik mij bezig met het opstellen van uiteenlopende IT-contracten, licentie- en samenwerkingsovereenkomsten, algemene voorwaarden, en privacygerelateerde documentatie zoals verwerkersovereenkomsten en privacy statements. Verder sta ik mijn cliënten bij in procedures over IT, privacy en mediarecht. Mijn cliënten bestaan uit afnemers en leveranciers van IT (van startup tot multinational), ziekenhuizen en zorginstellingen en overheden. Ook geef ik geregeld lezingen en workshops op het gebied van IT- en privacyrecht.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events