De ontwikkelingen rond het coronavirus, COVID-19, gaan razendsnel. In ons kennisportal over het coronavirus vindt u onze juridische artikelen en andere relevante content. Bekijk het kennisportal

Tickets
Gratis
Tijd
14:15 - 17:00 uur
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. Zorg en Recht lezing 2 Juridische implicaties van zorgbeëindiging 17 maart 2020
Lezing

Zorg & Recht lezing: Juridische implicaties van zorgbeëindiging

Eenzijdige beëindiging van de geneeskundige behandelovereenkomst door de hulpverlener.

Deze workshop is gecanceld in verband met ons aangescherpte kantoorbeleid omtrent het voorkomen van verdere verspreiding van het coronavirus.

Wij hopen u zo spoedig mogelijk verder te kunnen informeren over de verplaatsing naar een latere datum. 

 

Een zorgovereenkomst kan door zorgaanbieders niet zomaar worden opgezegd. In de praktijk blijkt het lastig voor zorgaanbieders om tot zorgbeëindiging over te gaan, terwijl er allerlei redenen kunnen zijn om dit te doen. Een patiënt blijkt niet therapietrouw. De zorgvraag van een cliënt sluit niet meer aan op hetgeen de zorgaanbieder kan bieden. De familie van een cliënt stelt zich dermate dreigend op dat de zorgverleners geen zorg meer durven te verlenen. De vertegenwoordiger van een cliënt overvraagt een verpleegafdeling dusdanig dat de zorg wordt bemoeilijkt.

Rechters blijken vaak hoge eisen te stellen aan de voorwaarden waaronder een zorgovereenkomst beëindigd kan worden. Niet alleen rechters leggen de lat voor een opzegging hoog. Ook stellen zorgverzekeraars en zorgkantoren in hun overeenkomsten met zorgaanbieders vaak voorwaarden aan zorgbeëindiging.

Luuk Arends, Milou Janssen en Myrthe Feenstra gaan in op deze problematiek en geven tips hoe zorginstellingen een zorgbeëindiging het beste kunnen organiseren.

Deelname aan deze lezing is kosteloos.

Overige Zorg & Recht lezingen:

Bent u een vaste bezoeker van onze lezingen of wilt u dit worden? Dan kunt u de volgende data alvast in uw agenda reserveren.

dinsdag 18 februari - De juridische en fiscale aspecten van een zorgvastgoedtransactie. Er zijn nog plaatsen vrij!
donderdag 23 april
dinsdag 26 mei
donderdag 25 juni
dinsdag 22 september
donderdag 29 oktober
dinsdag 24 november

Tickets Voor dit event
Gratis
14:15 - 17:00 uur
Deze lezing is interessant voor alle zorgaanbieders.

Programma

14.00 uur Ontvangst

14.15 uur Presentatie

17.00 uur Borrel en gelegenheid tot napraten

Locatie

Stadsschouwburg - Theatercafé
Keizer Karelplein 32h
6511 NH Nijmegen

Sprekers

Luuk Arends

Advocaat - Partner

Luuk is advocaat en partner op de sectie Gezondheidsrecht. Redactielid van GGZ & recht en voorzitter van de geschilleninstantie van De Zorgprofessional. Gespecialiseerd in Ggz-zorg, ouderenzorg, verstandelijk gehandicaptenzorg, jeugdhulp, eerstelijnszorg en privacyvraagstukken. Verder is hij goed bekend met nieuwe wetgeving in de gezondheidszorg, zoals Wkkgz, Wmo 2015, Wlz, Jeugdwet, Wvggz en Wzd.

Milou Janssen

Advocaat

Milou is advocaat op de sectie Gezondheidszorg. Haar focus ligt op patiëntenrechten, het medisch tuchtrecht, het privacyrecht en kwaliteitswetgeving. Milou is ook goed bekend met recente wetgeving, waaronder de Wvggz en de Wzd. Zij staat zorgaanbieders geregeld bij in klachten- en geschillenprocedures.

Myrthe Feenstra

Advocaat

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Komende events