Zoeken
  1. Home
  2. Events
  3. Zorg en Recht lezing: De juridische en fiscale aspecten van een zorgvastgoedtransactie

LezingZorgen & Recht: De juridische en fiscale aspecten van een zorgvastgoedtransactie

Dit de eerste lezing in de lezingenreeks Zorg & Recht 2020 die Dirkzwager organiseert en die zal worden gehouden op dinsdag 18 februari 2020.

Het zorglandschap en de vastgoedmarkt veranderen in hoog tempo. Dit biedt kansen voor zorginstellingen. Banken en woningcorporaties zijn niet bij voorbaat meer de samenwerkingspartners voor een goede businesscase.

Beleggers en ontwikkelaars tonen steeds meer belangstelling voor zorgvastgoed. In 2019 is een recordbedrag van 1,25 miljard euro in zorgvastgoed geïnvesteerd. Ontwikkelaars zijn vooral geïnteresseerd in de aankoop en de herontwikkeling van een bestaande zorglocatie, terwijl beleggers juist belangstelling hebben voor transacties waarbij zij het eigendom van de zorglocatie verwerven die vervolgens terug verhuren aan de verkopende zorginstelling (sale-and-lease back transacties).

Daarnaast zien we in de markt steeds meer initiatieven waarbij de zorginstellingen een bestaande zorglocatie door een ontwikkelende belegger laat renoveren of nieuwbouw realiseert. Het scheiden van wonen en zorg speelt daarbij steeds meer een rol. Dirkzwager legal & tax is in 2019 als adviseur van zowel zorginstellingen als ontwikkelaars en beleggers betrokken geweest bij meerdere aansprekende transacties in het zorgvastgoed. De ervaring die onze advocaten, notarissen en fiscalisten daarbij hebben opgedaan delen we graag met u.

Overige Zorg & Rechtlezingen in 2020

Bent u een vaste bezoeker van onze lezingen of wilt u dit worden? Dan kunt u de volgende data alvast in uw agenda reserveren.

dinsdag 17 maart
donderdag 23 april
dinsdag 26 mei
donderdag 25 juni
dinsdag 22 september
donderdag 29 oktober
dinsdag 24 november

Binnenkort volgt meer inhoudelijke informatie over de Zorg & Recht lezingenreeks.

Programma

14.00 uur Ontvangst

14.15 uur Presentatie

17.00 uur Borrel en gelegenheid tot napraten

Locatie

Stadsschouwburg - Theatercafé
Keizer Karelplein 32h
6511 NH Nijmegen

Aanmelden

Klik op onderstaande button om u direct aan te melden. Na aanmelding ontvangt u direct een bevestiging.

Dinsdag18februari
2020
Nijmegen - Stadsschouwburg - Theatercafé 14:15 - 17:00 uur
Voor wie
Deze lezing is interessant voor alle zorgaanbieders.
Opleidingspunten

Na geregistreerde deelname ontvangt u een Bewijs van Deelname dat u bij uw beroepsorganisatie kunt indienen voor opleidingspunten.