Tickets
Gratis
Tijd
14:00 - 15:30 uur
Dinsdag 2 april 2024 Webinar Online
Kennisevent
  1. Home
  2. Events
  3. ZR Externe toezichthouders in de zorg
Webinar

Externe toezichthouders in de zorg

In de wereld van de zorg zijn verschillende toezichthouders actief, zoals de IGJ, NZa, AP en ACM. Maar ook binnen het sociaal domein en de forensische zorg hebben zorgaanbieders steeds vaker te maken hebben met toezichthouders. Al deze toezichthouders moeten zich houden aan dezelfde regels. Die regels bepalen onder meer wie informatie mag vragen, welke informatie wanneer mag worden opgevraagd en onder welke omstandigheden.

Maar uit de praktijk blijkt dat dit voor zorgaanbieders niet altijd duidelijk is en bovendien passen de verschillende toezichthouders deze regels niet altijd op dezelfde manier toe.  

Wil jij weten hoe deze toezichthouders te werk gaan, wat ze precies doen en aan welke regels zij gebonden zijn? Ontdek het tijdens dit webinar! Onze ervaren sprekers zullen aan de hand van de spelregels en casuïstiek dieper ingaan op deze vragen en de meest actuele ontwikkelingen op het gebied van toezicht en handhaving binnen de zorgsector belichten. Mis het niet, schrijf je nu in en zorg ervoor dat je voorbereid bent als een toezichthouder op de stoep staat!

Programma

13:50 Inloggen met persoonlijke kijklink
14:00 Start van het webinar
15:30 Einde van het webinar

Locatie

Webinar

Online
Tickets Voor dit event
Gratis
14:00 - 15:30 uur
Dinsdag 2 april 2024 Webinar Online
Dit event is onderdeel van een reeks. Bekijk andere evenementen uit deze reeks

Sprekers

Sjaak van der Heul

Advocaat - Senior

Sjaak is werkzaam in de vakgroep aanbesteding, mededinging en staatssteun op de sectie Ondernemingsrecht op onze kantoren in Arnhem en Nijmegen. Hij adviseert bedrijven en zorginstellingen over de mogelijkheden om samen te werken in overeenstemming met het mededingingsrecht.

Ralph Tak

Advocaat - Senior

Ralph is werkzaam bij de sectie Gezondheidszorg en is bestuursrechtelijk gespecialiseerd. Ralph houdt zich onder meer bezig met conflicten op het gebied van toezicht en handhaving. Daarnaast adviseert hij en procedeert hij voor zorgaanbieders actief binnen het sociaal domein (Wmo en jeugdzorg). Ook houdt Ralph zich bezig met juridische vraagstukken rondom zorgverkoop.

Luuk Arends

Advocaat - Partner

Luuk is advocaat en partner op de sectie Gezondheidsrecht. Redactielid van GGZ & recht en voorzitter van de geschilleninstantie van De Zorgprofessional. Gespecialiseerd in Ggz-zorg, ouderenzorg, verstandelijk gehandicaptenzorg, jeugdhulp, eerstelijnszorg en privacyvraagstukken. Verder is hij goed bekend met nieuwe wetgeving in de gezondheidszorg, zoals Wkkgz, Wmo 2015, Wlz, Jeugdwet, Wvggz en Wzd.

Deel dit event

Breng dit event onder de aandacht van andere geïnteresseerden!

Uit dezelfde reeks

Aanmelden voor gehele Reeks

Komende events